Pininfarina designar nästa generations padelbana

Pininfarina utökar sitt verksamhetsområde genom att föra in sin 100-åriga expertis i designvärlden – från bilar till produkter och arkitektur – och sin unika designstrategi, en kombination av estetik och teknik, i sportdesignvärlden. Studion, som har sitt ursprung i Turin och är internationell av kallelse, har fått i uppdrag av ICONIC att skapa Iconic Padel court. Den tar design för sport till en helt ny nivå och revolutionerar spelarens upplevelse och spelmiljön.

Iconic Padel Court är en bana med ett anpassningsbart gränssnitt och modulära funktioner som är utformad för den kräsna spelaren och som integrerar innovativ design med branschens mest avancerade teknik, inklusive möjligheten att granska handlingar och rörelser för att samla in användbar data i syfte att förbättra spelets prestanda.

Teknik, sport och livsstil förenas i Iconic Padel Court. Designen optimerar spelarens upplevelse och prestanda genom kontinuerlig interaktion med banans komponenter, fysiska eller fjärrstyrda. Banan uppfyller Internationella padelförbundets standarder, den kan installeras var som helst i världen och kan vara fristående eller fast monterad på marken beroende på kundens behov. Den integrerar innovativa ytbehandlingar och material, inklusive glasfiberbeläggning, laminerat härdat glas med dold markinfästning, skydd av konstläder samt perfekt integrerade lysdioder, displayer och kameror.

Domstolen är extremt flexibel och modulär och är utrustad med innovativa tekniska system. Nätskötselstolparna är till exempel utformade som riktiga accesspunkter med hjälp av två integrerade pekskärmar och en röstassistent. Det är faktiskt möjligt att hantera parametrar som t.ex. fältbelysning eller avfrostning av glas, anpassa energiförbrukningen och samtidigt garantera bästa möjliga spelupplevelse. Varje stolpe innehåller också ett automatiskt spänningssystem för spelnätet, för en padelupplevelse som alltid är på högsta nivå, och en modul för trycksättning av bollarna, för att avsevärt öka deras livslängd. Planen är också utrustad med en laddningsstation för elektroniska apparater.

Dessutom är 4 kameror perfekt integrerade i strukturen i varje ljusstolpe på 6 meters höjd. Genom användning av artificiell intelligens kan de analysera alla rörelser på planen som återger en djupgående analys av spelet. Ytterligare fyra vidvinkelkameror (två på kortsidorna och en för varje nätstolpe) används enbart för att skapa skoj och social delning. Alla kameror är lätta att hantera via två pekskärmar som är integrerade i glaspaneler och genom vilka det är möjligt att arbeta med träningspass och ändra matchresultatet som visas på resultattavlorna som också är integrerade i konstruktionen.

För att maximera spelarnas komfort även under de mest extrema väderförhållandena är banan också utrustad med ett kyl- och värmesystem och antifogteknik för glaset runtomkring.

Iconic Padel Court är tillgänglig för förhandsförsäljning och leveranserna kommer att ske i slutet av 2023.

Foto: Pininfarina
/Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *