21 December – Dagens tävling i julklappskalendern

Fjärde advent och dags för en ny tävling i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. :) Vinsten idag är de stilrena och snygga besticken Dorotea Night kniv/gaffel 2+2, samt 4 matskedar och 4 kaffeskedar, Värde 2 250 kr. De har en läcker svart design som ger den ett estetiskt tilltalande utseende och unik känsla. Besticken är formade så att de faller rätt i handen som gör det till en härlig upplevelse att äta. Dorotea Night är formgivet av Monica Förster för Gense. Svara på frågan nedan för att vara med i tävlingen 🙂

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vad är din favoriträtt vid festliga tillfällen?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 23 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till och ha en underbar advent!

Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu

lucka_21dec

137 svar på ”21 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Fläskfilegratäng:
    Fläskfile
    Mascarpone
    Creme fraiche
    Buljong
    Paprika
    Sambal Oelek
    Mango chutney

    Går jättebra att förbereda dagen innan och senbara in i ugnen och koka lite ris.

    Helt perfekt 🙂

  2. Stekt röding med kantarellsås! Roligt att få bjuda på mat, där man har fixat råvarorna själva! Fisk från Kultsjön i Vilhelmina, och kantarellerna från Klimpfjäll i Vilhelmina!
    Åh vad jag skulle vilja vinna dessa bestick, speciellt när jag själv bor i Dorotea, och känner Monicas föräldrar!

  3. Vi gör ofta en stor sats riiiiktigt god tomatsås från grunden som får koka många timmar för att bli så smakrik som möjligt, serverar med pasta, rödvin, buffelmozzarella, gott surdegsbröd och kokade kronärtskockor som doppas i citronsmör. Så himla “enkelt” men himla gott, uppskattat och härligt!

    Längtar till vårt nya kök är klart, då är det vad vi gör allra först, bjuder hem en massa vänner och kokar tomatsås.. Nya bestick vore inte helt fel då 😉

  4. Egentligen är min favorit pannkakor, vid allt tillfällen 🙂 Men vill man göra det lite festligare kan man göra dem till Crêpes, och stoppa i diverse olika goda röror… Min favorit är med tonfiskröra med paprika och vitlök…

  5. Min favorit rätt är krämig potatisgratäng med smördegsinbakad fläskfile med både beasås och svampstuvning innanför degen. Mums!

  6. Vid festliga tillfällen gör mamma ofta en gratäng som är så sjukt god tillsammans med färskt bröd, ris och en stor vintersallad med granatäpple. Gratängen innehåller bland annat kyckling, purjolök, curry, äpplen och creme fraice!

  7. Näe men lyssna nu, så ska jag förklara.
    Man kan tro att tomten äter gröt enkom och bara.
    Tomten är ju, som ni vet, ganska tjock
    Alltså! I fjol åt han upp sin julebock!
    Det här är för honom ett stort problem.
    Han har diabetes och klogg i ven.
    Tomtemor tvingar honom att ständigt banta
    Full regim. Strikt som fan, utan att fjanta.
    Januari till december är han fotomodell-smal.
    “Lyd eller så får du flytta!!” – han har liksom inga val.
    Hon har på honom ett ständigt superpli.
    Men när ni ställer fram gröt, kan han inte låta bli.
    Så gillar tomten gröt? Ja visst fan gör han det!
    Ni ska bara veta vad han tycker om sockerkakssmet…
    Nu när jag skvallrat kanske jag hans död råkar vålla?
    Tycker att ni i kylen efter grönsaker ska kolla.
    Tänk nu på vad ni ställer fram till karln en stund.
    På 24 dagar går han från Brad Pitt till rund.
    Jag ställer fram japansk biffsallad, min favoriträtt.
    Äts med pinnar, GI och han blir mätt.
    Hans jobb är viktigt som ni alla vet.
    Det är han som kommer med era paket

  8. Vilken drömvinst! Efter renovering är det färg på våra fula bestick från Ikea som jag använt att öppna färgburkar med, så de här skulle sitta fint. Jag bjuder gärna på spaghetti vongole, eftersom ingen annan i familjen älskar musslor.

  9. Perfekt stekt laxfilé och rotfruktsknyten med fetaost i folie. Det är en solklart favorit eftersom rätten är lätt att lyckas med och inte minst lätt att tycka om!

  10. Jag är tyvärr ingen mästarkock i köket,
    men jag brukar kunna fixa fram en laxsida ur stöket.
    Men om jag får pryda vårt bord med Försters vackra designkvalité,
    gör i varje fall dukningen storslagen succé 🙂

  11. Hej,

    Jag älskar att bjuda på bouillabaisse! Så vackra färger blir det av saffran, apelsin, grönsaker, fisk och musslor, det blir så festligt och fint att ställa fram på bordet i en vacker gryta. Tar lite tid att hacka alla grönsaker och fräsa, men sedan sköter sig soppan själv i några timmar.. Till det serveras aioli och ett gott bröd. Vill man ha vin till , blir det vackert och passar bra med ett glas rosévin!

    God Jul!

  12. En krämig och god risotto med diverse svampar i. Sen är det givet med en fräsch sallad till med exempelvis avocado, tomat, roccola och rostade pinjenötter. Till detta ett härligt rött vin! Nä nu får jag se till att bjuda hem lite vänner känner jag:)

  13. Carnitas är vår favoriträtt! Det är godast med hembakat tortillabröd och tillbehören mangosalsa och guacamole.

  14. Svamp och getost lasagne med spenat och en touch av citron. Serveras gärna tillsammans med något kallskuret och en god sallad. Det mesta går att förbereda så att man inte missar festen!

  15. Ååh, Dorotea Night är det vackraste besticket av alla!
    Jag älskar att servera röding med blomkålspuré, svamp och löjrom. Enkelt och elegant!

  16. Hej!

    Min absolut enklaste och godaste bjudrätt är fisksoppa på torskrygg, lax och kräftstjärtar.
    Receptet hittar ni här: http://www.kokaihop.se/recept/kalasgod-fisksoppa och är utan överdrift den godaste soppan jag någonsin smakat. Receptet innehåller varken lax eller kräftstjärtar men blir om möjligt ännu godare om man adderar fler sorters fisk och/eller skaldjur efter egen smak. Lättlagad, kryddig och något alldeles extra!

    God jul!

  17. Alla rätter blir festrätter om de bara är tillräckligt väl tillagade! Min favorit är Osso Buco med massor av gremolata och extrafint Carnaroli-ris med parmesan och citron till.

  18. Vid ett tillfälle vi vill fira & festa,
    en bouef bourguignon slår det mesta.

    Med en bit högrev och en skvätt vin,
    blir middagen så lyckad och fin.

    Servera med grönsaker och potatis du pressar,
    men börja i tid så du inte stressar.

    God jul!

  19. Min favoriträtt är Kyckling i grönpepparsås. Jättegod och jättelätt eftersom man förbereder den dagen före och använder färdiggrillad kyckling.

  20. Älskar att bjuda på fläskfilé som tillagas i ugn tillsammans med en sås på bl.a. dijonsenap, gorgonzola och persilja. Till detta serveras ungstekta rotfrukter, mums! 🙂

  21. Wow, det här är verkligen min drömjulklapp så nu håller jag tummarna!

    Min favoriträtt just nu vid festliga tillfällen är en coq au vin på vitt vin med timjanskryddad potatis- och palsternackspuré och honungsrostade morötter vid sidan. Ser fantastisk ut, smakar underbart och imponerar på de allra flesta utan att vara allt för tidskrävande. 🙂 (tror dessutom att Dorotea Night skulle ge ytterligare en dimension till rätten bara genom att ligga intill tallriken!)

  22. Min favoriträtt är att göra pulled beef under natten. Då blir det ingen stress under dagen och gått om tid för dukning, städning, för- och efterrätt!

  23. Min favoriträtt vid festliga tillfällen är ‘Mango-chutney-kyckling’ med långkornigt ris och ruccolasallad.

    För fyra personer:

    * Lägg ut 4 st kycklingfiléer i en ugnsform.
    * Skär en purjolök i tunna skivor som du fräser en kort stund i stekpannan.
    * Skär sedan små bitar av 8 st färska champinjoner.
    * Gör en sås av en burk crème fraiche, ca en halv burk Mango chutney och 2-3 matskedar sötsur chilisås. Pressa sedan i ett par vitlöksklyftor. Värm upp såsen under omröring i kastrull och lägg sedan i purjolöken och champinjonerna och låt såsen puttra i några minuter.
    * Häll sedan såsen över kycklingfiléerna och ställ in ugnsformen i ugnen med folie över tills filéerna är klara.

    Hoppas det smakar!

  24. Hej. Till fest så är min absoluta favorit fläskfilemedaljonger i grönpepparsås med pressad potatis och en god sallad till.

  25. Med dessa bestick från Gense Night och en klassisk vit tallrik skulle jag just nu inför julen servera : Stekt brysselkål med pacetta , spenat & lite chili
    Terriaky marinerad/grillad kalkon serverad med sås av créme fraiche-skånsk senap !
    Fusion Jul mat när det är som bäst .
    Alltid så uppskattat och en smaksensation !
    Tror på tur . God Jul

  26. Polenta party- gör enligt eget recept, bre ut på en stor träplanka eller annan serveringsbricka. Sedan i skålar runt omskring servera olika toppings (korv, paprika), röror (pesto, bolognese, ajvar, appetizers (oliver, feta, mozarella), sallad, egentligen vad som helst beroende på säsong. Tänk tacos med allt och inget men finare och roligt att äta och väldigt sällskapligt

  27. Åh, tänk att få fira, stort som smått, och laga god mat tillsammans. Ljuvligt! Därför älskar jag att äta, västkustare som jag är, skaldjur i alla dess slag och potatis och hembakat bröd. Jag testar gärna nya tillagningssätt bryter gränerna. Och vad vackert det skulle vara med de nattsvarta besticken mot den krispiga vita och rosa färgen skaldjuren erbjuder, samt den djupröda färgen hummersäsongen hintar om…

  28. Favoritmenyn som alltid brukar hålla när det är fest är Crème Ninôn till förrätt, till huvudrätt en klassiker med oxfilé med tryffelsmör, potatis och jordärskockskaka, haricôts verts och portvinssky och till dessert en fin crème brûlé med färska hallon! Åh, vad lycklig jag skulle bli om jag skulle vinna dessa fina bestick! 🙂

  29. Min bjudnings- och paradrätt är franska Boullabaise – fisk och skaldjursgryta. Jag har gjort den flera gånger och i olika varianter. En bra grund utav god fiskbuljong, vitt vin, saffran, fänkål och schalottenlök är ett måste. Sedan fyller man med dem sorter fisk och skaldjur som faller i smaken. Det är svårt att misslyckas. Till soppan serverar jag rostade baguetter med aioli.Mums!

  30. Fisksoppa i olika former. Det som är så bra är att Ingredienserna kan varieras efter vad man har tillgång till. Uppskattas alltid av gäster.

  31. Bouillabaise som serveras med aioli och smarrigt vitlöksbröd. Värmande och god gryta som dessutom håller dig pigg och frisk i vinter.

    • Älskar min sambos fisksoppa och oxfilé med vitpepparsås, och potatis med en smaskig sallad till. Skulle vara roligt och få duka fram dessa fina bestick till dessa goda maträtter!

  32. Klassiska grytor och soppor är en fantastisk, men ofta bortglömd, festmåltid på vintern! Bjöd hem mina tjejkompisar förra helgen och hade gjort en stor kastrull med fantastisk gulasch spm hade fått puttra på spisen hela dagen! Vi lyssnade på Carolas julskiva, pysslade julkort och åt soppa toppad med uppvispas créme fraiche och riven pepparrot.

  33. OJ vilken svår fråga då det finns så mycket gott!! 🙂 Men något som är enkelt och supergott är grekisk pyttipanna med tzatziki :-D. Marinerad kyckling, fläskfile, potatis, rödlök, tomat, fetaost, sötpotatis rödlök osv. Går att variera i det oändliga!

  34. jag älskar att bjuda in till fest, det finns alltid en anledning att fira med dom man älskar allra mest.
    Då dukar jag upp en plockbuffé. Ett fat med lantchips garnerade med gräddfil, rödlök och löjrom gör stor succé.
    Lufttorkad skinka runt saftig melon.
    Räkor, mango, koriander och chili ger smakexplosion,

  35. En god paj sitter aldrig fel, favoriten är räk paj med ett lager av Västerbottensost uppe på! Mums! Dom där besticken skulle passa utmärkt vid middagsbjudnigar.

  36. Helstekt kalvytterfilé (eller något annat kalvkött), smashad och rostad mandelpotatis med örter, parmesan och vitlök, smörfräst svartkål och äpple, salviasås och till sist smörfriterad salvia. Något för nyår kanske? 🙂

  37. Jag har ett fantastiskt recept på kycklingrullar med taxornas, paprika, oliver, ost och en sås man typ vill dricka för den är så god. Jättemånga moment att göra men sååå värt det.

  38. En fisk och skaldjurssoppa med en sting av saffran passar både stora och små. Njutning för både öga och gom. Serveras i gråsvarta djupa tallrikar från Rörstrands Swedish Grace nya färg Sten. Så läckert!

Lämna ett svar till Frida Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *