Måndag och bara två dagar kvar till julafton! Det är nära nu 🙂 I dagens julklappskalender som Trendspanarna har tillsammans med Royaldesign har vi en vinst från Portmeirion. Från snygga och prisbelönta serien Sophie Conran har vi denna stekpanna i porslin (30 cm), värde 1 339 kr. Galet snygg och gör varje tid vid spisen till en fröjd! Svara på frågan nedan för att vara med i tävlingen
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken är din favorit på julbordet?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 24 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till och ha en underbar advent!
Kram Jenny & Linda
Trendspanarna.nu
Laxsallad från Ringsjön.
Är det något på julbordet jag ej vill försaka,
måste det vara en äkta skånsk “äggakaka” 🙂
Min favorit på julbordet är den finska morotslådan.
God Jul!
min favorit är helt klart hemma gjorda köttbullar och svampomelett 🙂
god jul
Av julens alla traditioner
finns inte plats för moderna innovationer
När alla av sill, skinka, nubbe, köttbullar och kål låtit sig väl smaka
tar vi fram julens favorit som är ostkaka
Favoriten bland all mat är alltid samma sak, skinkan. Med en god senap till blir den alltid magisk. 🙂 Gd Jul
Sirapsglaserat rökt fläsk är vanebildande.
Mors himmelskt goda revbensspäll =P.
På mitt julbord behöver det egentligen bara finnas två saker: Jansson och grönkål. Det är så fantastiskt gott.
Ett julbord utan inlagd sill är inget julbord!
Den vanliga klassiska inläggningen ska det vara med morot och lök.
Den rätt av alla på julbordet som frestar mig mest är Janssons. Händer ju att den kommer fram på vardagskvällsbordet också emellanåt, men just i kombination med de andra rätterna blommar frestelsen ut till sin allra bästa variant och gläder denna tant
Sillsalladen som tillagas utifrån det speciella släktreceptet!
Sillsalladen som tillagas med det speciella släktreceptet!
Mammas goda rödbetstzatsiki är favoriten. Mormors köttbullar är verkligen inte heller fel!
Grönkål! När jag var liten blev jag illamående bara jag såg det, nu är det den rätt jag hugger in på först!
Men åh, vilken fin stekpanna, vilken dröm om den blev min! Mina skruttiga stekpannor i teflon har tappat all sin beläggning och bara bränner fast och bråkar!
Det finns så jättemycket gott på julbordet, svårt att bara välja ut en enda rätt. Mitt val blir i alla fall revbensspjällen, de är så möra och fina. Förkokar dem alltid i en lag med vatten, vitpeppar- och svartpepparkorn, lagerblad och salt (håller faktiskt på med det nu!). Får kallna i lagen. Gör sedan en glaze av bl a soya, honung, rapsolja, sweet chili, vitlök, ingefära, råsocker. Penslar köttet med blandningen och griljerar i ugnen. Till det kokt mandelpotatis, äppelmos, coleslaw-sallad är gott till, gärna även en grönsallad.
Gott till kaffet efteråt: hembakade mandelmusslor med hjortronsylt och vispgrädde. Jag säger bara, mums!!
Tomten! Har varit riktigt snäll i år, så kom gärna hem till mig med stekpannan!
Den klassiska skånska ålen, som nu tyvärr är hotad. Har sponsrat naturskyddsföreningen så framtida generationer kan få njuta av denna fantastiska delikatess 🙂
Pepparkakshuset, förstås! Med massor av nonstop och pepparkaka och kristyr! (Det SER inte fint ut … men gott är det!!)
Det är svärmors inlagda äpple- och curryströmming!
KÖTTBULLAR!! (Mammas)
Hon står i detta nu och steker för fullt så det ska räcka till alla imorgon. Men vinner jag denna kanske det blir tillräckligt roligt att laga mat så jag kan hjälpa henne nästa år.:)
Lax!!! I alla former… Mmmm ⛄