Avslappnad elegans möter hantverkstradition i fåtölj designad av Andreas Engesvik 

Som en del i Ire Möbels nya designkollektion Character Collection, som lanseras under Stockholm Furniture Fair 2018, har Ire inlett ett nytt designsamarbete med Andreas Engesvik – en av Norges främsta samtida formgivare. Engesvik har skapat Agnes, en fåtölj som är vänlig och informell i sin karaktär och som passar lika bra i sommarhuset som i våningen i stan.

– Jag försöker alltid att förstå och tolka varumärket jag samarbetar med och ville därför ta fram en möbel som passar Ire, något som behövs i deras sortiment och som bygger på den kunskap och expertis de har inom företaget. Jag utgår aldrig från mitt eller min studios behov, en möbel är ett dynamiskt samarbete och Agnes bygger mycket på Ires kunskap om material och fokus på långsiktighet, säger Andreas Engesvik.

Den generösa formen och den avslappnade attityden uppmuntrar till både samtal och vila, och likt en klassisk favoritfåtölj kan Agnes följa sin ägare genom livets alla boenden.

Redan från början var Andreas Engesviks tanke att skapa en fåtölj där klädseln och ramen var helt separerade. Både ramen och klädseln är baserade på traditionellt hantverk. Klädseln, som är löst sittande, för tankarna till en pläd som man har slängt i soffan.

– Visuellt ger fåtöljen känslan av något informellt, en möbel som funnits länge. Fåtöljens generösa storlek och form gör att man kan sitta i den på många olika sätt. Den påminner lite om en favoritfåtölj som man har i sitt sommarhus, och som följer med ägaren genom livet. Och jag tycker om att den kan återvinnas på ett bra sätt, säger Andreas Engesvik.

Fåtöljen kommer att visas i monter B08:14 under Stockholm Furniture Fair på Stockholmsmässan den 6–10 februari 2018.

/Jenny & Linda

Agnes-design-Andreas-Engesvik
Andreas-Engesvik-foto-Andy-Liffner-copy
Ire-Möbel-Agnes-design-Andreas-Engesvik-1-copy
F
oto: Ire Möbel

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *