Lumis-kollektionen av Sebastian Holmbäck

Lumis-kollektionen är inspirerad av det latinska ordet lumen (öppning) och fångar ljuset på ett skulpturalt och finstämt sätt. Prisbelönta designern Sebastian Holmbäck satte funktionaliteten i centrum när han skapade denna eleganta kollektion som går hand i hand med Georg Jensens designarv.  

I sin jakt på inspiration besökte Sebastian Holmbäck Georg Jensens arkiv i Köpenhamn, där han gjorde en djupdykning i designhusets fantastiska designarv. De organiska formerna och släta linjerna hos Henning Koppels tidiga föremål var det som inspirerade honom mest.

Lumis-kollektionen består av en ljussläckare, en stormlykta i två storlekar och en värmeljushållare – samtliga framtagna i rostfritt stål och frostskyddat glas. Detta gör kollektionen perfekt för användning både inomhus på golvet eller fönsterbrädan och utomhus på terrassen eller balkongen.

En speciell designegenskap i stormlyktans och värmeljushållarens konstruktion tillåter luften att flöda till lågan så att den inte fladdrar utan brinner stadigt, och skapar en lugn atmosfär.

Foto: Georg Jensen
/Jenny & Linda

1 svar på ”Lumis-kollektionen av Sebastian Holmbäck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *