Duni lanserar hållbar kollektion tillsammans med Bernadotte & Kylberg

 Designsamarbetet mellan Duni och designduon Bernadotte & Kylberg har resulterat i en nyskapande och stilren kollektion av engångstallrikar, -skålar, -bestick och -servetter. Gjord av växtbaserade och nedbrytbara material är Amazonica framtagen för att hylla naturens subtila former och maten som serveras.  

Innovation, funktionalitet och en hyllning till mat är ledorden i Bernadotte & Kylbergs nya kollektion för Duni, vars inspiration är hämtad från de organiska formerna av näckrosen Victoria Amazonica. Tallrikarnas stillsamma och böljande form påminner om ringar på vattnet som omger näckrosen, medan det mer sirliga mönstret på servetterna tolkar bladens tidlösa och lekfulla siluett och skuggspel som fångar mystiken i Amazonas djungel.

Kollektionen är gjord av miljöanpassade och växtbaserade material som bagass och CPLA. Servetterna görs i ett FSC-certifierat och komposterbart biomaterial.

Amazonica är en del av Dunis limited edition-serie Designs for Duni och ingår även i ett sortiment av miljöanpassade produkter kallat Ecoecho. Kollektionen visades för första gången vid ett pressevent i Stockholm den 31 augusti. Kommer att finnas i utvalda butiker och i Dunis webbshop från januari 2018.

/Jenny

Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173029
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173107
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173134
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173179
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173201
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173209
Duni_Amazonica_BK_Collaboration_173217
F
oto: Duni 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *