21 December – Dagens tävling i julklappskalendern

Fjärde advent och dags för en ny tävling i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. :) Vinsten idag är de stilrena och snygga besticken Dorotea Night kniv/gaffel 2+2, samt 4 matskedar och 4 kaffeskedar, Värde 2 250 kr. De har en läcker svart design som ger den ett estetiskt tilltalande utseende och unik känsla. Besticken är formade så att de faller rätt i handen som gör det till en härlig upplevelse att äta. Dorotea Night är formgivet av Monica Förster för Gense. Svara på frågan nedan för att vara med i tävlingen 🙂

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vad är din favoriträtt vid festliga tillfällen?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 23 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till och ha en underbar advent!

Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu

lucka_21dec

137 svar på ”21 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Min absoluta festfavorit på matbordet är källarlagrad getost. Jag tror inte jag har smakat någon godare getost. Den får en otroligt fin färg under lagringsprocessen i den gamla jordkällaren. Ingen ost är den andra lik och med en fantastisk konsistens som bara smälter på tungan. Att getterna bor på en liten gård i närheten där jag vet att det finns en stor kärlek och omtanke om ger dessutom osten en extra god eftersmak. 🙂

    Med önskan om en God och smakfull Jul!

  2. Min absoluta festfavorit på matbordet är källarlagrad getost. Jag tror inte jag har smakat någon godare getost. Den får en otroligt fin färg under lagringsprocessen i den gamla jordkällaren. Ingen ost är den andra lik och med en fantastisk konsistens som bara smälter på tungan. Att getterna bor på en liten gård i närheten där jag vet att det finns en stor kärlek och omtanke om ger dessutom osten en extra god eftersmak. 🙂

    Med önskan om en God och smakfull Jul!

  3. Wallenbergare på älgkalvsfärs med potatispurée, gröna ärtor och en kantarell- och enbärssås. Rårörda lingon till på tallriken lyfter hela rätten en pinne till.

  4. Ska jag bjuda själv blir det en skinkstek med kokt potatis, smörkokta morötter och svartvinsgelé !

    Blir jag bjuden vill jag helst ha fisk av nåt slag ! Lax med god sås ?

  5. Jag älskar att bli bjuden/ bjuda på skaldjur. Helst ska de vara som de är med en massa goda tillbehör till såsom aioli och vitlöksbröd. Enkelt och väldig lyxigt och gott!! 😉

  6. Jag är glad att jag hittat er sida. Varje gång ser jag något snyggt som jag vill ha och det händer nästan aldrig annars.

    Jag äter helst hummersoppa med en rejäl klick löjrom. MUMS! 🙂

    Hoppas nu på vinst, sista chanen. 🙂 GOD JUL

  7. måsta nog säga skaldjur då jag är uppväxt på västkusten. Räkor, kräftor och krabba, ett gott surdegsbröd, romsås, någon fräsch sallad och gott vin, då är jag hemma!

  8. Paella! Lätt att laga, man kan ha olika delar separata för dem som är allergiska och så ser det så himla maffigt ut (och är fantastiskt gott).

  9. En riktig favoriträtt vid festliga tillfällen är hos oss Grekisk pyttipanna! Det låter kanske som en vardagsrätt men det är fantastiskt gott! Man kan delvis göra den klar i förväg, praktiskt och bra så man slipper stå vid spisen hela tiden man har gäster. Den består av strimlad fläskfilé som läggs i marinad, klyftor av potatis och rödlök och det marinerade köttet i en långpanna och det får steka i ugnen. Mot slutet lägger jag på ringar av röd paprika, soltorkade tomater, svarta oliver (helst Kalamataoliver, tycker de är godast!) och smulad fetaost. Gratineras klart i ugnen. Till det serverar jag hemgjord tzatziki och bröd. Brukar baka foccacia med t ex rosmarin och mycket olivolja och flingsalt. En god sallad, en gott rött vin, vilken fest! Jag älskar Grekland och den här rätten smakar mycket Grekland!

    Till efterrätt har jag två favoriter; Kolapaj med lingon (eller röda vinbär). Lingon passar bra till jul tycker jag, det viktiga är att det är syrliga bär som bryter mot den söta kolapajen, så gott!
    En annan riktigt favorit bland efterrätter är vaniljglass, hallon, maränger smaksatta med lite lakrits (så de blir svart/vita, (randiga, nästan zebramönstrade!) och en underbar lakritssås kokad på bl a grädde, creme fraiche, sirap, socker och lakritspulver. En helt fantastiskt efterrätt, man är i himlen!!

  10. Min favorit är kyckling kokad i grädde med mangochutney och paprika 😉
    lite hackad bacon i så blir det super gott.
    serveras med ris.
    till det gärna ett lite fylligare vitt vin eller med viss sötma som tar bort udden på mangochutney som kan va lite kryddigt 😉

  11. Jag är jättegärna med och tävlar!!
    Min absoluta favorit är potatisgratäng och fläskfilé med en god sås till!
    STOR KRAM!

  12. Potatisgratäng av egenodlad potais
    Av kantareller från våran skog görs kantarellsås
    Serveras tillsammans med en älgstek.

  13. En krämig, lagom saltad potatisgratäng med mycket vitlök och grädde och perfekt gyllengul yta. Till det kronärtskocka med flingsalt, pepparrotsmousse, halstrad hälleflundra och ett glas vitt. Ganska ovanligt att äta fisk till potatisgratäng, men det är verkligen himla gott. Och tro det eller ej, men pepparrot och vitlök är en grym kombo.

  14. Det är perfekt stekt oxfilé med goda potatisklyftor till, grön sparris och sås med färska champinjoner och grönpeppar….=P

  15. Åh så fina! Skulle vara perfekt julklapp till mig själv inför flytten till min första egna lägenhet!

    Jag älskar ju mat man äter med händerna och småplock så jag måste säga en riktig rustik hembakad pizza med mozarella, parma, ruccola och pinjenötter eller tapas

  16. Den här 3-rätters rekommenderar jag:
    Serranolindad sparris med citron&vaniljrisotto, västerbottensost.
    Vin Soldier´s Block Chardonnay

    Rimmad torskrygg med honungsbräserad haricot verts / morot, butternut puré, estragonemulsion, ungsbakad citruspotatis.
    Vin Arrogant Frog, Merlot

    Choklad Fondant, limecremé, rårörda blåbär.
    Vin Muscatel Oro Torres

  17. Ofta när det kommer till “fest-mat” tycker jag att det blir för tung mat. Mat man blir sådär trött efter. Oxfilé är ju dock en favorit, men hellre serverad med någon annorlunda sallad, tex med granatäpple i, istället för klassisk potatisgratäng.

  18. Plankstek är min favoriträtt,
    av det så blir man så skönt mätt.
    Till Nyårs festen skulle Dorotea Night fullborda min dukning!
    Med de kan man duka med stil och klass!
    Gense sortiment är så strålande vass!
    Sagolikt vackert som skulle ge stor njutning!
    Ett unikt verktyg så tidlös och fin,
    hoppas HJÄRTLIGT de får pryda servetten min!

    God Jul & Gott Nytt År!

  19. Den godaste, festligaste maten är en asiatisk nudelsallad med gurka, morot och mycket färsk koriander. Till detta serveras jordnötssås, rykande färskt bröd och rött vin. Det kanske låter enkelt? Ja, det är det faktiskt. Enkelt är gott!

  20. Min sambos tapasgryta gjord på bl.a. Kyckling, zuccini, tigersås mm som serveras i en stor soppskål, till det en klick hemmagjord aioli och bröd att doppa i grytan

  21. Min favoriträtt är potatisgratäng, vitvinsmarinerad fläskfilé & sallad.

    Till efterrätt sitter en sammetslen citronglass som en smäck.

  22. Med dessa underbara bestick skulle varmkorv och pulvermos kunna funka vid festtillfälle:) allt kommer smaka underbart om det äts med dom;)
    God Jul fina ni!

  23. Konstigt nog föredrar jag gärna lite pillig mat, som en riktigt mustig och god chili såhär till vintern, där alla kan bryta av bröd och plocka från ett fat samtidigt som man snackar loss. Får inte någon direkt nytta av besticken i just detta fallet, men de hade varit perfekta till en romantisk middag för två plus två 🙂

  24. Hej!

    De där svarta skönheterna står på min önskelista i år!

    Just nu älskar jag att bjuda på en alltiettgrej från ugnsformen.
    Skivad spröd och gyllenbryn potatis på botten, över det ligger fina laxfiléer med en ört- och nötblandning över. På toppen citronmarinerade trattisar som blir härligt knapriga i ugnen. Lite extra mixad örtolja till servering. Gott bröd och rött vin, sen är kvällen räddad.

    God Jul!

  25. Jag älskar att bjuda på lokala råvaror. Såsom renfilé (smälter i munnen) och potatisgratäng på mandelpotatis plockat i potatislandet utanför med västerbottensost.
    Och dessert – hemgjord vaniljglass och hjortronsylt. Närproducerat och underbara norrländska smaker.

  26. Min favoriträtt är den danska fläsksteken som vi alltid äter på annandag jul. Det är en himmelskt god fläskstek med knaperstekt svål, serverat med kokt potatis stekt i smör och socker, rödkål, gräddsås och svartvinbärsgelé … Det vattnas i munnen bara jag tänker på det!

  27. Eftersom vi är i vintertider får det bli fikonbaserat 🙂

    Aptitretare: Crostini med getost, fikon och pumpafrö

    Varmrätt: Smarik chiligryta med torkad ancho och fikon serveras med tunnbröd gräddfil västerbotten och guacamole

    Efterrätt: Vaniljglass med fikon och apelsin i madeira

  28. Linda in saltade Laxbitar med Parmaskinka, göm kvistar med timjan i paketet. In i ugnen. Gör en sallad med roman sallad, små tomater du delar och get ost. Under tiden låter du lite färsk sparris umgås med en grillpanna.;-) Damma över Lite flingsalt, olivolja och balsam vinäger på allt och…….. Du har fixat nått gott på trettio minuter. Det är jätte gott. Svarta tallrikar framhäver maten och svarta bestick, ja man kan bara gissa 😉

  29. Hasselbackspotatis och oxfilé med sås på gorgonzola fast min studentekonomi sällan det kunnat tåla. Det är konstigt man ska få dyra vanor när man inte har råd! Tur att det även pojkvännen kan behaga, så nu får han oftast det laga.

Lämna ett svar till Jennie Karlsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *