Lucka 10 – Dagens lucka i julklappskalendern

God förmiddag och härligt med lördag! Det är dags för lucka 10 i vår julklappskalender. Idag tillsammans med grymma By Lassen! En av de första inredningsdetaljerna som vi köpte när vi flyttade hemifrån var en kubus ljusstake. En numera stilren design ikon som vi bara älskar. Självklart så måste vi ha med en sådan i vår julklappskalender.

1 vinnare i potten av en svart kubus (4 -armar), värde 1249kr

Svara på frågan och motivera:

– Vem vill du tända ett ljus för och varför?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig))

Vi sammanställer och presenterar vinnarna så fort vi hinner och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 12 december 2016

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

lucka10

 

250 svar på ”Lucka 10 – Dagens lucka i julklappskalendern

 1. För min fantastiska mamma. Hon har ständigt ont efter en bilolycka men kämpar på o klagar aldrig , hon finns för mig o min syster jämt o ständigt.

 2. Just i detta nu lever människor i krig och på flykt. Ljusen ska brinna för er. För alla nyanlända och ni som ska komma. Ni som lever för att överleva.

 3. Jag vill tända ljus i mörkret så här i väntans tider – snart blir vi fyra i familjen. Denna ljusstake får symbolisera 4, hopp och glädje om en ljus framtid. Att det kommande barnet mår bra.

 4. Tårarna rinner nedför min kind,
  Mormor! Det är väl du som finns runt omkring oss likt en vacker sommarvind.
  Vi ses väl i Nangijala, vi ses väl i Körsbärsdalen?
  Om du visste hur mycket jag saknar de där telefonsamtalen.
  För även fast du bodde så långt bort.
  Fanns du alltid där för mig i vått och torrt.
  Mormor, min bästa vän!
  Det är så svårt… för mig fattas du än.
  Jag lovar att alltid hålla din hand,
  för precis som du sa till mig är livet kämpigt ibland.
  Men vet du! Det är vackert när det skymmer,
  då ser jag all kärlek som himlen rymmer.
  För dig vill jag tända ett ljus (eller fyra) förstås,
  du Mormor, är som solen, månen och stjärnorna – alltid med oss!

 5. Jag skulle tända ett ljus för en nära vän till mig och min familj som avled i samband med att hon blev skjuten av sin sambo. Saknar henne jättemycket även om det var flera år sedan särskilt som hon var så ung och kunde haft många år framför sig till om hon inte blivit mördad.

 6. Jag vill tända ett ljus för de som i jul kommer att vara ensamma.
  De som varken har familj eller släkt att fira julen med, oftast
  blir människor så bortskämda när de har det bra att man sällan
  reflekterar över hur andra har det.
  Ni som har det bra som har många släktingar och vänner –
  skänk lite tid, genom ett samtal, kort eller bjud in dem i er
  gemenskap.

 7. Jag skulle tända ett ljus för min farmor och farfar som bor i himlen. de tog hand om mig när jag var liten och jag saknar dem så..

 8. Åh, det är många men i år vill jag tända ljus för den fantastiska och lysande sångaren David Bowie
  och den begåvade och magiska skådespelaren Alan Rickman!

 9. Vill tända ett ljus för alla de som gått bort på mitt jobb detta året. Så många människor som jag fått lära känna kortare och längre stunder. Jag tänker på dem då och då och jag har verkligen fått perspektiv på livet under 2016. Livet varar inte för evigt.

 10. Jag hade velat tända ett ljus för min sambos mamma som jag aldrig fick chansen att lära känna! Men hon gav mig något mycket fint! En helt underbar sambo och livskamrat, synd jag ej får chansen att tacka henne för detta.

 11. Det här blir min första jul utan min älskade farmor så jag tänker tända ljus för henne.
  Så tacksam att hon nästan blev 92 så att fick ha henne i mitt liv länge

 12. Det finns många nära och kära som lämnat jordelivet alldeles för tidigt som jag gärna vill tända ett ljus för, men just idag vill jag tända ett ljus för Jonathan Alvėn och alla andra som engagerar sig i LoveNepal. Tänk vilket fantastiskt arbete de gör med att ge så många flickor ett nytt liv med hopp inför framtiden!

 13. Första ljuset tänder jag för min mamma. Hon dog i cancer för 17 år sedan. Saknar o tänker på henne varje dag när jag försöker få ihop vardagspusslet varje dag med två små barn och sambo och undrar hur hon tänkte och gjorde för att få livet att funka. Andra ljuset tänder jag för mina två barn som jag inte kunnat anat skulle finnas till med min svårighet att bli gravid. Tredje ljuset tänder jag för min mormor morfar och farmor som inte finns i livet längre. Fjärde ljuset tänder jag för mig själv och mina fina. Min pappa som är min superhjälte och min syster som är min vän för livet och min sambo som är mitt ljus i mitt vardagspussel som gör att vi till slut får livet att funka.

 14. Jag vill tända ett ljus för min älskade pappa som dog 17 december och även för min farmor som dog 22 december, båda samma år… inom en vecka ryckte två av de allra viktigaste i mitt liv ifrån mig! <3<3<3

 15. Jag skulle vilja tända ett ljus för alla som behöver vara ensamma under julen och få alla andra att uppskatta sina nära och kära och inte ta någon föregivet!

 16. Jag vill tända det första ljuset för min kära mormor som har gjort att jag är den jag är. Den andra ljuset vill jag tända för min man som arbetar borta under veckorna och saknar sin familj. Det tredje ljuset tänder jag för min barndomsvän som jag har känt sedan första klass. Det fjärde ljuset tänder jag för alla som är ensamma.

 17. Min fina morfar som inte längre är med oss. Sedan har jag ju tre ljus till med denna fina ljusstake och då hade jag tänt ett för mormor och ett för farfar och ett för farmor också så är de alla samlade både på bordet och i tanken!

 18. Jag tänder ett ljus för all klokhet och medmänsklighet, all omtanke och empati. För alla som känner allas lika värde, oavsett intelligens, mängd hudpigment, plånboksstorlek, funktionsnedsättning eller sexuell läggning. Och jag hoppas att det kommer att brinna länge!

 19. Jag tänder ett ljus för en vän,
  för saknad, för kärlek, för hopp och för tro.

  Ett ljus för känslan av styrka, för livet, för barnen, för glädjen och för inre ro.

 20. Min farmor i himlen! Blir första julen utan henne vilket är speciellt då det är hon som hållit ihop familjen! Saknar henne!

 21. Jag vill tända ett ljus till mig själv. Livet är hårt och jag är nog den som är hårdast mot mig själv. Att få vinna denna och påminna mig själv varje gång jag tänder den att jag är bra skulle ge mig värme inombords och ett ljus i mörkret.

 22. Jag vill tända ett ljus för min morfar som gick bort under året. Har firat alla mina barndoms jular hos mormor och morfar, så det blir extra tomt att han inte är med oss i år. Istället vill jag tända ett ljus och sända en tanke…

 23. Jag vill tända ett ljus för en utav mina bästa vänner. Vi bor långt ifrån varandra och hörs inte så ofta längre. Men när vi väl ringer och pratar så är det precis som det alltid varit. En sån vän som alltid finns där i både roliga och jobbiga stunder.

 24. Vill tända alla ljusen för min familj och syskon. Dom som står en närmast här i livet. Det är något man får vara tacksam över.

 25. Fyra ljus i staken att tända. Ett för min älskade mamma som tog sina sista andetag i slutet av sommaren, ett för min svärmor som precis blivit friskförklarad från cancer, ett för alla vänner som förgyller mitt liv och ett för alla människor i världen som lever i mörker.

  • Skulle tända ett ljus till min förstfödda & efter många men till min minsting som idag har skött sig exemplarisk på sin dopdag.
   Så lycklig att ha dom i mitt liv? ett ljus skulle symbolisera mina nära anhöriga som har lämnat oss? och sist min inte minst ett ljus för de jag håller kär✨

 26. Jag vill tända ett ljus för min morfar som gick bort för 17 år sen. Saknar honom som mest i jultider, minns hur han fnissade åt Piff och Puff. Han var den bästa morfar man kunde önska.

 27. Min älskade mormor som precis som jag fick cancer. Jag överlevde denna hemska sjukdom men tyvärr inte min mormor. Cancern tog hennes liv och jag saknar henne varje dag. Jag ska tända ett ljus för henne imorgon när det är advent och tänka extra mycket på henne ❤️

 28. Jag skulle vilja tända ett ljus för alla som är ensamma under julen, och annars också för den delen… Så tacksam för min familj??

 29. Jag vill tända ett ljus för Laleh som tack för låten Bara få va mej själv. Vilket härligt budskap. Hon är helt underbar den tjejen.

 30. Ett ljus för mina morföräldrar som inte finns med oss längre. Morfar gick bort för 14 år sedan och i år firar vi andra julen utan mormor. De var båda en så självklar och viktig del av mitt liv att jag tänker och pratar om dem flera gånger i veckan. Förra julen som var första utan de båda var verkligen jobbig, men jag hoppas att vi i år kan minnas dem med glädje och tända ljus.

 31. Alla som flyr just nu i världen. Som drabbats av våra stängda gränser och dessutom blir illa behandlade när de väl kommer hit. Vi borde hylla dem som lyckats ta sig hit, tänk vad de varit med om. Vilka hjältar! För dem vill jag tända ett ljus.

 32. Hej!

  Jag vill tända ett ljus för alla ensamma runt oss,
  som önskar att någon hade tid att komma över och säga hej.

  God Jul!

  Med vänlig hälsning
  Kristiina Söderström

 33. Just nu vill jag tända ett ljus för min mamma Asta 91 år. Som mycket akut för några dagar sedan, blev förvirrad och desorienterad. Hon hittades utanför sin bostad, på väg att evakueras från ett krig. Vad som hänt om inte hemtjänstens nattpatrull hittat henne går inte att föreställa sig. Nu vill jag tända ett ljus för henne att följa ut ur förvirringens mörker.

 34. Jag vill tända ett ljus, eller alla fyra ljus på Kubus-ljusstaken, till min brors lille bebis som tyvärr gick bort innan han ens hann uppleva livet.

 35. jag vill tända ett ljus för min sambo som alltid finns där för mig, jag vill tända ljusen, ge henne fotmassage, läsa de texter hon jobbar så hårt med för sin andra bok, servera ett glas gott vin, bara ge henne den uppmärksamhet hon förtjänar

 36. Jag skulle inte vilja tända ett ljus för en särskild person utan för oss alla. Med hopp om en vilsam och skön jul oavsett hur, med vem eller var vi tillbringar helgen.

 37. För alla barn som lever i otrygga hem, för att de ska få någon som ser dem, bryr sig och som finns vid deras sida när de ber om hjälp.

 38. Julen innebär mycket tända levande ljus. Tänder nästan ljus varje dag och tänker på nära och kära och är tacksam över allt man har och att man mår bra.

 39. Det finns självklart många som förtjänar att få ett ljus tänt i sitt namn. Men under julen smiter tankarna ofta iväg till dem som har någon familjemedlem som inte kan närvara eller dem som inte har samma möjligheter att fira jul med anledning av ekonomi och liknande. Så mitt tända ljus går till alla som har det svårt under en högtid som ska symbolisera glädje och hoppas att alla finner något ljus under den mörka vintern 🙂

 40. Jag vill tända ett ljus för alla de ensamkommande flyktingbarn som vi nu har i vårt land. Ingen kan förstå vilka trauman de varit med om. De behöver allt ljus och all värme de kan få.

 41. Jag har alltid varit nära mina föräldrar, kanske för att det bara har varit vi tre ända sedan jag var liten. De tre första ljusen är för vår fina relation – och det fjärde för min underbara fästman, som har blivit en omistlig del av familjen. När han tycker att det bästa som finns är att umgås med mina föräldrar hela helgen blir det alldeles varmt i hjärtat. Om jag mot förmodan skulle vinna, skulle denna ljusstake få hedersplatsen på vår första gemensamma julafton tillsammans i år.

 42. Skulle tända dessa ljus för mitt första barnbarn Adrian <3 som blev en liten Ängel direkt och aldrig fick se dagens ljus!

 43. Hej!

  Vill tända ett ljus för alla som gör goda saker för andra! Ofta läser man bara om elände men jag tänker på stadsmissionen, frälsis, idrottsföreningar och många andra som hjälper människor utan ett öre i ersättning. De är ljus i vardagen.

 44. Jag tänder ett ljus för alla som är ensama i jul och för alla som inte har ett varmt hem att fira den i. Just i år känner jag mig extra tacksam över min vackra familj och det fina liv som vi faktiskt har tillsammans <3

 45. Jag vill tända ett ljushav till alla människor som är ofrivilligt ensamma, vare sig det är juletider eller till vardags.

 46. Jag tänder ljus för mamma och pappa som reste ut på Östersjön och aldrig kom hem igen. Mamma lärde mig att alltid tända ljus för de man älskar och det bär jag med mig.

 47. Vill tända ett ljus för min morfar som inte mera finns bland oss. Han älskade julen, maten, klappaena och tomten. De allra finaste julminnen har med morfar att göra❤️

 48. Jag skulle vilja tända ett ljus för min fina mormor som inte finns med oss längre. Hon dog när jag var 15 år gammal, det var en hemsk tid i mitt liv och jag mådde väldigt dåligt. Hon var den finaste människan I hela världen!!!

 49. Mitt allra allra finaste ljus tänder jag för en härlig kvinna och hennes två fina barn. Kvinnan har förlorat sin älskade och högt aktade man och barnen sin älskade pappa för en kort tid sedan. Han somnade in efter ett år av sjukdom och lämnar fina minnen efter sig för dem att vårda ömt i sina liv.

 50. Jag vill tända ljus för alla mina vänner
  som i mitt hjärta finns.

  De som förlorat någon nära,
  som de minns.

  För många kämpar den här tiden, så
  att kunna lysa upp en stund är idéen.

  Erbjuda en stunds lugn och att bli stilla tillsammans,
  Titta in i ljuslågans glans.

  En stunds omtanke kan locka till skratt.
  Långsiktigt bidra till bättre balans.

  Andas lugnt, med en kopp kaffe eller te.
  Klappa min katt.

  Gå ut med värme i hjärtat.
  Känna sig som en vinnare.

  Bli sedd och se.

  Här är min vänskap och jag tänder ett ljus för dig i den finaste staken.
  Önskar lycka och välgång för dig medan stjärnorna lägger sej över taken.

  Stannar uppe en stund till,
  i ljusens sken så blir jag till.

  Och varje sekunds läsning fötrollas av midnattsmagin.
  Den finaste ljustaken, måtte den bliva min.

 51. Jag vill tända ett ljus för alla barn här i världen som tack för det ljus de själva sprider. De är fantastiska människor med en glädje och glöd som vi vuxna ibland tappar bort. ✨?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.