Porslinshantverk av designduon Färg & Blanche

Franska designvarumärket Petite Friture lanserar servisen Succession formgiven av den svenska designduon Färg & Blanche. För att tillverka en servis präglad av samma råa, organiska uttryck som designduons första prototyper inledde Petite Friture ett samarbete med den franska porslinstillverkaren Revol. Resultatet är en kollektion med höga linjer och rena former med matt utsida och emaljerad insida. Succession presenteras i åtta delar i färgerna svart och vitt.

– Formerna i kollektionen skapades utifrån ett experiment: en handgjord form klädd i en filt togs fram som sedan virades med ett snöre för att hålla formen på plats. Efter att sedan varit i ugnen togs snöret bort. Resultatet blev en organisk form som ger intryck av enighet, säger Färg & Blanche.

PetiteFriture_byMashaBakker-0253-1 PetiteFriture_byMashaBakker-0288-1 PetiteFriture_byMashaBakker-0301-1 PetiteFriture_byMashaBakker-0346 PetiteFriture_byMashaBakker-0383 PetiteFriture_byMashaBakker-0395 SUCCESSION_ASSIETTE_01-copie SUCCESSION_MUG_02-copie SUCCESSION_MUG_03-copie SUCCESSION_SALADIER_03-copie SUCCESSION_SALADIER_04-copie
Foto: Grand Realations

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *