Lucka 9 – Dagens tävling i julklappskalendern

Vår kalender med Royaldesign har idag kommit fram till lucka 9. I potten idag har vi superfina Fjord Bestickset från Hardanger bestikk. Hardanger Bestikk är i dag Skandinaviens största producent av bestick i rostfritt stål. Produkterna bygger på gamla hantverkstraditioner samtidigt som man hela tiden blickar framåt. Så ta nu chansen och kamma hem dessa gedigna bestick.  Två vinnare i potten!

Vinnare 1: Fjord Bestickset 40 Delar vit (värde 1999 kr).
Vinnare 2: Fjord Bestickset 40 Delar vit (värde 1999 kr).

Svara på frågan:
– Varför behöver du nya bestick? (Motivera kort)

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Vi sammanställer och presenterar vinnarna en vecka i taget och lägger upp det på bloggen!

Tävlingen pågår tom 11 december 2015

Stort lycka till!
Kram Jenny & Linda

lucka_9dec

327 svar på ”Lucka 9 – Dagens tävling i julklappskalendern

 1. Så gamla bestick som vi har så vore det toppen om vi vann,
  för det är inget roligt att duka med dessa gamla jag fann,
  Nej nya vackra till julens fester, skulle nog uppskattas av våra gäster.

 2. Att äta rätt på detta sätt, gör magen mätt och sinnet lätt och mysfaktorn blir komplett!

  Mina gamla nötta bestick behöver gå i pension, det finns faktiskt ingen pardon!

 3. Vi hade en hel uppsättning, till vi hade hantverkare här! Några bestick hittade vi i gräsmattan efter ett tag, några har vi aldrig hittat!???

 4. Bestick har tendens att försvinna, går upp i rök ett efter ett.
  Nu får jag chansen att vinna, en besticksamling som är komplett.

 5. Mina är slitna, fula och är repiga.
  Haft dem sen jag flyttade hemifrån och nu är jag snart 40.
  Dags för nya inser jag! Detta vore en fin fin julklapp.

 6. Ja och min sambo har länge pratat om att köp nya bestick men vi har varit alldeles för bekväma och haft kvar våra gamla som består utav två helt olika märken och design, men jobbigast är dock att vi bara har 5 gafflar kvar. (haha!) dom andra har spårlöst försvunnit. Så tillfällen då vi får många gäster kan vara lite klurigt ibland! Så nya fin bestick skulle vara väldigt passande!

 7. Efter ihopflytt med min pojkvän har vi nu en salig blandning av olika sorters bestick, hade varit fint att kunna duka ett bord där alla bestick är ur samma serie och inte tre olika.. 🙂

 8. Jag vet inte hur det gått till men på något sätt har jag blivit tre gafflar, en kniv och två skedar fattigare de senaste åren. Möjligen har de försvunnit på utflykt och eller kanske följt med matrester ner i soporna. Jag har ingen aning men det är väldigt frustrerande, ungefär som att det alltid försvinner strumpor i tvätten. Om jag vann dessa bestick skulle jag vara väldigt rädd om dem så inte nåt liknande händer med dem också.

 9. Våra bestick är en salig blandning av olika sorter – skulle äntligen vilja känna mig vuxen och ha ett enhetligt set.

 10. Äger just nu 3 par bestick, som jag tagit av min mor. Behöver jag säga mer? Hade jag vunnit dessa sä hade jag äntligen kunnat bjuda över vänner och familj på middag =)

 11. Jag och min sambo har försökt samsas om nya bestick i 8 års tid utan resultat. Om dessa fina magiskt dök upp med posten skulle det vara en sån härlig känsla!

 12. Jag behöver inte nya bestick, men min bästa vän som just flyttat isär med sin sambo gör! Sambon tog alla husgeråden, den knölen..
  Det skulle bli en fin och lyxig julklapp till min vän som skulle bli så glad 🙂

 13. Älskar Hardangerbestickena! Min syster har samlat på dessa i ett par år nu, lite i taget. Hon skulle få dessa till julklapp och efter det skulle hon aldrig kunna sluta älska mig vad än jag gjorde! De vore en finfin kärleksförklaring till min älskade syster.

 14. Gillar och delar hoppas hoppas
  att detta i min halvtomma bestickslåda stoppas ?
  Med sex barn har det sinat där-
  nu fyller vi gärna på med bestickserien jag har kär ???

 15. Inte jag, men min särbo behöver nya bestick i julklapp… eller iofs, det blir ju som en present till mig också, eftersom jag slipper äta med hans gamla Ikea-bestick med trasiga plasthandtag. Antingen hittar man en plastbit i maten eller så böjer sig skeden när vi äter glass 🙂 Men med dessa fina bestick kan vi ju till och med bjuda hem folk 🙂

 16. Måste man värkligen tävla med dikt på rim?
  Då kommer jag aldrig att vinna någon-ting!
  Räcker det inte bara att säga
  Jag gillar snygga saker och grej-er….
  ?

 17. Vi behöver nya bestick eftersom vi snart har slut på matknivar. Förstår inte var alla knivar tagit vägen men troligen har de hamnat i soporna i samband med att man skrapat av tallriken eller något liknande.

 18. Hej!

  Jag skäms lite. Har fortfarande kvar mina bestick från Ikea (de där tråkiga men rätt enkla och funktionella som dessutom fanns i såna där startboxar ni vet) från när jag flyttade hemifrån. Jag är 43 år!

  Önskar mig nästan alltid detta i julklapp men ingen vågar köpa om jag inte hittat mina favoriter. Ibland har jag lyxat till med fyra festliga uppsättningar – men festen är ju alltid större än så.

  Så jag tror jag skulle behöva vinna, om det går!

  God jul!

 19. Jag behöver nya bestick eftersom vi måste möblera upp en hel studentlägenhet nästa år när äldsta dottern flyttar hemifrån för att gå på gymnasiet.

 20. Flyttar från möblerad andrahandslägenhet och måste börja samla på mig lite saker till mitt första egna hem! Bestick lämpligtvis, vore guld att vinna dessa godingar.

 21. De fint mönstrade rostfria bestick jag skaffade för en av mina första löner när vi för drygt 40 år sedan flyttade ihop har i diskmaskinen fått en gråaktig beläggning som inte vill gå bort trots ett flertal försök och metoder. Eftersom vi med barnen vistades vinterveckor många år i Hardanger vore det extra kul att få byta ut mot nya bestick därifrån.

 22. Jag behöver nya bestick eftersom mina gamla är väldigt slitna.
  Det skulle vara trevligt att duka till jul med nya fräscha bestick

 23. eftersom jag inte har så många hemma.är singel och bor i en etta och därav så känns det onödigt att motivera sig till att köpa nya.Men denna vinst var snygg och jag hade verkligen blivit glad över att få dem

 24. Vilken drömvinst, hoppas på TUR! Jag har div. olika bestick men dom matchar inte ihop överhuvudtaget!
  Lite från farmor, ett avdankat set av syrran och lite som jag fått i julklapp.

 25. Min sambo behöver ha med sig bestick till lunchen på jobbet varpå de då och då har en tendens till att bli kvar där. Ibland kommer han hem med andra bestick än de han tog med sig. Har vi tur nu så får vi en enhetlig besticklåda här hemma och han kan få ta hur många han vill av de gamla till sina luncher.

 26. Min man och jag träffades för åtta år sedan. Och flyttade ihop för sju år sedan. Då hade vi båda var två uppsättningar med bestick a 4 av varje sort. Ingen av de fyra olika sorterna var speciellt snygga och vi kom framtill att vi skulle köpa nya. Där är vi fortfarande. Varför? För att vi helt enkelt inte kan enas om vilka vi ska ha! Så snälla, rädda oss ur denna eviga diskussion!

 27. Vi är i stort behov av nya bestick eftersom vi planerar att snart flytta till större boende efter många år i vår lilla etta och äntligen kommer kunna bjuda över vänner och familj på middagar, med start nästa år när jag fyller 30!

 28. Vi skulle behöva nya bestick då vi har en salig blandning, vi har just nu 5 olika bestick. Känns pinsamt när man bjuder på mat och alla har olika bestick…

  Ha en fin dag!
  /Sandra

  • Varför? Jo för att fjord besticken är sjukt fina :)!! Dessutom är vi less på att leka memory varje gång bestickslådan dras ut och bordet ska dukas…

 29. Jag är jättegärna med!!
  Jag flyttar hemifrån i januari och det handlar alltså om att jag behöver NYA bestick – utan jag behöver bara bestick. Kan kanske sno med mig ett eller två par gafflar från min mamma, men kommer det besök är jag rätt körd haha!

  Kram!

 30. Mina bestick jag fick när jag konfirmerades uppskattas inte av min sambo. Att vinna dessa hade gjort både mig och henne glad. 🙂

 31. Jag skulle ge besticksetet till mina kära föräldrar. Deras bestik är helt hopplösa att äta med. Det är som att skära biff med en smörkniv. De är verkligen i behov av nya fina bestik.

 32. Vi behöver fler bestick till jul,
  äta prinskorv med pinnar
  skulle visserligen vara kul.
  Men med gröten skulle
  nog nog ta en hiskelig tid,
  så snälla skänk oss julefrid 🙂

 33. För att högst upp på min önskelapp,
  står nya bestick -en drömklapp!
  och man måste ju tänka på sig själv då och då,
  därför hoppas jag innerligt att jag denna lucka ska få!

 34. Jag älskar att duka fint! Favoritporslinet, de sköra vinglasen, en gammal planka mitt på bordet, några krispiga tulpaner i små vaser. Men, vi har inga fina bestick!! Bara såna som det står det stora varuhusets namn på..

 35. Tragiken är att de enda bestick jag har, har jag hittat på sopstation. Nu i veckan gick bestick ett sönder medan jag satt och åt haha

 36. …nu har ungarna nästan lämnat boet, 1 kvar, och det hade varit perfekt med en ny bestickuppsättning, det saknas av alla sorter knivar, gafflar etc för det verkar som de har åkt på utflykt men kom aldrig tillbaka, iaf inte hem till oss 😀

 37. Vi har just köpt hus, och planera att äntligen kunna bjuda många gäster hem, men mina second hand fynd av bestick skulle verkligen behövs byttas ut…och vilken fin bestick ni har dar! En ny hem present, kanske?

 38. Jag flyttade hemifrån i somras till möblerad lägenhet och då ingick bestick. Nu ska jag flytta igen till en egen lägenhet! en dock saknas ju nu massor saker, bland annat bestick! Detta skulle vara perfekt för mig!

 39. Besticken jag har idag är min brors gamla. Inte så kul. Jag är så trött på dom, de är så tråkiga. Vill ha nya, det skulle bli så mycket roligare att äta då.
  Skulle kunna bjuda gäster på middag om jag hade nya fina bestick

 40. Jag älskar mina bestick men tyvärr har setet krympt. Skyller på barnen som tar med ut men inte tillbaka hem. Vinner jag kan de använda de gamla besticken till utflykter och jag kan få behålla mitt komplett.

 41. Hos oss har vi inga kompletta bestickset, allt är hopplock av diverse sorter. Vore trevligt med matchande bestick, speciellt när vi har middagsgäster 🙂

 42. Våra bestick är såna billiga från Ikea, som har fått rostfläckar och missfärgade. Precis köpt hus så skulle vara roligt med nya bestick.

 43. När vi flyttade ihop så var man nykär och ville inte säga att man inte gillade hans bestick (då nästan allt annat kom ifrån mitt gamla hushåll) men om jag vinner detta så kan han inte ta illa upp… För han säger alltid att jag ändå aldrig vinner såna här saker på nätet:-) god jul!

 44. Nya bestick här hemma skulle va,
  allt som jag just nu behöver att ha,
  tänk att få bjuda på en vacker dukning en dag,
  så skulle både jag och gäster bli glad

 45. Jag köpte billiga bestik när jag flyttade hemifrån för flera år sen, hade inte så stort intresse för inredning eller matlagning då. Nu har jag och mina vänner halv åtta middagar. Vi gör menyer, dukar fint och lagar god mat. Nu hade jag uppskattat nya bestik!

 46. Vi har min sambos flyttahemifrånbestick än. De är repiga, fläckiga och klumpiga (och behöver inte alls bytas ut enligt honom). Jag har tjatat om nya bestick i fem år, så därför vore det kul med ett nytt set.

 47. Jag behöver verkligen nya bestick här hemma. Jag har bara fyra st av allt och olika bestick (gamla). Så om jag ska bjuda hem vänner får vi inte vara många, och vi får ha olika bestick. De ser riktigt trist ut, behöver bytas ut nu. Men som en fattig student, är detta inget som hänt, så nu hoppas jag att lyckan vänt.

 48. Jag har nyligen flyttat hemifrån för att börja plugga och har därför ganska ont om allt som är fint i både köksväg och övriga lägenheten. Lite nya fina bestick skulle sätta guldkant på matlagningen och framför allt på matlåde-ätandet. God jul!

 49. Bestick utav rostfritt stål som är smidda
  någonstans på Hardangervidda
  behöver jag till min enkla taffel
  istället för utsliten sked, kniv och gaffel!

 50. Det var en knivig fråga. Det är något jag och min sambo gafflar om ofta. Han tycker inte det är nödvändigt, men jag anser att det är helt rätt skede!

 51. Har länge tänkt köpa nya bestick till min dotter. De hon har är klumpiga och obekväma med så tunga handtag att de alltid kasar ned från tallriken. Om jag vinner ska hon få dem!

 52. Vill gärna vinna dessa fina bestick,
  de vi använder nu är i ett sorgligt skick,
  Bättre med snygga och hela i rostfritt stål,
  så firar vi första middagen med en gemensam skål!

 53. Vi har mycket bestick, men inget passar ihop.
  En gång hade vi et set, men efter flera år med lunch-lådor har många blivit glömda/utbytt med bestick från diversa jobbar och liknande.
  Just nu har vi 6 gafflar, 9 knivar och typ 27 skedar.
  Alltid lika kul när man försöker arrangera middagselskap….
  (kom kring klockan åtta.. ta gärna med två/tra gafflar)

 54. Min älskade dotter ska flytta hemifrån och vill hjälpa henne på traven med tudelad men hängiven iver.
  Vad kan vara bättre än att ge henne bestick för många goda middagar med vänner och familj av bästa kaliber?

 55. Liksom många andra saknar jag också ett komplett set. Att handla billigt på stora varuhus (nämner inga namn 😉 ) lönar sig inte i längden. Snett och vint, fläckar som inte går bort … Såklart är det ju bättre att satsa på kvalitet, men det är inte alltid man kan prioritera det som är vettigast. Jag skulle verkligen vilja uppleva hur det känns att bjuda på en god middag med FINA bestick som matchar min goda mat!

 56. Jag fick mina föräldrars gamla bestick när jag blev sambo första gången…dessa har hängt med och nu har jag ändå levt 12 år med dem…tycker det är dags för mig att förnya min besticklåda då dessa har blivit väldigt utslitna och fula, nästan gula!

 57. Jag har precis separerat från barnens pappa och de enda bestick jag har är fyra gafflar, tre knivar och ett fåtal skedar som jag ärvt efter min mamma som dog när jag var liten. De behåller jag såklart för alltid men det skulle behövas lite fler bestick. Alla de andra var barnens pappas bestick som han hade sedan innan.

 58. Samma gamla bestick som följt med sedan jag flyttade hemifrån första gången, funkar såklart att äta med ändå – men vore oerhört kul sådär 10år senare med egen familj å allt att kanske ha lite nya och snyggare bestick, håller därför tummar och tår för oss ?????

 59. Har naturligtvis fullt fungerande bestick, om än lite nötta och fläckiga, vore dock härligt och lyxigt med nya fina som variation.

 60. Våra bestick har vi haft sen vi flyttade hemifrån, det är 30år sedan.
  Skulle vara roligt med nya fina bestick till jul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.