Djuriskt porslin hos Hermés med design av Robert Dallet

Hermès är kända runt om i världen för sina mode och accessoarer. Nyligen presenterade de sitt senaste porslin carne d ‘Équateur “i Paris; en hyllning till artisten och konstnären Robert Dallet och hans mångåriga samarbete med den franska varumärke som började redan 1985. Samarbetet mellan de två parterna började för över 30 år sedan när Jean-Louis Dumas (Hermes ordförande och konstnärlig ledare fram till 2006) var fascinerad och absorberas med Dallet´s skildringar av djurriket. Mönstren av hans vilda djur kunde man se på Hermes ikoniska silkeshalsdukar, badlakan och klänningar. Deessa mönster återges fortfarande återges i dag. Vi tänker på en svunnen kolonialtid i Asien när vi ser detta fina porslin.

Pierre-Alexis Dumas, konstnärlig galjonsfigur och den sjätte generationen av familjen bakom modehuset har samarbetat med miljardären Thomas Kaplan i en utställning på Bruce Museum i Greenwich, Connecticut, där Robert Dallets vackra konstverk nu firas.

g7 g8 g10 g13 hermes porslin skisser hermes porslin hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-01-818x547 hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-04-818x545 hermes-carnets-d-equateur-porcelain-paris-designboom-021 IMG_2464-818x545
Foto: Hermès & Designboom
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *