Lucka 9 – Dagens tävling i julklappskalendern

Vår kalender med Royaldesign har idag kommit fram till lucka 9. I potten idag har vi superfina Fjord Bestickset från Hardanger bestikk. Hardanger Bestikk är i dag Skandinaviens största producent av bestick i rostfritt stål. Produkterna bygger på gamla hantverkstraditioner samtidigt som man hela tiden blickar framåt. Så ta nu chansen och kamma hem dessa gedigna bestick.  Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Fjord Bestickset 40 Delar vit (värde 1999 kr).
Vinnare 2: Fjord Bestickset 40 Delar vit (värde 1999 kr).

Svara på frågan:
– Varför behöver du nya bestick? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 11 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

lucka_9dec

327 svar på ”Lucka 9 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Har fått äran att ärva en hel service från Rörstrand, Ostindiska av min farmor och farfar. Har för tillfället inga “värdiga” bestick till denna underbara service. Skulle vara så kul med bestick i samma kvalite för kommande släktmiddagar och högtider.

 2. Har bestick egentligen men tyckte dom här var otroligt snygga. Vinner jag lägger jag ut dom bestick jag har på Tradera och skänker pengarna till Stockholms Stadsmission.

 3. Hade från början ett dussin av vardera bestick, men med åren har det en efter en försvunnit. Vet inte var, men de har väll hamnat i strumplandet! Nu är det bara ett hopplock av en massa udda bestick och det är inte så roligt när vi har gäster hemma.

 4. Vi är många i familjen och sliter allt! Våra bestick börjar helt enkelt gå sönder. Nya, rejäla låter som en god investering!

 5. Tycker att det är hopplöst tråkigt att laga mat och slarvar med det! Därför skulle det behövas bland annat lite tjusiga bestick för att motivera matlagningen och ge mig en chans att få använda de fina besticken ?

 6. Hej
  Jag skulle gärna vilja vinna den fina vinsten och ge till min dotter som just flyttat hemifrån. Nu har hon en salig blandning av ett hopplock bestick och hon har ofta fina middagar i sitt nya fina hem. Därför skulle det passa så bra att få ge henne dessa fina bestick 🙂

 7. Har länge spanat efter nya bestick då det, som det mesta här hemma, är ett litet ihop-plock av gammalt och ärvt från lite hit och dit :-). Dessa var verkligen fina <3

 8. Jag skulle tycka det var roligt om alla mina bestick såg likadana ut, speciellt när det kommer gäster:) Som det är nu så är det en salig blandning av olika former och färger…:)

 9. Nya bestick behövs verkligen då våra är ett hopplock sambon och jag haft med sen vi hade separata boenden. Ingen av oss hade mer än 3 stycken likadana bestick!

 10. Å jag skulle verkligen behöva nya bestick, för ett bättre bordsskick! För att inte tala om hur mycket finare dukningen skulle bli om allt kunde vara nytt och fint! Nya bestick är något som står högst på listan för att kunna rensa ut gammalt trasigt och enstaka par som har hängt med sedan jag själv var barn.

 11. Besticken vi samlade på gick ut,
  vi kunde inte köpa fler, de var slut.
  Så att kunna duka med likadana
  till alla våra gäster denna jul,
  hade verkligen varit väldigt kul!

 12. Det hade vart helt fantastiskt med ett set HardangerBestikk,
  då våra nuvarande är i dåligt skick.
  Som student och att leva ett fattigt liv,
  så är det lyx med skinande sked, gaffel och kniv.
  Kram och God Jul
  önskar Carolina

 13. Har länge varit ute efter nya bestick men har så svårt att bestämma mig för vilka. Vinner jag dessa så slipper jag ta beslutet själv : )

 14. De bestick vi har idag är väldigt tunna å sköra å tro det eller ej.. Men de böjer sej när man tar i lite å därför är de numera krokiga?
  Så ett helt nytt set med dessa fina bestick ifrån Hardanger skulle ge nyårsdukningen en guldkant??

 15. varken jag eller min sambo äger några bestick, då vi har hyrt i andra hand möblerat och fullt utrustat kök har det inte blivit av att investera i fina och bra bestick och nu ska vi flytta i helgen och står utan bestick! Det vore himla trevligt att vinna dessa bestick att uppgradera vårt nya kök med!

 16. Besticken vi har hemma har en tendens till att just Sticka. Ingen aning om var de försvinner, men jag tror våran son på ett år har en bra förklaring på problemet. Ibland kan man hitta de under soffan eller i soporna, så jag skulle tro en del har slängts iväg tyvärr. Så en ny uppsättning skulle verkligen vara perfekt just nu, har knappt så det räcker till en dag längre. 😀

 17. Behöver faktiskt nya bestick – som ser lite fräschare ut än dom vi använder nu .
  Dom har nästan blivit “svarta” med åren. Har försökt med en massa olika medel
  för att få dom fina igen , men inget har hjälpt ! Nu står hoppet till denna vinst – för det hade
  varit roligt att slänga dom gamla – som jag har gett upp hoppet om !

 18. Allt skulle vara billigt när vi satte bo
  men besticken har varat längre än man skulle tro
  fast plasthandtagen har blivit gula
  knivbladen rostar och är ganska fula
  Hardangerbesticken knep mitt hjärta direkt
  tänk så fina att duka med i jul till vår släkt
  farmor skulle säkert gapa förvånat
  och faster skulle häpet fråga Dom har ni väl lånat?

 19. Vi har precis fått den fina äran att bli liten familj. Nu börjar det bli dags att ta över julaftonsfirandet.

  Klart då att julbordet också ska få sitt fina
  Bredvid tallriken de ska skina
  Det kommer bli så vackert så
  och maten kommer smaka fantastiskt då

  Håller tummar och tår, hade varit kul att vinna dessa i år!

 20. Jag behöver nya bestick eftersom jag haft samma bestick sedan jag flyttade hemifrån för snart 10 år sedan. Nu när man har både man och barn så de har slitits ännu mer. Med nya bestick kanske man vågar bjuda hem folk på middag också 😉

 21. När jag flyttade till min första lya,
  ville jag ha bestick nya.

  Men det fick bli för en liten peng,
  tog till IKEA en sväng.

  Jag för er nu erkänner,
  att jag fortfarande dem använder.

  Men nu är det dags att byta,
  och med nya bestick skryta.

  God jul!

 22. Oj det var en känslig fråga för mej men här är den bittra sanningen: Jag “gick in i väggen” för en tid sedan och slutade städa. För ca fyra månader sedan bad jag om hjälp och nu ser det riktigt hyggligt ut igen men det som tog skada genom den persen var – förutom krukväxterna – just mina bestick: allting hade rostat sönder, till och med mina vackra bestick från Boda Nova, det finns bara en enstaka gaffel och sked kvar av dem. Så jag skäms och är ledsen för mitt slarv. Nu sitter jag här och försöker reda ut mitt liv steg för steg med väldigt lite pengar men å andra sidan mycket tid. Och ingen tomte kommer denna jul så nu skriver jag till er och hoppas jag blir utvald för denna så oerhört generösa gåva. Fjord från Royal Design är så perfekt i min smak, enkla och mycket eleganta, och jag skulle använda dem med glädje och som en symbol för att det är ok att misslyckas, och att saker kan vända.

 23. I bestickslådan trängs knivar, gafflar och skedar i olika former och stilar.
  Skammens rodnad på Tomtemors kinder bränner, hon vill ju finaste
  julbordet duka för släkten och vänner.
  Men så ett vackert paket hon en dag av Tomtefar får,
  när det öppnas hon med hela ansiktet smilar.
  Nu kommer extravaganta, glansiga och eleganta besticken Fjord
  att julbordet förgylla och Tomtemor, hon slutar aldrig sin käre
  Tomtegubbe att hylla!

 24. Jag behöver inga nya bestick för egen del, älskar mina bakelitbestick från 60-talet! Skulle däremot vilja ge detta fina set i julklapp till min älskade lillasyster som har önskat sig flytta hemifrån-prylar. Hon förtjänar verkligen något extra fint eftersom hon kämpar som timvikarie på äldreboende och trots all stress som det arbetet innebär har hon ändå valt att jobba julafton, juldagen och annandagen!

 25. Det är faktiskt helt sant-
  alla besticken finns ej i lådan hos denna tant-
  barnen flugit ut med det mesta, är de skator eller vad?
  -hursomhelst skulle jag som de flesta för ett komplett bestickset bli otroligt glad

 26. Har haft samma bestick sen när jag flyttade hemifrån första gången så 11 år sedan.. Tycker det är dags att skaffa nytt eftersom nästa år ska vi flytta till hus och vill börja om på nytt med allt.

 27. För vi gifte oss 2008 och var ensamstående med 2 barn och han var singel kille, jag hade typ 6 gafflar och 6 knivar och han 4 av varje och så hade plast bestick till barnen och i alla år så har vi velat haft nya men det har alltid varit stora utgifter så vi har aldrig haft råd, bland annat efter en olycka så var jag tvungen att göra porslins tänder i hela överköken för ca 70 tusen kr. wieee där rök spar konton och vi har inte kunnat sparat alls.
  Skulle vara rena drömmen att vinna ett fint komplett set med underbara bestick,
  Mvh Pernilla

 28. Mina bestick är slitna och nötta.
  En del har också blivit kantstötta.
  Visst vore det riktigt kul
  att vinna nya nu till jul.
  Det skulle bli trevligt att lägga fram dem
  i mitt alldeles eget hem.

 29. Mina bestick som jag har, är på xxxx inköpt, och är inte rostfria,
  det kan jag garantera!!
  Så hoppas att jag på nyårsfesten, gästerna med nya fina bestick
  får imponera!!
  Håller tummarna hårt, att lucka 9 blir vårt! 🙂

 30. Mina fina Ikea-bestick inhandlades för drygt 12 år sedan när jag flyttade hemifrån och har hängt med i många svängar. Riktiga trotjänare! Men nu är tiden kommen för en uppgradering och modernisering, därför behöver jag nya bestick.

 31. Snart ska vi flytta till egenbyggt hus, och lämna vår hyresrätt där husgeråd ingått. Helt plötsligt måste vi fylla upp ett kök, med allt som ingår och ett vackert bestickset att börja med vore alldelles toppen!

 32. Behöver nya verktyg av ädelt stål
  de andra är slitna och många många år
  Bra att ha när man ska mätta magar
  för nutids männskan är dessa ett attribut
  annat var det i forna dagar
  då tog man till nävarna punkt-slut

 33. Har för tillfället 3 st gafflar och 4 knivar..så helt enkelt för att kunna bjuda på en härliga middagar med många vänner!

 34. Hej! Jag hade blivit jätteglad för nya bestick, då de jag har nu repar mina tallrikar, dvs att det är fullt med grå små stäck på mina vita tallrikar efter att man skurit mat på dem och det går inte bort i maksikn. Tallrikarna är alltså förstörda och jag behöver köpa både nya tallrikar och bestick så det inte händer igen. Hada varit uppskattat med lite hjälp på vägen och dessutom superfina bestick! Tack!

 35. Som student så är bettik inget man prioriterar men det gör verkligen så mycket att kunna duka med fina bestick, och att öppna besticklådan och mötas av nya, fina, stilrena små redskap. Håller tummarna för att detta kommer få hända mig inom en snar framtid med dessa! 😀

  Tusen tack för alla fantastiska tävlingar!

 36. Fjord så tidlös och fin,
  Som dessutom tål disk i maskin.
  Det vore nåt att få duka med,
  Knivar, gafflar och mången vacker sked.
  Istället för de slitna, billiga blå,
  Som idag ingen knappt vill titta på.
  En njutning att duka det vore var gång,
  Och inte som nu ett litet tvång.
  Nej, nu vill jag duka som på fina restauranger
  Allt underlättas med besticken från Hardanger!

 37. Vi har ärvt farmors bestick hon hade innan hon gick bort. Med plasthantag har det blivit väldigt slitna och fula, de är ju 20 år gamla. När vi har gäster känns det genant att duka med dessa och hela smakupplevelsen dras ned. Hoppas vinna dessa otroligt läckra och stilfulla bestick så vi kan duka lyxigt till nyår.

 38. Har fortfarande IKEA:s startkit med bestick. Känns som det skulle vara dags för nya då man är en 36-årig 3-barnsmamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *