Kollektionen LYSKRAFT från IKEA

I samarbete med holländska designduon Scholten & Baijings vill IKEA hylla kreativiteten, nyfikenheten och den ständigt växande DIY-rörelsen. Resultatet är LYSKRAFT – hackade produkter och tillbehör till IKEA klassikerna KLIPPAN och POÄNG – alla på tillfälligt besök i varuhusen under hösten.

– Hacks och DIY är trender som bara fortsätter växa. Fler och fler människor tar kreativiten i egna händer och älskar att återskapa och förnya. Och det gör vi på IKEA också. De som gör hacks är en stor inspirationskälla för oss och med LYSKRAFT produkter känner vi att det är dags att visa att vi har inspirerats av dem, säger Michael Nikolic, kreativ ledare på IKEA.

Scholten & Baijings har formgivit två soffklädslar i en ny typ av kviltteknik samt vackert designade ben som passar till både KLIPPAN soffa och IKEAs sängar. Till POÄNG har de tagit fram fåtöljer i tre nya färgställningar med kviltade plymåer i tonade mönster. Duon har även formgivit dricksglas, skål, servetter och brickor.

LYSKRAFT produkter är formgivna med skarpt öga för detaljer. På närmare håll avslöjar möbelklädslarna en överraskande färg- och detaljrikedom. Det starka grafiska uttrycket som Scholten & Baijings skapat, löper som en röd tråd genom LYSKRAFT produkter och skänker våra älskade IKEA klassiker en modern inramning.

Se kollektionsfilmen

Säljstart: augusti 2018, i begränsad upplaga på alla IKEA varuhus i Sverige. Ej på IKEA.se.

Kram Jenny & Linda

Foto: IKEA

IKEA_KLIPPAN_soffa_LYCKEBYN_beige_PH155318
IKEA_KLIPPAN_soffa_LYCKEBYN_beige_PH155413
IKEA_LYSKRAFT_ben
IKEA_LYSKRAFT_ben_KLIPPAN_LYCKEBYN_soffa_PH155305
IKEA_LYSKRAFT_ben_orange_PH155322
IKEA_LYSKRAFT_ben_PH155321
IKEA_LYSKRAFT_brickor_PH155311
IKEA_LYSKRAFT_glas_skal_PH155313
IKEA_LYSKRAFT_glas_skal_PH155314
IKEA_LYSKRAFT_KLIPPAN_soffa_LYCKEBYN_beige_POANG_fatolj_LYSKRAFT_plyma_gul_PH155317
IKEA_LYSKRAFT_pappersservetter_PH155312
IKEA_LYSKRAFT_soffa_fatolj
IKEA_POANG_fatolj_LYSKRAFT_plyma
IKEA_POANG_fatolj_plyma_LYSKRAFT_rod_PH155315
IKEA_POANG_plyma_LYSKRAFT_bla_gra_PH155319

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *