FÖREMÅL av konstnären Per B Sundberg för IKEA

FÖREMÅL är 26 fina, fula och helt förtjusande produkter för hemmet. Tillsammans med konstnären Per B Sundberg har vi utforskat en lekfull och maximalistisk sida av svensk design. FÖREMÅL finns på tillfälligt besök från 7 september och säljs på 16 IKEA varuhus i Sverige.

Per B Sundberg är en av Sveriges mest kända glas- och keramikkonstnärer. Hans punkiga tillvägagångssätt präglas av humor men också av ett drivet hantverk. För IKEA har han skapat en unik samling utropstecken – familjära och egendomliga på samma gång.

– Som konstnär har jag alltid arbetat hantverksmässigt, på ett intuitivt sätt som drivs av upptäckarlust. Mina verk har ofta en funktion, de är ett slags vardagsföremål som överraskar, precis som produkterna i FÖREMÅL, säger Per B Sundberg.

Han beskriver sina verk som frodiga, lite grova och burleska. De baseras på folklore och är lätta att förstå. För IKEA är samarbetet en möjlighet att kunna erbjuda sina kunder något helt unikt.

– FÖREMÅL ger en inblick i Per B Sundbergs tankevärld, han vidgar våra vyer och skapar ett kalejdoskop av nya mönster och uttryck. Om du har köpt en Per B Sundberg får du något med dig hem att uppskatta och lämna vidare till kommande generationer, säger Nike Karlsson, kreativ ledare IKEA of Sweden.

FÖREMÅL säljs i begränsad upplaga och består av prydnadsföremål, inredningsdetaljer och mönstrade textilier. Flera av dem bär Per B Sundbergs signatur och 13 av dem kommer i presentaskar med mönster av konstnären.

/Jenny & Linda
Foto: IKEA

ikea foremal bricka
IKEA_Foremal kuddfordral
*IKEA_foremal ljusstakar
IKEA_foremal ljusstake
IKEA_Foremal plad
IKEA_Foremal vas
IKEA_FoREMaL
Foto:  IKEA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *