Fyra nya talanger till Designtorget

Under september månad tar Uminova Summer eXpressions senaste talanger plats hos Designtorget. Samtliga produkter är ett resultat av ett sexveckorsprojekt, från idé till färdig produkt. Som samarbetspartner vill Designtorget att projektet ska bli tillgängligt för fler och underlätta för formgivarna att nå ut med sin idé, innovation och design. 

Uminova eXpression är en företagsinkubator som bland annat stödjer utveckling av idéer och innovationer samt driver projekt som synliggör, utvecklar och knyter ihop unga kreatörer och lokala tillverkare i regionen runt Umeå. Utvalda talanger har under sex veckor arbetat med att ta sin design till färdig produkt.

I en månads tid är produkterna tillgängliga i för alla som vill upptäcka ny svensk design i mycket begränsad upplaga. Produkterna kommer att vara tillgängliga i Designtorget flaggskeppsbutik i Kulturhuset i Stockholm samt i Designtorgets webbshop.

Jenny & Linda

_2FjduZA
0HgJxwHA
Knosa. Design, Felicia Hjelmqvist. Kombinerad mortel och skärbräda – så att morteln alltid finns nära till hands vid matlagning. Användbart och enkelt – med Knosa kan morteln lösgöras från skärbrädan och användas för att servera örtblandningen på bordet. Du kan också ha morteln kvar i skärbrädan och använda helheten som en vacker serveringsbricka.
93AEBE455F3C42CFB0AC1148E6BE539DA27AAF51
Bum. Design av Ida Björses. Med den här mattan ville jag se hur rörelsemönster och kommunikation påverkas i ett rum där människor sitter på golvet.
OEWWyGYw
Valken. Design, Johan Björn. Järn brukar uppfattas som starkt, robust och orubbligt. Materialets nedärvda estetik speglar detta faktum: stolta former, utropande kraft och stabilitet. Vasen Valken inspireras av ett ifrågasättande av dessa uppfattningar och handlar om krocken som uppstår när våra förväntningar utmanas.
wzZM81Ig
Memories. Design Celine Strömbäck, En plats att förvara dina käraste minnen på. Ge dina minnen en hedersplats i hemmet istället för att gömma undan dem. Med dessa glaskupor behandlas föremål och minnen som värdesaker och blir till väl synliga men skyddade dekorationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *