4 December – Dagens tävling i julklappskalendern

God förmiddag! Torsdag idag och nu är det dags för lucka nummer fem i Trendspanarnas och Royaldesigns julklappskalender 2014. :) Vår fina vinst idag är från grymma Fiskars och består av:

2 st Essence ölglas Iittala (2 pack), 598 kr.
2 st Kastehelmi dessertskål på fot (klar) Iittala (2 pack), 498 kr.
1 st All Steel stekpanna Hackman, värde 899 kr.
Totalt värde: 1 995 kr

Svara på frågan så är du med i tävlingen:
– Vilken efterrätt hade du serverat i dessertskålarna?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 6 december 2014

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen! 

Lycka till! Jenny & Linda, Trendspanarna.nu Julklappskalender Trendspanarna royaldesign

262 svar på ”4 December – Dagens tävling i julklappskalendern

  1. Jag hade serverat päron som man skär i klyftor och steker. Sen gör man en kolasås på grädde, sirap, socker och vaniljstång. Och till detta en kula vaniljglass.

  2. Åt en mousse med smak av dulce de leche på ett hippt café i Valencia förra veckan. På spanska betyder detta “de söta av mjölken”, men vi efterrättsnördar känner mer igen dulce de leche som den kolasås man får när man kokar kondenserad mjölk i flera timmar. Nu kliar det i mina fingrarna att själv få experimentera mig fram till en mousse lika fantastisk som denna och självklart skulle jag vilja servera desserten i dessa skålar. Heaven in a bowl!

  3. Jag skulle servera vaniljglass med ljummen hjortronsylt dekorera med citronmeliss och sticka ner ett hembakt rullrån.Jätteenkelt men lika gott som vackert.

  4. En chokladmousse gjord på avokado, banan, grädde, raw cacao, riven 86%ig mörk choklad – toppad med riven kokos och färska hallon. En extremt fräsch och god efterrätt som innehåller lite socker och inga tillsatser. Passar perfekt i juletider!

  5. Oj att säga vad jag skulle servera i skålarna är svårt eftersom man kan servera så mycket! Allt från bär till goda glasser! Men om jag skulle välja något ganska simpelt skulle jag välja hallon, vit choklad i ugnen! Det är så gott och något så enkelt blir något sånt lyxigt med en fin servering. Eftersom man inte bara äter med smaken utan mycket med ögonen också!

  6. Jag skulle servera härlig hallon som jag plockat i vår trädgård i somras. Till det hemgjord vaniljglass och en jättegod kolasås med lite saltstänk i!

  7. Hemgjord Ris a la Malta med saftsås gjord på egna jordgubbar och hemgjord jordgubbssaft. Perfekt till jul 🙂

  8. I dessa underbara dessertskål hade jag serverat julens favorit efterrätt – Julpannacottan.
    En julig yoghurtpannacotta med smak av lingon och glögg.

  9. En marängsvan på hallonspegel hade varit glamouröst nog och det är supergott och lagom lätt efter julmaten 🙂

  10. Jag hade serverat en vit choklad Semi freddo med apelsiner och rostade valnötter, som toppas med mandariner och färska fikon.. smaskens 🙂

  11. Har just klickat hem en glassmaskin till familjen i julklapp, så hemgjord saffransglass i skålarna på juldagen, det blir ju SUPER!

  12. Jag hade serverat hallon/vitchoklad pannacotta i dem, toppade med liiite grädde och ett riktigt hallon uppe på, och avnjutit när solen börjar titta fram i vår ute på verandan! Så mysigt och fint.

  13. Jag skulle servera Tiramisu. Det har blivit en favoriträtt för det finns så otroligt många olika recept på den och det gör att den passar för alla.

  14. Mascarpone blandad med nutella blir en supersnabb och god mousse att servera i snygga skålar. Det är fint och gott att toppa med lite färska hallon, lite citrus eller några physsalis-bär.

  15. Desertskålarna hade jag använt för att servera hemgjorda tryfflar! Jag gör dem genom att krossa oreo-kex och blanda med philadelpia ost och rulla till små bollar som slutligen doppas i mörk choklad. Nu till juletid hade även varit passande att ha i lite krossade polkagrisar eller använda sig av pepparkakor som kexen!

  16. Jag hade serverat den pepparkakscheesecake som jag har stått och kämpat med ikväll! (Då jag oå samma gång insåg att jag inte har några bra dessertskålar som passar inför middagen imorgon….)

  17. Brownie med mandlar och valnötter serveras med nougatmousse och syrliga körsbär. I ölglasen serveras det körsbärsöl. Bra kombo! Stekpannan används till barnens pannkakor.

  18. Jag hade serverat min favoritdessert som både är snygg & god. Ljummen ananas som är stekt snabbt med lite smör & en rejäl skvätt rom samt en kula hemmagjord bountyglass

  19. Många efterrätter skulle det bli i dessa snygga skålar och en favorit just nu är pepparkaksglas med hemmagjord kolasås och kanderat apelsinskal. God Jul!

  20. Jag hade serverat ett rejält lass med pepparkakscheesecake. Perfekt till min sambos födelsedag nu i mitten av december! Såååå gott! 🙂

    • Hade serverat nått juligt som glaserade päron med hemmagjord kanelglass till mina föräldrar som kommer till Sverige från Finland att fira jul med mig! Vore så fint att kunna bjuda på juldessert på dessa fina finska design skålar!

  21. Ris à la Malta – Wikipedia
    sv.wikipedia.org/wiki/Ris_à_la_Malta
    Ris à la Malta är en efterrätt som ofta äts till jul i Sverige. Namnet torde vara en förvanskning av danskans Risalamande som är ursprunget till rätten, vilket i sin …
    Ris à la Malta – Recept – Recepten.se
    risalamalta från http://www.recepten.se
    http://www.recepten.se/recept/ris_a_la_malta.html
    15 min
    18 dec. 2009 – Ris à la Malta. Klassikt recept på efterrätt till jul med risgrynsgröt, grädde och apelsin. Mycket gott och enkelt!
    Ris á la malta – Recept – Tasteline.com
    risalamalta från http://www.tasteline.com
    http://www.tasteline.com › Recept
    15 min
    Det tar onödigt lång tid att koka risgrynsgröt. Köp färdig gröt och spara tid till annat.
    Ris à la Malta Ris ala Malta risalamalta – Receptfavoriter
    risalamalta från receptfavoriter.se
    receptfavoriter.se/…/ris-a-la-malta-ris-ala-malta-risalamalta.h…
    12 recensioner – ‎1 tim 30 min
    Ris à la Malta, Ris ala Malta, risalamalta eller hur det stavas. Risgrynsgröt med vispgrädde som vanligtvis serveras med saftsås som dessert på julbordet.
    Pernillas Värld | Ris a la malta
    pernillawahlgren.se › Jennys Matblogg
    20 dec. 2011 – Ris ala malta – detta är en riktigt god julklassiker. Kan serveras med saftsås eller bitar av apelsin. Du behöver till ca 4 portioner : 3 dl kall …
    LCHF Recept: Fejkad Ris a la Malta | LCHF Recept.com
    risalamalta från http://www.lchfrecept.com
    http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=256
    Betyg: 4,7 – ‎11 recensioner
    LCHF recept Fejkad Ris a la Malta. Visar ett lchfrecept.com recept. Här finner du massor av LCHF-recept och annan information om LCHF.
    Ris a la Malta | Kryddburken.se
    kryddburken.se/2009/11/26/ris-a-la-malta/
    26 nov. 2009 – Ris a la Malta på julafton är ett måste! Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när …
    Risgröt | FELIX.se
    http://www.felix.se/risgrynsgrot/
    Häll i marsán och blanda med risgröten. Skala apelsinerna och blanda med risgröten och marsán. Klart! Bjud dina vänner på en god ris a la malta! Innehåll Tips.

    Jag hade serverat Ris à la Malta med hallonsylt som är det godaste som finns.

  22. Jul… Smulade pepparkakor varvat med mascarpone, grädde och vaniljpulver som toppas med tunna smörstekta äppleskivor! Pudrade m kanel!

  23. Här hemma älskar vi pannacotta
    Det bjuder vi på allt för ofta
    Men dessertglas att servera i
    Det saknar vi
    En ny stass pannacottan måste få
    Annars kvar i kylen den får stå

  24. Jag hade serverat en härlig saffranspannacotta med en klick vispad grädde mixad med pepparkakssmulor! Perfekt efterrätt såhär i juletider 🙂

  25. Hallon-kvarg varvat med kaksmulor av mina hemmagjorda kolakakor och toppat med färska hallon. Enkelt, gott och en fröjd för ögat 🙂

  26. En skål med vanilj yoghurt toppa med en handfull smultron, strö på lite mandelspån. Avsluta med att ringla på lite honung.
    Supergott snabbt o enkelt.

  27. Jag skulle servera en ljuvligt len vit chokladmousse med lime- och balsamicomarinerade jordgubbar och lite chrunchy på toppen. En underbar kombination och sött och syrligt och lent och knaprigt.

  28. Jag hade serverat min favorit: vaniljglass, minimaränger, hackad banan, färska blåbär och hemmagjord varm chokladsås på allt. Mums!

  29. Jag hade serverat en god chokladmousse med bär, små bitar av chokladkaka och ett mandelflarn på toppen. Tjusigt och gott!

  30. Jag hade bjudit på en favorit som en kompis lärt mig. Lite smulade digestive i botten, rysk yougurt på de och toppa med hemmagjord kolasås och lingon. Supergott och fräscht!! Tänk så gott och fint de hade blivit i de sygga skålarna 🙂

  31. Jag skulle servera den italienska klassikern Gino – ugnsbakade, söta frukter garnerade med massor av vit choklad som serveras med vaniljglass. Toppas gärna med lite rostade nötter.

  32. Ända sedan jag hittade ett otroligt bra åkerbärsställe har jag provat en massa kreationer med detta fantastiska bär.

    Åkerbärssorbet, mascarponegrädde och franska chokladmaränger är nog det bästa.

  33. Jag skulle servera en vit chokladmousse med lite crème fraiche i för en härlig fräsch syrlighet. Ovanpå detta massor av hallon och blåbär toppat med riven vit choklad.

  34. Hade serverat ananas som är ugnsgrillad med farinsocker, mortlad stjärnanis och lite smör och till det vaniljglass! En helt underbar kombo!

Lämna ett svar till Jessica Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *