Manglat, vikt och levererat! Linneriet – en ny prenumerationsservice

I januari 2018 lanseras Sveriges första och enda linneri: Linneriet – en prenumerationsservice av nymanglade sängkläder levererade direkt till din dörr. Med utvecklad RFID-teknik, miljövänlig tvätt och textilier i förstklassig kvalitet återupplivar Linneriet ett traditionellt hantverk anpassat till den samtida konsumentens behov. Resultatet: nymanglad vardagslyx tillgänglig och njutbar för alla!

Bakom initiativet står paret Emma Olanders och Alexander Gusterman med bakgrunder inom visuell kommunikation respektive finansiell analys. Idén föddes under en semester på Österlen.

”En natt då alla hotell visade sig vara fullbokade tog vi in på ett anspråkslöst värdshus”, berättar Alexander Gusterman. ”Rummen var väldigt enkla och bara utrustade med det mest nödvändiga. Bäddningen däremot, visade sig vara helt magisk! Svala, krispiga lakan som smekte huden. Varför sover vi inte såhär skönt hemma?, frågade vi oss.”

Emma Olanders är art director och grafisk formgivare med mångårig erfarenhet av varumärkesprofilering och kommunikation inom lifestyle-segmentet. Emma kommer senast från design- och brandingbyrån BrittonBritton. Alexander Gusterman är makroekonom med bakgrund inom kreditanalys och kommer senast från Länsförsäkringar bank.

Flera hälsofördelar med manglade lakan
Den som någon gång sovit i släta och nymanglade lakan vet att skillnaden är oerhörd. Utöver den ökade komforten så drar manglade sängkläder inte åt sig lika mycket smuts och damm då textilfibern blir mer kompakt. I förlängningen innebär det att manglade lakan håller sig rena längre. Ett utmärkt val för allergiker eftersom kvalstren inte trivs lika väl!

Behovet av en smidig och tillförlitlig tvättservice ter sig uppenbart idag när allt fler hushåll, i synnerhet i storstäderna, köper sig tid i form av hushållsnära tjänster och hemleverans av matkassar.

”Min mamma manglade familjens sängkläder genom hela min uppväxt”, berättar Emma Olanders. ”Jag älskar tanken på att vi med Linneriet synliggör detta traditionellt kvinnliga hantverk och värdesätter det enligt den service det faktiskt är!”

Miljöcertifierade textilier i förstklassig kvalitet
Sängkläderna är omsorgsfullt utvecklade i samråd med ledande experter inom textilproduktion. Avgörande för att textilierna ska tåla industriell tvätt och mangling under hetta och kraftigt tryck är att bomullen har tillräckligt långa fibrer.

“Större delen av de sängkläder som finns på marknaden idag är av en sådan låg bomullskvalitet att de helt enkelt inte når ett önskvärt resultat även om de manglas”, säger Alexander. ”Går du till premium-segmentet kan du förvisso räkna med att få den kvalitet du betalar för, men det är sällan dessa sängkläder är lika släta och sköna efter första gången du plockar dem ur tvättmaskinen… såvida du inte har tiden att ställa dig vid mangeln förstås!”

Linneriets sängkläder produceras i Turkiet, ett av världens främsta och äldsta textilriken. Bomullen har amerikanskt ursprung, är miljöcertifierad och spunnen till ett så kallat compact yarn, starkare och lenare än konventionellt garn. Textilen är en Percale-väv med en trådtäthet om 255 trådar / tum2 vilket skapar den svala och krispiga känslan mot huden.

”Vi har valt bländande vitt för ett tidlöst uttryck som passar i de allra flesta hem och inredningsstilar”, säger Emma. ”En nystruken basgarderob för din säng!”

Ny teknik för optimerad distribution
Hyrtjänster av sängkläder är i sig inget nytt utan är generellt det sätt hotell täcker sina behov. Utvecklad RFID-teknik (Radio-frequency identification) skapar förutsättningar för en logistik som är tillräckligt effektiv för att kunna hantera en stor mängd utspridda kunder.

”För att förverkliga vår idé har vi låtit sy in ett RFID-chip i varje produkt”, säger Alexander. ”Man skulle alltså kunna säga att vi kombinerar modern teknik med ett uråldrigt hantverk som tyvärr fallit i glömska. Resultatet: nymanglad vardagslyx, tillgänglig och njutbar för alla, varje natt i veckan!”

Helt genialt säger vi och stort lycka till 🙂
Kram Jenny & Linda

Linneriet_Kampanj_01_HR_Foto-Karin-OlandersLinneriet_Kampanj_02_HR_Foto-Karin-OlandersLinneriet_Kampanj_03_HR_Foto-Karin-Olanders
Foto: Linneriet 

2 svar på ”Manglat, vikt och levererat! Linneriet – en ny prenumerationsservice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *