Marrakech Design lanserar nytt designsamarbete

Svenska designern Charlotte von der Lancken har har tagit fram två nya kollektioner med grafiska mönster för Marrakech Design, båda har hämtat inspiration från cementmaterialets egenskaper som ger lång livslängd och förmågan att bli vackrare över tid.

 ”Vi ville samarbeta med Charlotte von der Lancken då hon sticker ut och vågar vara annorlunda och orädd när det gäller design. Hon är fantasifull och humoristisk som person, vilket också uttrycks i hennes formgivning”, säger Inga-Lill Ovin, ägare av Marrakech Design.

FOLD
Evighetssymbolen med ursprung i antiken är utgångspunkten i den nya kollektionen Fold för Marrakech Design. Det grafiska mönstret kommer från ett tillplattat möbiusband, som formar en perfekt hexagon. Möbiusbandet är en matematisk upptäckt av en yta utan baksida och dess symboliska värde har förevigats i denna kollektion med nästan samma slittåliga egenskaper som förebilden.

ETERNAL PATHS
Inspirationen till Eternal Paths är stigar som aldrig tar slut. Hur man än väljer att vrida och vända på de hexagonala cementplattorna, kommer linjerna att mötas och välja nya vägar. Resultatet blir många ”stigar” med oändliga möjligheter att skapa nya mönsterformationer.

”Det var facinerande att arbeta med hexagonformen. Det händer så mycket när man lägger plattorna på olika sätt och nya mönster uppstår. Att formge plattorna var en spännande blandning av matematik och konst. Utmaningen var också att hitta mönster som kan repeteras och samtidigt bilda nya uttryck” berättar Charlotte von der Lancken.

Jenny & Linda

Foto: Marrakech Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *