Lucka 02 – Dagens lucka i julklappskalendern

God förmiddag! Dags för lucka 02 i vår julklappskalender. Idag har vi äran att öppna den tillsammans med svenska Skruf glasbruk. I vinst har vi den numera klassiska munblåsta Ponnykaraffen. Denna eleganta karaff kan med fördel även användas som vas, som när formgivaren Carina Seth Andersson uttrycker det själv – “Ponny passar lika bra för saft som för kvistar”. Ponny tillverkas av skickliga glasblåsare vid Skrufs glasbruk i Småland. Så ta nu chansen och vinn något fint till dig själv eller att ge bort. Svara bara på frågan nedan så är du med!

Svara på frågan:
– Vem skulle du servera om du vann denna ljuvliga karaff?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom  4 december 2017

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka2

Foto: Skruf glasbruk

289 svar på ”Lucka 02 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. Självklart med finaste vännen som jag träffar allt för sällan.
  Tjejsnack om allt mellan himmel och jord och karaffen fylld med det godaste röda.

 2. Vi ska bjuda våra vänner från Vietnam på sitt allra första julbord. Då får ponnykaraffen agera vas med tallkvistar som doftar för den riktiga julstämningen.

 3. Jag har släktingar som kommer på besök över jul, det vore kul att få imponera på dem genom att servera vatten ur denna fina karaff

 4. Alla mina vänner som kommer på besök,
  både för och efter allt julstök.
  Vin, kall glögg eller juice,
  eller använda den som en vas för en röd ros.

 5. Efter nyår flyttar jag från Umeå till Jämtland, från öst till väst,
  det är ett spännande äventyr som väntar härnäst.
  För att hylla de vänner i Umeå som under min tid här betytt mest
  vore det superhärligt att under min utflyttningsfest,
  som en hjärtlig och uppriktig tacksamhetsgest
  ur denna karaff servera varendaste gäst!=)

 6. Jag skulle bjuda min farmor på rödvin! Hon är 96 år och älskar rödtjut – sen hade vi suttit och snackat #metoo, feminism, girl power och politik hela kvällen – farmor är alltid up to date! Som jag älskar henne, det är krut i den kvinnan.

 7. Jag skulle servera svärmors hemgjorda flädersaft med lite isbitar och frysta citronklyftor i den här en varm sommardag ?

 8. Jag skulle servera glöggen i denna snyggingen vid vårt årliga julbord med min och min mans familjer. Så galet snygg och stilren!

 9. Skulle bjuda min bästa vän på vin
  hon är alltid varm och fin.
  Förtjänar att bjudas på ett glas
  försvinna i en vardags-oas.
  Tillsammans vår vänskap skåla
  och karaoke-hits skråla!

 10. Här skulle den vackra karaffen fyllas med
  Pinot noir till mamma
  O’boy till bror
  Negroni till pappa
  Nektar till syster, och
  Yes för att göra den skinande ren igen

 11. Jag skulle servera mig själv i denna. Vatten med olika sorters bär eller frukt. Försöker just nu att sluta dricka läsk och en karaff lika fin som Ponnyn skulle helt klart ge en push i rätt riktning

 12. Världens finaste farmor. Vid 95 års ålder förtjänar hon att få luta sig tillbaka, lägga upp fötterna på pallen och vara den som blir serverad. ❤️

 13. Jag gör ofta egna juicer av frukt och grönt. Med denna skulle jag servera mina grannar på fika ute på verandan i vår när solen tittar fram!

 14. I denna skulle jag ett vackert rött vin servera,
  gärna till en vän eller flera,
  till en god mat så vill man gärna ha mera 🙂

 15. Självklart skulle jag servera min fantastiska, underbara sambo som alltid finns där för mig vår favoritdryck sangria ur denna. Han stöttar mig alltid vad jag än hittar på, står ut med att jag är i stallet 4 dagar per vecka och står där med färdig middag när jag kommer hem. Han är fantastisk på alla vis. Sangria är en speciell dryck för oss eftersom vi träffades i Spanien och på vår första dejt så drack vi sangria och åt tapas.

 16. När jag känner hur magen kurra,
  öppnar skafferiet – inget att hurra.
  När jag framför kylen tvekar,
  så tom att det nästan ekar.
  Har jag tur kommer bästa besöket,
  min mamma som kliver in i köket.
  Letar fram en konserv och en lök,
  sätter genast igång i mitt kök.
  Dukar upp rena festen,
  och plötsligt är det jag som är gästen.
  Dags för mig att bjuda tillbaka,
  låta henne en god middag smaka.
  Och oj vad hon kommer att bli paff,
  vid middagens slut får hon denna karaff.

  Glad första advent! <3

 17. Jag skulle absolut servera saft till mina 2 systersöner. Har nyss kommit hem från dom med hjärta fullt med glädje och kärlek. Coolare killar finns inte. E 4 år och J 1 år. Stoltare moster finns inte.

 18. Alla våra vänner skulle bli serverade något gott ur denna på vår inflyttningsfest i vår nya fina bostad… den hade suttit som en smäck på buffébordet då????

 19. Mig själv (om man får vara lite egoistisk så här i jultider) 😀
  Sååååå vacker och helt unik i sin framställning.
  En önskeklapp!

 20. Kontaktannons…

  På jakt efter: Stilren, snygg, praktisk, elegant, lite vågad

  Finnes: Inredningsintresserad, opraktisk, snäll, gillar hemmakvällar med gott vin ur vacker karaff

 21. Mannen i mitt liv som jag ska gifta mig med i sommar skulle jag servera nåt gott i denna, kanske ett glas rött medan vi sitter och myser och planerar bröllop!

 22. Jag skulle använda den varje dag. Vatten till middagen, saft på barnkalasen, glögg till jul och vin till fester. Och så till vackra blommor till familjens födelsedagar. Vackra saker ska användas så ofta det bara går!

 23. Vem, jo spännande hade varit att resa i tidens flöde och hamna i vår tideräknings början och där fått möjligt att bjuda Jesus på vin ur karaffen och veta mer om honom, på plats och tid, där han levde en gång.

 24. Jag skulle bjuda min farmor. Hon har lärt mig mycket om inredning och design så hade varit härligt att bjuda tillbaka med lite 🙂

 25. Min mamma. Hon har fått tillbaka cancern hon hade för 10 år sedan. Just förbi strålningen och nu vill jag pyssla om henne lite extra!

 26. Min goda vän från karibien som äntligen kommer till Sverige på besök. Jag skulle bjuda på min hemgjorda flädersaft så han får en smak av svensk sommar fast det ännu är vinter. Kanske hinner jag lufta vinet och bjuda vännerna på inflyttningsfest i nya huset i januari också 🙂

 27. Jag skulle servera vatten smaksatt med gurka eller citron. Precis vad man behöver när munnen börjar klibba igen av all choklad och knäck!

 28. Jag skulle helt klart servera min bästa killkompis. Han har sjukt bra smak på inredning så han skulle nog bli imponerad ?

 29. Jag drömmer om att servera Zlatan. Sonens stora idol (nåja, hela familjen älskar att följa hans upptåg!)
  Tänk vilken dröm det vore!

 30. Jag och dottern skulle förstås bjuda över mina föräldrar på en god och härlig middag. Alltid lika trevligt med besök och lite större sällskap till middagsbordet.

  Kram Sanna

 31. Den skulle jag servera morgonjuicen till min goa familj i ponnykaraffen. Det skulle bli en fin guldkant på frukosten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *