Mateus presenterar Kintsugi och ger skadad keramik nytt liv och mening

Den 18 mars 2020 introducerar Mateus den nya tjänsten och konstformen Kintsugi i sin flaggskeppsbutik i Stockholm. Kintsugi gör det möjligt för Mateus kunder att lämna in skadad keramik och få den reparerad med ädelmetaller för ett förlängt liv i ny skepnad.

Kintsugi är en gammal japansk hantverksteknik som används för att laga keramik som gått sönder, och på ett vackert vis låta skärvor och spillror få ett nytt liv. Tanken med Kintsugi är inte att dölja skadorna, utan att lyfta det vackra och unika som skapas vid varje tillfälle. Genom att tillsätta ädelmetaller som guld, silver eller brons i limmet blir skador och sprickor som tidigare symboliserat ett slut, nu i stället en början på något nytt.

Mateus främjar en hållbar och långsam konsumtion där saker kan leva över generationer. Därför känns det givande att kunna erbjuda ytterligare ett sätt att förlänga livscykeln för våra produkter, säger Filippa Burenstam Linder, marknadschef på Mateus. 

Tjänsten som lanseras den 18 mars 2020, kommer att vara kostnadsfri via Mateus flaggskeppsbutik på Karlavägen 64 i Stockholm och kommer att ha en beräknad väntetid på cirka två veckor.

– Kintsugi handlar inte bara om att laga vardagliga bruksföremål utan om att förvandla ett trasigt föremål till ett konstverk, säger Linn Eriksson, Gallery Manager på Sway Gallery. 

Foto: Mateus
Jenny & Linda

2 svar på ”Mateus presenterar Kintsugi och ger skadad keramik nytt liv och mening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *