Klassisk jul hos danska Rosendahl

Hösten slog ner som en blixt hos oss i förrgår och idag är första gången som jag har på mig jeans till jobbet. Det känns lite vemodigt samtidigt som det ändå är lite mysigt med hösten. För dig som längtar till julen så kommer här lite ljuvlig inspiration från danska Rosendahl Design Group. Ha en fin dag! / Jenny

Bjørn Wiinblad_Christmas jars_interiorHolmegaard_Ann-Sofi Romme_interior2
Ann-Sofi Rommes glasprydnader har blivit en fast del av Holmegaards julsortiment, och även denna jul utgår man ifrån de välkända formerna i mjukt rundat glas med stiliserade motiv i rött och guld. Varje säsong har ett nytt tema som tolkar julbudskapet i linje med Ann-Sofi Rommes minimalistiska och moderna glasdesign. I år har turen kommit till julrosen, vars knopp sticker fram ur mitten av årets julstjärna, julklocka, julhjärta, julistapp och julkula, och ramas in av fyra röda hjärtan. Elegant och enkelt.

Holmegaard_Design With Light_candle2
Kalenderljuset finns i många hem inför jul, för det finns få saker som är mer stämningsfulla än att sitta vid frukostbordet och se ljuset räkna ner de hektiska dagarna inför jul. Många designälskare känner sig dock lite tveksamma inför den här traditionen, för ofta är kalenderljusen lika med omaka ljusstakar och kulört stearin, och det lägger lock på stämningen i det stilrena skandinaviska hemmet där less is more – även till jul. Med inspiration från den populära Design with Light-serien gör Holmegaard denna säsong upp med myten om oestetiska kalenderljus och lanserar två nya stearinljus samt en ny blockljusstake som är anpassad till ljusens omkrets. Ljusen finns i handeln från början av september 2015.

Holmegaard_Design With Light_Interior2

Holmegaard_Jette Frolich_Interior
Jette Frölich har över tre årtionden varit en av Scandicool Christmas främsta förespråkare med de eleganta pappersfigurer och vackra, stiliserade illustrationer som varje år pryder Holmegaards julkollektion. Det gäller naturligtvis även 2015, då de välkända föremålen – från kakburkar till kalenderljus – hyllar vinterträdgårdens säregna charm och visar hur snö, frost och torkade bär pyntar trädgården inför högtiden precis som vi julpyntar inomhus.
Back to nature 2014 hämtade Jette Frölich inspiration till årets julkollektion i skogen omkring sitt hem, och i år finns inspirationen bara runt knuten. Det är innanför sin egen trädgårdsgrind som designern tar en timeout från julstressen och betraktar årstidernas fascinerande gång utanför fönstret.

Holmegaard_Jette Frolich_Interior2

Karen Blixen_Christmas_interior4
Ole Kortzau har gjort vacker design av skandinavisk jul för Rosendahl sedan 2007. I serien Karen Blixens Jul tolkar han varje år nordisk folktro och julens klassiska symboler. I år når även paketinslagningen nya höjder med papper, band, stämplar och pynt som nästan är en gåva i sig. Åtminstone om paketen uppgraderas med lite vackert pynt i paketinslagningen och får ligga framme hela december som en del av julutsmyckningen. Nyheterna finns i butik från mitten av september 2015.
Karen Blixen_Christmas_interior5 Karen Blixen_Christmas_interior16 Karen Blixen_Christmas_interior19
Foto: Rosendahl Design Group
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *