Gammal kyrka förvandlas till en färgsprakande Skateboard park

Vad händer om man lämnar över ett 100-år gamla kyrka till en konstnär och ger honom fria tyglar? Då föds en färgstark inomhus skatepark vid namn La Iglesia Skate. Kyrkan är belägen i den spanska kommunen Llanera. Kaos templet, som det kallas, har blivit en destination för skateboardåkare runt om i världen med sin one-of-a-kind interiör målad av konstnären Okuda San Miguel.

Kyrkan var i riktigt dåligt skick då man lanserade en online kampanj för att få in pengar i hopp om finansiering om att vårda och förvandla den till en skatepark och för kulturella evenemang.

Madrid-baserade gatukonstnär Okuda San Miguel besökte kyrkan i slutet av 2014 och var imponerad av vad de hade gjort med utrymmet.
Han visualiserade ett koncept för det utrymme som finns (väggar och tak) och han tog fram den återkommande figuren, hans ikoniska Kaos Star. Stjärnan är en färgstark och asymmetrisk kompass som är tänkt att säga att det spelar ingen roll var du är eller vad du gör, bara följa din egen riktning för att nå dina mål. Detta ledde till att projektet kallas, Kaos-templet. Under sju dagar målade han väggar och tak likt som en modern Michelangelo! Skate kyrka invigdes den 10 december och den nya kyrkan  är som ett kalejdoskop av färger som ger nytt liv till en gång nedsliten kyrka. tur.

La Iglesia Skate producerades av bläck och rörelse och Iniciativas Habitat, i samarbete med Church Brigade. Projektet sponsrades av Red Bull, liksom Miller Division, Montana färger och Socketines.

DSC0593 DSC0631 DSC0769 DSC0777 DSC0844 DSC0845 DSC1040-687x1030 DSC1054 DSC8378 DSC8608

Foto: http://laiglesiaskate.com
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *