Himla expanderar och köper Dirty Linen

Inredningsföretaget Himla AB har köpt det svenska sängklädes- och inredningsvarumärket Dirty Linen. Förvärvet av Dirty Linen AB skedde den 1 juli och är ett led i Himlas ambition att fortsätta växa samt att stärka sin position på den svenska och internationella marknaden. Himlas främsta marknader är Skandinavien och övriga Europa, samt även Asien och Nordamerika. Himla kommer att fortsätta värna om och utveckla Dirty Linen och dess unika position på marknaden. Med Himlas fokus på skandinavisk design och ett hållbart inredningskoncept passar Dirty Linens sortiment väl in och blir ett starkt komplement till produktportföljen.

– Syftet är i första hand att stärka vår position på hemtextilmarknaden och bredda vårt utbud. Dirty Linen är ett nischat premiumvarumärke inom bäddtextil för en tydlig målgrupp och vi ser stora synergieffekter med att foga in Dirty Linen i Himlafamiljen, säger Annica Högström, ägare och Creative Director på Himla.

– Med Himla som ägare kan Dirty Linen försätta sin expansion internationellt samt utöka erbjudandet till sina befintliga kunder. Det känns väldigt roligt och inspirerande, säger Stefan Pilotti, tidigare VD på Dirty Linen och nu Sales Director på Himla.

Himla står för skandinavisk enkelhet och kreativa variationer. I 29 år har Himla följt samma framgångsrika koncept – att skapa vackra textilier för hemmets alla rum. Himlas signum är en genuin känsla för färger, material och strukturer som går att kombinera för en personlig stil. De högkvalitativa textilierna tillverkas främst av hållbart och miljövänligt linne, samt av andra naturmaterial såsom ull, siden och bomull.

Dirty Linen är ett svenskt varumärke med ett modeinspirerat och utmanande erbjudande inom sängkläder, dekorationskuddar och handdukar. 
Designen är avslappnad, perfekt dekadent och bygger på en passion för detaljer med specialvävda tyger, unika färger, eklektiska mönster och exklusiva material. En fingertoppskänslig kombination av design, mode och livsstil balanserar detta livsstilssortiment på ett perfekt dekadent sätt.


/Jenny & Linda

Foto: Himla

1 svar på ”Himla expanderar och köper Dirty Linen

  1. Pingback: Inredningsnyheter v.36/2019 - Trendenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *