Mimou lanserar ny tapetkollektionen och keramiklampor

Till hösten 2016 utökar Mimou sin keramikkollektion med lampor. Utgångspunkten är Mimous klassiska handmålade teburkar och en flört med 50 och 60-talet. Nytt för i höst är även tapetkollektionen Artisan Flower en mönstertolkning av blommor och blad. Klassiska blommor gestaltas med utsuddade konturer och färgstänk. Kollektionen består av fem mönster, varav fyra presenteras nu och den femte mönstret “Wind Ower” lanseras i augusti.

Snyggt och tummen upp från oss 🙂
Kram Jenny & Linda

Mimou Ronneby


Tapet Lotus Lake – Inspirationen till Lotus Lake kom under en lunch vid en sjö med jättelika lotusblommor. Stämningen på platsen var helt magisk och jag kände direkt att jag ville återskapa känslan i ett tapetmönster säger Malin Karstensson. Jag älskar hur stämningen skiftar beroende på färgställning – från mörka, trolska ”Emerald” och ”Deep” till skira och vackra ”Dawn” och ”Dusk”.


Tapet Mayfair – Mönstret Mayfair kom till lite av en slump. Själva formen kommer från ett ogräs som växte på vår balkong i Bangkok som jag tyckte var vackrare än de planterade blommorna det umgicks med, berättar Malin Karstensson. Jag gjorde en skiss av ogräset, men ingen mönsterrapport eftersom jag redan var klar med tapetkollektionen. Några veckor senare, samtidigt som jag pratade i telefon öppnade jag mönsterfilen och började leka med mönstret, lite som telefonklotter, och fick ett sug i magen när jag såg det färdiga resultatet. Jag kände att mönstret var så självklart i sin enkelhet att det bara måste få vara med i kollektionen. Ogräsets mjuka form i överkant parat med dess kantiga underdel bildar på håll graderade fyrkanter som för tankarna till Art Deco. Mayfair finns i fyra färgställningar: Camelia, Grey, Rose och Denim.

Mimou Ronneby

Mimou Ronneby

Mimou Ronneby
Tapet Poppy – Poppy är ett mönster som legat och pyrt i Mimous arkiv sedan 2012 för att nu få komma till sin rätt i kollektion Artisan Flower. Intrikata vallmoblad bildar ett enhetligt ytmönster som skapar en lek för ögat. På håll upplevs Poppy som en fylligt målad yta, för att på nära håll fascinera med det skira och spröda i blommorna. Poppy finns i tre färgställningar: Sorbet, Deep och Aqua.


Tapet Spry – Spry är inspirerad av oasisblock – stommen för blomsterarrangemang. Mönsterbilden byggs upp av ojämna kuber med lätt naggande kanter i akvarell vilket ger tapeten ett mjukt och harmoniskt intryck trots den kantiga och grafiska formen. Spry finns i tre färgställningar som förmedlar olika uttryck. Spry oasis är lugn och harmonisk. Spry white är krispig och ger känslan av en vägg klädd med papperslappar. Spry deep för tankarna till den Japanska lapptekniken Boro. Tapeten fick namnet Spry som en kärleksfull hyllning till den nytänkande brittiska floristen Constance Spry som verkade i mitten av 1900-talet och är en stor inspirationskälla säger Mimous kreativa direktör Malin Karstensson

Foto: Trendgruppen

 

1 svar på ”Mimou lanserar ny tapetkollektionen och keramiklampor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *