Poetiska blommor och rena linjer

Royal Copenhagen är redo att lansera den första nya porslinsservisen på 10 år. Servisen heter Blomst och kombinerar en historisk tillbakablick med en modern minimalistisk estetik. Dekorerna är designade av den holländska konstnären Wouter Dolk som har tolkat en av de äldsta dekorerna i företagets historia. Designen förenar passionen för blommor med en ny form och tredimensionella penseldrag. Nytt liv ges åt de ikoniska dekorelementen och det karaktäristiska koboltblå mönstret.

En blommas skönhet varar endast en kort stund. Den slår ut, den blommar och den vissnar. Den påminner oss om att ta vara på stunden innan den ersätts av en ny. Blomsterdekoren har alltid varit utmärkande för Royal Copenhagen och nu är porslinstillverkaren redo att lansera en helt ny servis – Blomst. Den nya designen är inspirerad av en av Royal Copenhagens äldsta middagsserviser och varje del är dekorerad med en handmålad blomma.

”Vi ville arbeta med Blue flower (Blå blomster), som är en klassiker och har funnits med hela tiden ända från start. Under processens gång utvecklades den till en helt ny självständig design som refererar till vår historia, men som har en elegantare och renare estetik. Blomst är en tolkning av något klassiskt som är omisskännligt vi”, säger Niels Bastrup, kreativ chef på Royal Copenhagen.

Dekorationerna på Blomst är designade av den holländska konstnären Wouter Dolk, som förmodligen är mest känd för sin poetiska estetik och unika förmåga att fånga och återskapa naturens skönhet i sina vackra väggmålningar.

”Blomst representerar en uppsättning blommor som var och en har sin egen historia och betydelse. Placerade på ett bord bildar den rytmiska kompositionen en elegant bukett där alla blommor känns bekanta och intagande”, säger konstnären Wouter Dolk.

/Jenny & Linda

blomstcupboardglobalhr
blomstteatablesettinghr
blomstwouterdolkstudioplatesmallbowlcuphr
blomstwouterdolkstudiotablewithteapotcupplatehr
blomstwouterdolkstudiotraywithplatecupandsacserhr
flowermomenblomscupandsaucerhr
flowermomentblomstsmallbowlhr
Foto: Royal copenhagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *