Lucka 12 – Dagens tävling i julklappskalendern

Lördag och dags för dagens lucka i vår fina julklappskalender som vi har tillsammans med Royaldesign. I vinst idag har vi återigen en riktigt klassiker och denna fining hade vi gladeligen haft hemma hos oss. Stilrena och klassiska termoskannan Bernadotte (1L) från danska Georg Jensen. Prins Sigvard Bernadotte (1907-2002) skrev kontrakt med Georg Jensen år 1930 med ett löfte att modernisera firmans formspråk i funktionalistisk anda. Denna strävan tog sig uttryck i en elegant stramhet och grafisk tydlighet som återfinns i flertalet av hans silverföremål. Bland annat denna ljuvliga termos som håller värmen upp till 70 grader efter 6-7 timmar.  Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Termoskanna Bernadotte (värde 1 799 kr)
Vinnare 2: Termoskanna Bernadotte (värde 1 799 kr)

Svara på frågan:
– Vid vilka tillfällen skulle du använda termosen? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 14 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

 

lucka_12dec

252 svar på ”Lucka 12 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Denna skulle användas vid varenda fika, så väl det “enkla” kvällsfikat som “finfikat”! Tycker att man ska passa på att lyxa till det lite extra fina saker i sin vardag. Därför skulle jag inte låta denna lyxiga kanna stå i mitt skåp på vardagarna, utan använda den så fort jag får chansen! ☕️✊

 2. Wow, vilken lucka! Vid sidan av mina studier hjälper jag till att träna hundar. Då hade den varit perfekt till användning då jag är ute väldigt mycket. Kram Emelie

 3. Denna kanna vill jag i mitt hem ha
  till mitt underbara kaffe varenda da’
  Aldrig att gäster får det bättre än mig
  nej de får helt enkelt anpassa sig
  De dricker inte kaffe hos mig varje dag
  så varför skulle de ha det bättre än jag

 4. Välkommen varje gäst,
  som kommer till oss för trevnad och fest!
  Kaffet serveras kungligt i George Jensens kanna,
  vi hoppas ni inte har bråttom och länge kan stanna.
  En påtår efter 6-7 timmar klarar vi lätt,
  Bernadotte håller kaffet hett.

 5. Denna stilfulla termos skulle gärna på bordet få stå,
  till glädje med varmt kaffe som alla skulle då få,
  och till prydnad för dukningen som du förstå!
  Passar till jul, högtider och fest,
  sänder budskapet att viktig är vår gäst!
  Men jag skulle nog ha den till vardags också,
  den är för snygg för att kunna motstå!

 6. Så mkt som möjligt, vid långa härliga helgfrukostar och på kvällarna när man är frisen och uppkrupen i soffan med en skön filt och en mugg med varmt te.

 7. Skulle givetvis användas varje dag. Livet är för kort och termosen för snygg för att gömmas undan och bara tas fram vid speciella tilfällen.
  Bättre att göra varje dag speciell.

 8. Jag skulle använda kannan när vi är ute med husbilen, då är det perfekt att ha med sig färdigt kaffe även om vi bara åker på en kort dagstur.

 9. Som student vill man effektivisera,
  att slippa brygga ens livsnödvändiga kaffe på flera timmar hör därtill.
  En students ekonomi går inte att romantisera,
  Så att få vinna Bernadottes termoskanna jag gärna vill.

  I tentaångestens djupaste stunder,
  kanske den här som ett under,
  skulle ta kunskapen till en ny nivå,
  men om inte är den ju så fin att titta på.

 10. Jag skulle inviga den när jag fyller 40 år nu i januari! Därefter kommer den användas på kaffekalas här i huset och i trädgården och sen får den (kanske;-)) följa med till stranden när sommaren kommer:-)

 11. Denna underbart vackra sak skulle användas vid alla tillfällen! För vacker för att inte alltid synas och no one puts Bernadotte in a corner!

 12. Jag skulle använda Termoskannan Bernadotte så fort jag hade behov av den. När den inte var fylld med kaffe eller te skulle den få stå framme och synas. Samarbetet mellan Sigvard Bernadotte och George Jensen är ett skolexempel designsamarbete när det är som bäst och ingenting man ska gömma undan i ett skåp.

 13. Wow, denna är vacker. Jag skulle använda denna när jag bjuder över vännerna på fika. Då kan vi sitta och prata och mysa, slippa vara ute och frysa.

 14. varje morgon med min fil,
  skulle jag dricka mitt te med still
  jag skulle njuta varje dag
  när jag tog fram den här ett slag
  inte skulle jag spara denna till en dag som är speciell
  nej jag skulle minsann dricka kaffe i den varje kväll

 15. Den skulle användas till kaffe, särskilt de där slöa helgfrukostarna när barnen leker (lugnt och tyst) och man vill ta sig en extra kopp eller två innan dagen drar igång.

 16. Kaffe brygges till vardag och till fest. Med denna termos räcker det till mig, gubben och någon gäst. Att användas årets alla dagar till behovet av koffein , välkommen och kom in.

 17. Detta är en kanna som jag alltid skulle låta stå framme, för den är alldeles för snygg för att stå gömd i ett skåp! Den skulle användas framförallt på kalas, bjudningar, bruncher och festligheter, vilket vi älskar att hålla och därför har ganska ofta, men även på “vanliga” långfrukostar till helgen. Jag är definitivt för lyx i vardagen, och det är denna kanna för mig!

 18. Vi älskar att ta långpromenader i nationalparken Tyresta by sommar som vinter och då vore en termos med kaffe/varm choklad fantastiskt att få ha med sig.

 19. Jag är föräldraledig med småttingar och det råkar alltid komma något i vägen när jag satt på kaffe, detta hade ju vart den bästa lösningen att få dricka varmt!

 20. Som småbarnsmamma är det omöjligt att få i sig varm kopp kaffe men med denna kanna skulle min frukostkaffe va räddad tack vare unik varmhållningstid! Kannan skulle såklart sen va ett givet val att få följa med på picknick i trädkojan.

 21. Den hade vi använt att ta ut fikat till mammas nya växthus som hon är så oerhört glad i. Det blev klart i somras och hon ser fram emot många fika stunder i det och då skulle denna termos vara perfekt!

 22. Åh vilken vinst 🙂 Jag är mammaledig och har en hel del kafferep med vänner och familj nu när vår lille pojke är här! Så den skulle användas flitigt 😉
  god jul
  Mvh Sofie

 23. På jobbet, saknar en bra termos på kontoret! Låter lite udda men det är där vi tillbringar mest tid och dricker mest kaffe 🙂

 24. Jag har skaffat en kombinerad yoga- och skrivarhörna hos mig,
  där ska alltid finnas dryck som ger energi eller lugn till en behövande tjej.

  God jul!

 25. Jag skulle servera kaffe till midsommar, då vi också brukar passa på att fira min födelsedag. Designen passar midsommarfirande perfekt, då de böljande formerna påminner mig om kronbladen på en prästkrage.

 26. Vi är fem tjejer som ses en gång i veckan på onsdagsfika.Trots allt som pågår i våra liv så försöker vi ses för att få till det där vardagspratet, som tycks försvinna när jobb, jobb, jobb tar all tid. Man behöver lufta tankar och funderingar tillsammans och de där onsdagstimmarna är som gjorda just för det. Och fikan! Den viktiga fikan får vi inte glömma! Det bjuds på kaffe och té och den som är värd för kvällen bjuder på något gott bakat (eller köpt, om tiden inte räckt till, men det är ingen som dömer, alla förstår). Och det är just vid detta tillfälle som jag vill plocka fram denna fina termos, för det finns inget tillfälle då den skulle fylla sin funktion bättre än vid våra onsdagsfikor!

 27. Denna fina pryl skulle komma till användning vid varje möjliga tillfälle och få stå på frukostbordet fram tills kvällsmys sent på dagen 🙂

 28. Jag skulle använda denna vid finare tillfällen så som när vi har dopfika här hemma i vår, på bröllopet och även till vardags när vi har middagsbjudningar, samt kanske lite då och då för o fånga upp lite lyx i vardagen 🙂

 29. Till mysiga frukostar eller eftermiddagsfika,
  de där fina stunderna som livet berika.
  När man får tid att andas och umgås med nära,
  då passar denna termos att kaffet få bära.

 30. Termoskannan skulle passa perfekt ute på vårt trädäck som blev färdigt i somras. Tyvärr regnade det mesta av årets kaffestunder bort men nästa år ….då ska minsann Anna dricka kaffe ur sin fina Bernadotte kanna.

 31. Åh denna vill jag använda att bjuda släkten på kaffe nu till våren då våra barn fyller 1 respektive 3, så vacker!! ❤️?

 32. När man njuter allra mest, då när man känner att livet e en fest.
  Det är de ögonblicken små, som vi ska försöka ta tillvara på.
  Om jag och min familj, fick njuta av detta vackra silver ting.
  Då skulle det vara på stranden i Åhus, med god fika till (:

 33. Denna kanna skulle minsann inte stå på hyllan och damma
  Utan användas flitigt, till gäster eller till vardags, det gör det samma!

  Jag tror på vardagslyx morgon, middag och kväll
  Vackra saker ska användas ofta, det förstår ju ni väll?

 34. Den skulle användas ofta! Vid större och mindre tillställningar. Allt från fika med grannarna till födelsedagskalas och spontanbesök 🙂

 35. Skulle vara så kul att få använda den vid första invigningsfikan av vårt nya hus vi får vid årsskiftet ?
  Och när alla vänner kommer på besök ?

 36. Eftersom jag arbetar hemifrån och dricker kopiösa mängder kaffe om dagarna skulle jag använda den fina termosen varje dag. Då skulle jag inte behöva slösa el på vattenkokaren utan göra en kanna på morgonen som skulle räcka några timmar. Toppen!

 37. Vi brygger kaffe i presskanna och har därför ingen platta där vi kan hålla kaffet varmt, då hade en sån här termoskanna varit perfekt! ?

 38. Jag skulle använda termoskannan varenda dag. Vi tillhör dem som fortfarande häller det nybyggda kaffet på termoskanna. Termoskannan Bernadotte skulle vi njuta av varje dag.

 39. Om denna dyrgrip i mitt hem skulle hamna
  gästerna av stolen då skulle ramla
  Glöggen kommer behålla sin varma smak
  även om hela släkten ramlar ner i en isvak

 40. Jag skulle ge dem till min man, som trots att han är engelsman, helst dricker kaffe.
  Han tar ofta med sig kaffe ut till kontoret i en gammal skrotig termos. Han skulle bli överlycklig för en uppgradering i klassisk skandinavisk design.

 41. Vid varje törsttillfälle! Inget att spara på, vackra saker är inte till för dekoration brukar alltid min mamma säga.

 42. Termoskannan Bernadotte,
  skulle användas i vått och torrt.
  Till vardags och till fest,
  den skulle stå där den syns bäst.

 43. Min fru och jag har varit tillsammans i snart 50 år , det vill jag fira kungligt med min fru varje dag. För varje år som kommer härnäst är inte oss givna, att sätta guldkant på varje dag är därför viktigt.

 44. För att vara rädd om denna urtjusiga termos – skulle jag använda den när man får besök och
  även vid “oväntade besök” !!! Helst vill jag titta på den varje dag – men “den som väntar på
  något gott – väntar aldrig för länge “!!!??? Den är verkligen värd att njuta av !!

 45. Det skulle inte vara jag som skulle använda den, utan min mamma skulle få den! Hon skulle få ha den ute i vår sommarstuga, där vi bjuder alla besökare på lite kaffe! Hon skulle bli överlycklig!

 46. Till vardag och fest, alla tillfällen förgylls av en sådan vacker kanna. Mellan tillfällena kan den bara vara vacker på vår hylla.

 47. Den skulle flitigt användas:)
  När vi fikar, har gäster, på sommaren på altanen, samt när jag pga min sjukdom tillbringar dagarna i soffan med en bok. Då vore denna perfekt ♡
  Ha en härlig helg!
  Mvh
  Malin

 48. Ja men så ofta som möjligt! Både till härliga,långa helgfrukostar som till bjudningar!
  Sen är den ju så vacker att den alltid skulle få stå framme på bänken även när den inte används.
  / Vanja

 49. Skulle använda kannan till kaffe när det kommer besök, särskilt till sommaren när man kan fika utomhus. Längtar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *