Marockanskt tema hos H&M Home sommaren 2019

Sommaren är i antågande och H&M Home har hämtat sin inspiration i Marockos öken och Marrakech tidlösa arkitektur. Bland färgerna ser vi såväl dämpade neutrala toner i sand och havre som starka nyanser av rött och gult.

I sommarkollektion för 2019 står Marocko i centrum med färgstarka mönster, sandiga toner och naturliga material. Inspirationen kommer från kakelklädda riader i Marrakech och svalkande tält vid oaser i öknen. Deras designteam har tolkat de marockanska inredningstraditionerna ur olika vinklar och skapat en bred kollektion med en färgpalett som sträcker sig från smaragdgrönt och turkost till rosa, gult och orange. Dämpade färger som beige, svart och vitt kompletterar. Toile de jouy-inspirerade mönster med palmer och exotiska fåglar tar plats på textilier och porslin och skapar en somrig känsla tillsammans med dekorativa föremål i form av snäckor och löv.

Bland material ser vi mässing och färgat glas i juveltoner som skapar en kontrast till material som rotting, jute, strå och linne. ”Två stora inspirationskällor för sommarkollektionen var det marockanska landskapet och arkitekturen i Marrakech, varma toner från öknen och färger från stadens marknader!

Där man har fokuserat på två huvudtrender, en färgstark med eklektiska mönster och eleganta accessoarer medan den andra är mer subtil och avslappnad med dammiga toner, rustik känsla och svarta detaljer.” Säger Evelina Kravaev Söderberg, designchef- och creative director, på H&M HOME.

/Jenny & Linda

Foto:
H&M Home

1 svar på ”Marockanskt tema hos H&M Home sommaren 2019

  1. Kan man köpa det svart vita bordet/pallen med?Annars förutom den och kaklet som jag blev kär I med så har H&M home verkligen snygga saker.Ni Två damper är verkligen på hugget att finna fräsiga eleganta ting!!Med bravur …….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *