God förmiddag! Torsdag idag och nu är det dags för lucka nummer fem i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. Vår fina vinst idag är från grymma Fiskars och består av:
2 st Essence ölglas Iittala (2 pack), 598 kr.
2 st Kastehelmi dessertskål på fot (klar) Iittala (2 pack), 498 kr.
1 st All Steel stekpanna Hackman, värde 899 kr.
Totalt värde: 1 995 kr
Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken efterrätt hade du serverat i dessertskålarna?
Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))
Tävlingen pågår tom 6 december 2014
Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!
Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Jag hade serverat en saffrans pannacotta dekorerad men några hallon
Vit chokladmousse!
Varma hjortron och vaniljglass – ibland är det enklaste det godaste 🙂
Så här till julen hade det nog blivit Leilas ris a’la Malta.:)
Jag skulle servera Tiramisu!
Jag skulle servera vit chokladpanacotta med färska hallon. Snyggt och gott!
Zuppa inglese – en klart underskattad italiensk efterrätt som är helt ljuvlig 🙂
Hej!
Hos oss brukar vi äta oftast äta glass till efterätt, så det blir
vaniljeglass med Bailey’s. Alltid lika uppskattat! 🙂
Marängswiss – gott vid alla tillfällen!
Jag hade serverat en trifle med saffrans sockerkaka, vaniljgrädde, blåbär, hallon och riven vit choklad. Mums!
Ben&Jerrys glass alla dagar i veckan!! 😀
Eftersom jag är barnsligt förtjust i marängswisch så skulle jag definitivt servera det med extra mkt chokladsås, finaste vaniljgräddglassen, maränger och lättvispad grädde i! 🙂
Crema al mascarpone med jordgubbar tror jag skulle passa i skålarna.
Chokladmousse med smaksatt vispgrädde och färska bär.
Jag skulle servera min fantastiskt goda saffrans cheesecake på pepparkaksbotten! En perfekt jultwist på en smaksensation till efterrätt! Det bästa är att genom dessa fina glasbehållare så kan man snyggt skymta de olika lagren vilket resulterar i en svårslagen servering!
God Jul på er och tack för all fantastisk inspo ni ständigt levererar på topp!
Kram Hanna
Ris a`la malta med supersaftiga apelsiner. Jul så det slår gnistor om Daggdropparna i Kastehelmiskålarna
Hej!
Jag hade serverat cheesecake i glasskålarna, Philadelphia, gräddfil, citron, digestivekex, lite sockrer och en massa fräscha bär. Mums!
Messmörsglass med hjortron och mandelflarn som topping!
Den överblivna gröten blir det naturligtvis Saffranspannkaka av. Runt utskuren så den passar fint i skålarna. Toppad med grädde och gotländsk salmbärssylt.
Jag skulle servera (min egenhändigt plockade och kokta ) hjortronsylt med en klick krämig och gräddig vaniljglass. Ett par goda rån skulle passa fint till.
Jag bjuder mina gäster på “Wintertraum” – favoritdessert från skidresor i Österrike: varma jordgubbar med gräddig vaniljglass
En exotisk fruktsallad med hackad mandel, smält vit choklad som ringlas över, toppad med vaniljkesella. Mums!
/ Vanja.
Jag är barnsligt förtjust i glass och med julen inpå knuten skulle jag gjort Linda Lomelinos fantastiska polkagrisglass (http://call-me-cupcake.blogspot.se/2011/12/candy-cane-ice-cream.html?m=1#.VIC3foNwEuo)
I dessa fina skålar skulle jag servera hemmagjord daimglass med recept från fina farmor!
Jag hade bjudit mina nära och kära på en helg underbar efterrätt med stekt ananas i rom och malibu. Denna hadrbjag serverat tillsammans med hemmagjord cocosglass. Helt ljuvligt 🙂
Min bästa chokladmousse toppat med granatäpple såhär till jul!
Eftersom julen snart är här, hade jag serverat mousse gjord på pepparkaka, mörk choklad och grädde.
Juligt och gott!
Jag skulle servera varm nyponsoppa med grädde, glass och mandelbiskvier i de fina dessertglasen.
Så här i juletider hade jag serverat världens godaste pepparkakscheesecake med ädelost och fikonmarmelad. 🙂
Till jul serverar jag saffranspannacotta med hallon, den underbara gula färgen kommer fram fint i glasskålarna!
Då jag älskar choklad skulle jag ha bjudit på ett underbart recept på vit och mörk chokladcrème toppade med en krispig jordnötskrokant! Och det skulle såklart bli ännu godare om jag fick servera det i dom fina dessertskålarna 🙂
Jag hade serverat chokladmousse med hallon 🙂
Varm fruktsallad med socker och riktig vaniljstång. En klick Mascarpone med lite socker och vaniljstång. Vår favorit……..
Jag hade serverat en saffranspannacotta med granatäpple och pistasch i de fina dessertskålarna! 🙂
En krämig Oreomilkshake! Med oreokex och grädde på toppen
Åh jag hade minsann serverat traditionell fruktsallad med gammaldags vanilj , så enkelt och samtidigt färgrikt i en skål i klart glas 🙂
Jag hade serverat hemmagjord glass med färska bär och lite citronmeliss på toppen.
Eftersom glass är bland det bästa jag vet så hade jag valt att servera just det i dessa fina skålar! En god glass, kolasås och lite krossade cookies att strö över! Enkelt, supergott och uppskattas av yngre som äldre!
Åh, jag hade serverat en hemmagjord blåbärsglass med crumble som skulle passa ypperligt i kastehelmi dessertskålar!
Saffranspannacotta hade varit både gott och vackert i Iittalas fina dessertskålar!
Hej
En riktigt god choklad mousse, gjort på fin fin mörk choklad med lite Rom i… Å en klick grädde med hjortron… Mums!!!!
Jag skulle servera hemgjord vaniljgalss med jordgubbar och fläderkompott! Sommar i en underbar skål!
Jag skulle servera gräddglass med varma hjortron. Passar utmärkt till dessa skålar!
Om jag fick äran att vinna så skulle jag servera favoritdesserten, passionsfrukt – pannacotta med digestivebotten. En efterrätt som inte bara är god utan även en fröjd för ögat att titta på, perfekt att servera i Iittala skålarna!
Jeg elsker desserter og jeg elsker Iittala. En herlig kombinasjon♡♥♡ jeg ville servert en hjemmelaget nydelig pannacotta i disse skjønne skålene☆
Jag hade serverat marängsviss med apelsin, eller kanske en liten söt och gullig clementin.
Med tanke på säsongen en amaretto mousse på en botten av pepparkaka över moussen strösslas ett kakströ
Som den norrlänning jag är så måste jag säga hemmagjord vaniljglass med varma hjortron. Det är verkligen det norrländska guldet!
Utan tvekan cheesecake, så kan man bjuda in Staffan från Greveholm nu när det är jul och allt 🙂
Jag skulle gjort en mjölkchokladpannacotta med hallon!
Jag skulle göra en Raw chokladmousse med kakao, avokado, dadlar och toppa med lite hallon 🙂
Äpple och vaniljglöggmousse med glöggmarinerade pepparkakor,
det absolut godaste jag någonsin smakat, och serverat i
Kastehelmi dessertskål så blir det en njutning för såväl
öga som gom!
En salig blamdning av färska bär, vit choklad, grädde och äkta vaniljglass!
När det är dags att umgås, bjuds det på min hemmagjorda lakritsglass med hallonsås.
Den är god och populär, det är min favoritdessert
Jag skulle servera vitchokladpannakotta med hallonspegel!
Åh, jag drömmer mig bort till sommaren och skulle mer än gärna servera min “Rhubarb swirl” med solmogna rabarber som fått koka till en kompott och därefter varvats med en havrecrumble och fluffig vispgrädde i fina dessertskålar. Mums!
Jag har serverat en en vit chokladmousse med en egen gjord hallonsås på. Jag samlar på dessa skålarna och har 4 kvar tills min samling är hel 🙂 Håller tummarna!
Hemgjord vaniljglass och varm hjortronsylt 🙂
Tveklöst – chokladpudding!
Jag skulle vilja servera vaniljglass med varma mosade jordgubbar från sommaren i dessertskålarna
Enklast möjligast: opretentiös vaniljglass och barnsligt söt kolasås 😉
Jag hade serverat chokladmouse i mina skålar och serverat det till min syster när hon fyller 18 i januari! Hon bara älskarrrrrr chokladmouse
Jag hade bjudit på gammal hederlig marängsviss……tilltalar både små som stora. (även om de inte erkänner det)
Jag skulle servera favoriten, glass med grädde, banan, nötter och hemmagjord kolasås!
Jag skulle servera hemmagjord vaniljglass med varm hjortronsylt! I alla fall vintertid. På sommaren blir det jordgubbar såklart!
Saffransglass med hallon såhär i juletid! 🙂
Tiramisu! Lätt som en plätt eftersom skålarna är genomskinliga och man kan se dem olika fina lagren i desserten. Plus att jag är en kaffe älskare!
Jag skulle servera en snabb-cheesecake med polkagrishack och använt tiden till mys med familjen och vännerna ❤️
Ja skulle servera en underbar chokladpudding på äggvita, kasein å massa bär!
Jag hade serverat Gino med vaniljglass.