Norrgavel Vintage ♥ Tradera

Möbelföretaget Norrgavel vill uppmuntra och förenkla långsiktig och kretsloppsanpassad konsumtion av inredning. Den 22 november, på Circular Monday, kommer den nya marknadsplatsen Norrgavel Vintage gå live hos Tradera. Ett cirkulärt initiativ, vars syfte är att inspirera fler till eftertänksam och hållbar konsumtion av möbler.   

I samband med att motrörelsen till Black Friday uppmärksammas under måndagen den 22 november, introduceras det nya samarbetet mellan Norrgavel och Tradera.   

– Ekologi och hållbarhet har varit en naturlig del av Norrgavels värdegrund sedan starten 1993. Våra möbler är uppbyggda av rena naturmaterial och är gjorda för att hålla i generationer. Självklart måste vi se till att det som redan har tillverkats fortsatt används. Cirkulär konsumtion är ett helt naturligt mindset för planetens framtid. För oss känns det som ett logiskt steg att ytterligare bredda vårt cirkulära tänk genom denna satsning tillsammans med Tradera, säger Sofie Richter, VD på Norrgavel.

Samarbetet innebär att Norrgavels kunder kommer kunna köpa och sälja Norrgavel-möbler och inredningsdetaljer i Traderas flöde, samlat på en marknadsplats med namnet Norrgavel Vintage. Norrgavels kunder erbjuds även en kod som de kan använda för att publicera annonser utan kostnad. På så vis blir det lättare för kunderna att ge sina Norrgavel-möbler ett längre liv och minska miljöpåverkan på ett plånboksvänligt sätt.  

– Vi tycker det är mycket positivt och en viktig signal att Norrgavel, som är ett väl ansett designföretag, uppmuntrar sina kunder att ta tillvara på det som redan finns. Vi på Tradera finns alltid här för att hjälpa fler aktörer att precis som Norrgavel bli mer cirkulära i sin affärsmodell, säger Stefan Öberg, VD för Tradera.    

Norrgavel kommer även publicera egna butiksannonser på Tradera, via nya marknadsplatsen Norrgavel Vintage – till exempel utställningsmöbler från butikerna, möbler som har använts vid fotograferingar, samt möbler med avvikelser eller skönhetsfel.  

– Vi hoppas kunna inspirera fler till att förlänga livslängden på sina möbler och designföremål. Vi har sedan många år en egen köp-och-sälj-sida där våra kunder kunnat sälja vidare sina Norrgavel-möbler som inte längre används. I och med samarbetet med Tradera, adderar vi nu ytterligare möjligheter att på ett ännu smidigare och säkrare sätt få fler kunder att bidra till en bättre värld, fortsätter Norrgavels VD, Sofie Richter. 

Foto: Norrgavel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *