Fotografiska öppnar butik vid Sergels torg

Fotografi som inredningsdetalj, vare sig det är exklusiva print eller posters, är på stark frammarsch. Bilder på väggen väcker känslor, skapar stämning och ger inspiration. Något som Fotografiska museet tar fasta på och öppnar butiken F Concept på Sergels torg i Stockholms city. Förebilden är tydlig: The Museum of Modern Art (MoMA) och deras MoMA Store med flera Design and Book stores, butiker för böcker, produkter med koppling till museet samt annan spännande design, både i New York och i andra städer.

– Självklart är MoMA en inspirationskälla för oss nu när vi startar vårt F Concept på Sergels torg, mitt under fontänen. Detta torg som med sin grafiskt svart/vita profil och kulturhistorisk intressanta arkitektur passar oss som handen i handsken. F Concept ska, på samma sätt som Fotografiska, vara lika mycket en plats för fotografi i världsklass som ett ställe för oväntade möten – med konsten, medmänniskorna, designade produkter av högsta klass – och sig själv, säger Jan Broman, vd och en av grundarna av Fotografiska.

Fotografiska museet ligger på topplistan över mest populära platser att besöka i Sverige. Att på Faceboook ”checka in på Fotografiska” är oerhört populärt. Detta är en plats där många känner sig välkomna och som bidragit till att sätta fotografiet som konstform på agendan. I F Concept, med grafisk profil designad av prisvinnande BankerWessel och en inredning signerad Guise, kommer finnas ett brett utbud av produkter med koppling till Fotografiska specifikt och fotografi generellt: Allt från exklusiva prints i F Edition, till de extremt populära posters som länge funnits i butiken på Fotografiska. Har finns även vackra praktverk och coffee table books samt ett brett utbud av andra presenter.

-Att det nu syns en tydlig trend att allt fler börjar samla fotografi och vill ha fotografi i sitt hem som en viktig inredningsdetalj, det har Fotografiska absolut bidragit till. Det är dags att fler vågar visa mer av sig själva i sina hem, mer än att de haft råd med ett visst kök, säger Karolina Modig journalist och skribent vars bok ”Häng konsten lågt” om hur man börjar samla konst, kommer ges ut på Rheologica Publishing.

Fotografiska är en av världens största samlingsplatser för fotografi. Det är inget vanligt museum utan en internationell mötesplats för kunskap och upplevelser kring fotografins oändligt många uttryck och betydelser. Fotografiskas uppdrag är att tillgängliggöra det stora och det spetsiga. Att etablera Sverige i världen, och världen i Sverige.

Spännande och kul tycker vi 🙂

qqltvbfi8tifeawsj6et
Foto & pressutdrag: Fotografiska museet
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

1 svar på ”Fotografiska öppnar butik vid Sergels torg

  1. Fotografiska är verkligen ett ställe jag vill besöka!
    Får se om tid och tillfälle ges när systern o jag åker upp nästa helg för att träffa lillebror och shoppa julklappar:)
    Kul att de även öppnar en butik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *