Friday five – Formgivaren Stina Sandwall

Stina Sandwall har sedan sin examen från Beckmans 1999 arbetat inom den egna firman Sandwall Design AB som frilansande formgivare. Projekten har i huvudsak omfattat produktformgivning men även arkitektur och inredning. Allt från kontorsmöbler och andra möbler till designföremål som fågelbord samt dörrar. Några av hennes uppdragsgivare är bland annat Asplunds, SnickarPer, SnickarLaget, Lidhults, Askul, Svenssons och Voice har hennes formgivning blivit uppmärksammad såväl i Sveriges som internationellt. Stina Sandwall har bl a erhållit utmärkelser såsom Utmärkt Svensk Form för dörrserien ”20-hundra” för SnickarPer och nominering till Forum AIR med klädhängaren Hayman för SMD Design.

Många av hennes produkter ligger oss varmt om hjärtat och är stora favoriter hemma hos oss sedan många år. Vi använder bland annat den fina vedkorgen. Därför var vi lite extra nyfikna på Stina denna fredagen!

5 snabba till Stina!

1. Lyssnar du på någon speciell musik eller låt när ni vill komma i kreativ stämning?
Precis promenerat mellan två möten till ljudet av Synapson Oversea. Ingen typisk Stina musik men jag kom i tid men den rytmen och energinivån skruvades upp.

2. Var kommer ditt inredning och design intresse ifrån?
Mitt intresse bottnar sig i att jag är uppvuxen i ett kreativt hem där både inrednings, design och konstintresset var en stor del.

3. Vilken design (möbler, konst, arkitektur) önskar du att du hade designat?
Det finns mycket som är fantastiskt bra och inspirerande och så många utställningar man vill uppleva. Nästan lite överväldigande när man tänker på det så frågan för mig är mer vad jag kan tillföra och hur min bild och vision ser ut inför kommande projekt.

4. Vad händer i helgen?
Vårstäda trädgården, mysa med familjen och klä upp mig för en härlig tjejdrink.

5. Har du några projekt som pågår just nu?
Nya julprodukter för SMD Design som visas på Formex i augusti. Spännande samarbete på gång med Nina Jobs inför möblemässan 2017.

stina sandwall olsson gerthel
Foto: Olsson & Gerthel

Nedan är några av Stinas fina skapelser!
adventsljusstake smd design
flora spegel smd design
hayman lamp stina
Image
ljusstake stina sandwall smd design
memo stina sandwall smd design
pippi stina sandwall smd design
prunella

tellus stina
tivoli smd design
Kruka Tivoli
turno mirror
vedkorg stina
Foto: SMD Design
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *