Klong lanserar spjällvredet Baton

Material av rustik marmor och stilfull mässing står som fokus i Klongs nya spjällvredBaton. Designprodukten som ger eldstäder en extra gnista är skapad av Jessika Källeskog och Jenny Askenfors och lanseras lagom till att vintermörkret tränger sig på. 

Jessika Källeskog och Jenny Askenfors vision med Baton var att utmana det klassiska spjällvredet – både design- och formmässigt. Baton monteras enkelt på de flesta vred och blir en elegant dekoration med en utökad funktion vid den öppna spisen. 

– Utbudet av spjällvred är i stort sett obefintligt och vi såg det som en utmaning att försöka fylla detta tomrum. Med hjälp av ett dekorativt vred kan alla öppna spisar bli en juvel i rummet. Vid formgivningen fokuserade vi på detaljerna och val av material. Baton finns i vit eller grågrön marmor med en mässingsdetalj, säger Jessika Källeskog och Jenny Askenfors.

Om Jenny Askenfors & Jessika Källeskog  

Jenny Askenfors har studerat inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack i Stockholm. Sedan dess har hon grundat Bofink Design Studio där hon arbetar inom arkitektur och design. Jennys filosofi är att allt bra skapande grundas i en blandning av hängivenhet, kunskap och passion. För att få ut den fulla potentialen i varje projekt leker hon runt med form och utseende. Målet är alltid att ge omgivningen ett uttryck och en historia.​

Jessika Källeskog är en svensk designer och inredningsarkitekt med masterutbildning från Konstfack i Stockholm. Jessika studerade också skulptur och handarbete i Florens i Italien och arbetade därefter flera år i Milano. Idag driver hon Contour Design, som arbetar med möbeldesign och inredningsdetaljer. Hennes inställning till form och material är influerad från tiden i Italien där bland annat fascinationen för skulptur uppstod, tillsammans med andra hantverkstekniker. Hon arbetar med en rad olika material, alltid med målet att utforska dess individuella kvalitéer, karaktärsdrag och potential.

Jenny & Linda
Foto: Klong

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *