Firandet fortsätter med Swedish Grace Centerpieces

Med sin tidlösa design har servisen Swedish Grace satt guldkant på allt ifrån lyxbruncher till vardagsmiddagar i 90 års tid. Lanseringen av Swedish Grace Gala var en exklusiv uppdatering av det älskade porslinet, och nu introducerar de retrotrendiga tillskottet Centerpieces.

Att hålla sig relevant i en värld där trender kommer och går är som känt en bedrift. Men att bli beundrad och omtyckt generation efter generation är ett rent konststycke. Sedan Swedish Grace lansering på Stockholmsutställningen 1930 har Louise Adelborgs nyskapande porslin förtjänat sin plats på borden som tidlös stilikon. När servisen nu fyller 90 ska det firas ordentligt.

Serien Centerpieces är det senaste tillskottet i Swedish Gracefamiljen: en hyllning till deras historia i tre delar som tar klivet in i nutiden. När våra hem alltmer fylls av handplockad vintage och unika secondhandobjekt krävs det att porslinet matchar mixen av både gammalt och nytt. Centerpieces tar Rörstrands arv in i nuet, och blir essensen av en uppdaterad servisklassiker. I seriens delar ingår bland en replik av Vase – vasen med det karaktäristiska ax-reliefen som lade grunden till Adelborgs framgångsrika karriär. Dessutom finns ett snäckfat och en skål med lock, även de med det stilrena veteaxet. Objekten tar plats som dukningens mittpunkt och lyfter såväl enklare luncher som festliga middagar. 

Och det är inte bara servisen som förtjänar att firas: det nya tjugotalet är här, och vad passar då bättre än ett firande som andas både gamla tiders lyx och nya tiders möjligheter? Låt festen börja!

Jenny & Linda
Foto: Rörstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *