En blomstrande nyhet från Höganäs Keramik

Höganäs Keramik har alltid följt årstidernas skiftningar. Vid starten 1909 var lergodsfabriken beroende av naturens välvilja för att få fram de rätta materialen och sedan dess har produkternas färg och form hämtat inspiration från skog och mark. Till våren slår Höganäs Keramiks nya mugg Vildros ut i ett solkysst mönster.

Höganäs Keramik skapades med visionen att tåla och bevara höga temperaturer och har idag blivit en lika solid som modern del av den svenska fikakulturen. Serien är ett stycke tidlöst hantverk som överlevt otaliga te- och kaffetrender och passar hemma på köksbänken såväl som på finare caféer.

Trots produkternas långa historia och traditionella hantverk räds färgerna inte förändring. De fogar sig efter årstidernas växlingar och nyanserna återfinns i den skånska naturen: grafit, småsten och äpple, för att nämna några. Det är kanske just detta som är Höganäs största bedrift, förmågan att anpassa sig genom väder och vind, utan att förlora sin relevans och kärna.

Med solen kommer fräknar och blommor, årets nya mugg Vildros har fått sitt utseende därefter. Färgen är en matt, ljusrosa nyans med så kallade fräknar: dekorativa prickar i glaseringen för en klassiskt rustik känsla. Vildros går väl att kombinera med tidigare lanseringar såsom Bark och Frost. Precis som dessa utkommer Vildros endast som te- och kaffemugg med tillhörande fat i ekträ.

Foto: Rörstrand, Höganäs keramik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *