Hästen i nytt samarbete med Bernadotte & Kylberg

Hästens klassiska blåruta fyller 40 år. För att fira jubileet lanserar Hästens en ny serie sängkläder designade av Bernadotte & Kylberg, bestående av tre nyheter. Den nya serien presenterades under Salone del Mobile 2018 i Milano.

Under 2017 års upplaga av Salone del Mobile Milan presenterade Hästens sitt första samarbete med designerduon Bernadotte & Kylberg. Resultatet var två nya sängar, Appaloosa och Marwari, som båda bygger på Hästens 2000T-säng. Samarbetet, där designduon helt omarbetade Hästens klassiska blåruta, blev en omedelbar succé och sängarna säljs idag bland annat i det världsberömda varuhuset Harrods i London.

De nya sängkläderna är utformade för att lyfta och förstärka det grafiska uttrycket hos sängen Marwari – som är en hyllning till Hästens arv som sadelmakare. Sängens djupbruna färg ger en levande, naturlig och skimrande textur, som påminner om de majestätiska Marwari-hästarna i Indien. De nya Marwari-sängkläderna kommer i tre nya färger, en varm brun nyans, en intensiv orange och en ljusbeige ton som matchar den bruna färgen på sängens tyg.

”Bernadotte & Kylberg har skapat något verkligt innovativt och modernt och gjort det med stor respekt för vårt ikoniska mönster. Blårutan har blivit en symbol för Hästens obevekliga och särskiljande filosofi: att skapa en säng så perfekt att den gör dig riktigt vaken för första gången i ditt liv och kan leva varje dag som den bästa versionen av dig själv. Vilket är det enda sättet att bedöma vad som är perfekt sömn”, säger Hästens ägare och vd Jan Ryde.

Tyget i Appaloosa, som är den andra sängen som designades av Bernadotte & Kylberg, är en modern tolkning av Hästens ikoniska blåruta. Det oregelbundna mönstret, som inspirerats av kubism, skapar ett intressant djup. Appaloosa är en blivande klassiker och tilldelades förra året ”Best of the Best Tribute to Art 2017” av Robb Report. Namnet på sängen kommer från de amerikanska Appaloosa-hästarna , som är kända för sina färgstarka och oregelbundet prickiga pälsar.

/Jenny & Linda

01_HÄSTENS-PR_Marwari_Miljö_CMYK
03_HÄSTENS-PR_Appaloosa_Miljö_CMYK
HÄSTENS-Bumling-BK_Hickory-white-cmyk
HÄSTENS-Bumling-BK_Petal-white-cmyk
HÄSTENS-Bumling-BK_Tangerine-white-cmyk
F
oto: Hästens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *