Lucka 22 – Dagens tävling i julklappskalendern

Då var vi framme vid lucka 22 i vår fina julklappskalender med Royaldesign. I potten idag ligger fina pläden Polka i ull från Klippan Yllefabrik + Mattan Vera från Pappelina. Två svenska företag vi båda gillar mycket. Klippan Yllefabrik AB grundades 1879 och är familjeägt. Idag arbetar fjärde och femte generationen i bolaget för att driva det mot nya höjder.

För 17 år sedan kom Lina Rickardsson till hemstaden Falun efter fyra år i USA.  Lina hamnade bakom en vävstol det var där hon kände sig trygg. Det var då Pappelinas resa började.Ta chansen och vinn fina pläden och mattan till dig själv eller någon du håller kär. Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Polka Ullpläd 130x200cm, Grå/Vit, från Klippan Yllefabrik

Vinnare 2: Vera Matta 70×225 cm, Black/Vanilla, från Pappelina

Svara på frågan:
– Vem vill du ge en värmande pläd? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 24 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

lucka22_dec_insta

304 svar på ”Lucka 22 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Jag hade gett min pappa en värmande pläd nu i vinter då han bor i ett lite dragigt torp och har inte alltid någon som kan värma honom hos sig.

 2. Jag skulle vilja ge den värmande pläden till min barndomsvän som för 3v sedan fick det fruktansvärda beskedet att hon drabbats av en sällsynt cancersort. Hon är verkligen en kämpe och gnäller aldrig för minsta lilla. Tyvärr har detta tagit henne väldigt hårt så jag tror att en pläd skulle värma henne ända in i själen nu när hon behöver det som bäst.
  Mattan skulle jag också ge henne. Att piffa upp hennes hem och köpa en stor blombukett är något jag kommer göra ändå, men detta kunde ge mig en hjälp på vägen!

 3. Detta är en perfekt julklapp till mig själv. Pläden och mattan skulle verkligen förgylla mitt sovrum som jag har gjort vissa förbättringar i under hösten.

 4. Farmor behöver något varmt och mysigt. Hon fryser nästan jämt och en skön pläd skulle nog hjälpa mot kylan. Att den är vacker gör inte saken direkt sämre utan värmer extra.

 5. En värmande kram skulle jag vilja ge till en kvinna som hjälpte mig ta ett stort beslut i livet, ett beslut som har gjort att jag mår bättre än någonsin.
  Denna filt skulle jag vilja ge henne som tack, något som värmer henne de kalla vintrarna, eftersom att fryser gör hon hela tiden efter hennes viktresa (-56kg)
  Hon är värd allt i världen!

 6. Jag skulle vilja ge er två en värmande pläd!
  Dels som ett tack för att ni har ordnat en helt otrolig kalender till oss – vinsterna är magiska!
  Men också för att ni levererar en fantastisk inredningsblogg hela året om.
  Ni inspirerar och sprider glädje.

  God jul! <3

 7. Till min kära mor som är så frusen men ändå följer med på alla aktiviteter med familjen, ett pläd skulle hålla henne go och varm.

 8. Att kunna beställa fred på denna jord;
  Eller skape en tidsmaskin med skrivna ord.

  Dessa är nog önskningar som vi alla har;
  Tyvärr är en sådan önskan ej uppfyllbar.

  Men näst bäst vore att överraska mannen min;
  För han är den absolut snällaste nånsin.

  Jobbar hårt och sliter gör han varje dag;
  Visa honom att han uppskattas vill jag.

  Plus igår (23 Dec) fyllde han 37 år;
  Superkul att ge detta till honom om jag får.

  Om min dröm att vinna detta kunde uppfyllas;
  Skulle säkert hela vår julsäsong förgyllas.

 9. Jag skulle nog ge den till mig som har mitt “kontor” på golvet i vårt vardagsrum bestående av min favoritmöbel (min fotpall i trä med lös kudde). Sitter ofta vid mitt kontor (på min kudde från fotpallen med själva fotpallen som bord) och försöker hålla värmen mellan våra två dragiga fönster….=).

 10. Den höga luften och solen från en klarblå sky,
  dimman som lägger sig över ängar när dagen börjar gry…
  Barnen som kastar sig i snöhögar och tjoar glatt,
  rimfrost på morgonen som möts av snöbollslängtan och skratt.
  Pulka, skidor och snökojebyggande om dagen,
  korvgrillning och varm choklad i magen.
  Och vi kryper upp i soffan hela familjen här hos oss,
  mamma, pappa, storebror och lillan på 4 månader – förstås.
  En knastrande brasa på kvällen likväl när vi vaknar,
  men ändå – trots allt – det är nåt vi saknar.
  Något värmande ögongodis sådär helt apropå,
  månne en läcker Polka Ullpläd i färgen ljusgrå…?
  Så till min make, mina barn och till mig själv,
  en värmande pläd skulle stanna hos oss vid Luleälv.

 11. Min syster i Rumänien. Hon träffade kärleken och flyttade dit, hon kan inte språket och bor på en fattig gård utan rinnande vatten med loppor och badbalja i köket. Hon kan behöva en värmande filt.

 12. Ullfilten skulle min sambo få i försenad julklapp. Vi hade sagt att vi inte skulle byta julklappar men så såg jag innan ikväll inte mindre än två paket till mig under julgranen. Hon kunde tydligen inte låta bli och jag borde egentligen räknat ut det, hon älskar ju paket. Så en ullfilt vore en perfekt kompensation. Dessutom är hon den med frusna människan jag vet och även om jag gärna värmer henne kan en filt vara bra.

 13. En Polka ullpläd vill jag ge kära mamma
  som alltid stöttar oss alla meddetsamma.
  Även när hon inte riktigt har lust och tid
  ger hon oss alltid större sinnesfrid!

  Med plastmatta i hallen i psykedeliskt senapsgul
  och en röd i köket så sliten och ful
  är det klart att jag och mina fötter efter en stilig Pappelina trängtar.
  Tänk ett härligt furugolv, vilken dröm – åh, vad jag längtar!

 14. Den värmande pläden hade jag gett min katt som ääääälskar värme och mys. Hon vill inte ens gå ut o pinka i regn o rusk som är ute!!!!

 15. Maken skall få den som så frusen är!

  “Nu är det din tur att må gott,
  när alla andra din omsorg
  har fått!
  Du sköter hus och hem och
  allt som ska göras.
  Nu ska du sätta dig framför
  sporten på TV:n och inte störas.
  Runt hela kroppen sprider värmen sig,
  från den sköna pläden du fått av mig!”

 16. Till mamma som är så snäll.
  Jag fyller år idag 22/12 så hoppas på extra tur

  Jag vill ge pläden till mig själv som fyller år den 22/12

 17. Det är min kära sambo som får pläden, han är så frusen av sina fötter. Han hade behövt lite extra värme, trots den milda vinter fryser han tårna av sig ändå.

 18. Jag skulle ge den fina pläden till min underbara mamma. Hon är ofta frusen och hon är en mycket moderiktig och designälskande person. Det skulle vara så härligt att få ge något tillbaka till henne för allt hon har gjort för mig.

 19. Jag skulle ge den till min man som alltid blir lite frusen när han tar sina älskade eftermiddagstupplurer nör vi är i stugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *