Höstnyheter från Mimou 2017

Mimou kommer nu med ett gäng höstnyheter. Då bland annat keramikserien “PURE” tillverkad i Lampang i norra Thailand. Området är känt för sin naturligt fina lera med hög kaolinhalt vilket gör keramiken väldigt tålig. Varje del gjuts i handgjorda formar och glaseras därefter i någon av Mimous tre glasyrer. I höst lanserar Mimou nya servisdelar: Ett minifat som är fin från allt som smyckesfat till efterrätter, en större modell av den populära vingskålen samt fler servisdelar i mönstret Stain. I höst lanseras en kudde med fjäderfyllning samt ett ”täcke-fodral” – båda med baksida av handvävd hampa samt flätat juteband i sidorna.

Även Mimous grova handvävda hampatyg har använts till två nya kuddar – Arc samt Mayfair.

Tapetnyheter
Ett av Mimous kännetecken i tapetvärlden är blandningen av matta och blanka tryckfärger. Detta gör att tapeterna upplevs olika beroende på hur ljuset faller på väggen under dagen. Även i nya kollektionen Elusive (gäckande) har Mimou tagit fasta på detta.. Flyktigheten och ljuset som tillför en tapetserad vägg ytterligare en dimension är en naturlig ingrediens i designen. Kollektionen består av fem mönster: Reflections och Arches, Lotus Lake och Poppy som lanserades förra året samt klassikern Nippon i nya färgställningar.

/Jenny & Linda

mimou cushionsblissnudelargesmall cushionsmayfairhempmimou cushionsmimouhempembroidery mimouminiplateceladon mimouminiplatepureblack mimouminiplatepureblue (1) mimouminiplatepurewhite mimoumugstain mimouplate27stainblue mimouplatestain mimoupurebluestainkeramik mimoupurestainblue1 mimoustainbluepureceramic mimouwingbowlblue wallpaperarchesmimouwhite wallpaperlotuslakeaqua wallpapermimoupoppypink
F
oto: Mimou

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *