Renoverad sekelskiftesvilla med havsutsikt

Nu ligger mitt drömhus ute på Stadshem. Här gick jag förbi många gånger när jag var liten. Jag tänkte att här ska jag bo en vacker dag. Då var huset ett ruckel och vi lekte och klättrade där. Nu är huset totalrenoverat och är i ett fantastiskt skick. Läget är helt underbart och för en vattentokig tjej som jag hade detta varit perfekt. Men jag får tyvärr backa då prislappen är för hög. 😉 Men man kan alltid titta på bilderna och njuta.

Detta sekelskiftes hus ligger på Dirhuvud i Ljungskile (6 mil norr om Göteborg). Byggt år 1896 som då var en sommarbostad för en major med sin familj. Pris 7,7 Mkr.

 


Foto: Stadshem
/Jenny, Trendspanarna.nu

5 svar på ”Renoverad sekelskiftesvilla med havsutsikt

  1. Och går vi långt tillbaka i tiden låg det en sprittillverkning här. Huset & marken (inkl. hela dirhuvud inkl. scoutanläggning mm.) har tillhör Släkten Stjernman (Ga. Soldat släkt som hölls i trakten över 200 år), Och huset tillhörde från början en annan gren av samma släkt, Men under konstiga omständigheter vart det ny ägare då den gamla kom tillbaka efter många år till sjöss. De misstänkte förlisning, vilket visade sig vara helt fel. Huset fördes aldrig tillbaka till den rätta ägaren.

  2. *suck* skulle aldri kollat…. Jag är en riktig hemnet-nörd… Fast jag gillar vårt hus, hatar att måla fasad, men man väl drömma om att ha hus och “någon annan som städar/målar/fixar/betalar!* 😉

    • Visst är det ett fantastiskt hus. Det där städa-måla-betala vill man helst inte tänka på 😉 I drömmarnas värld så finns det inga problem! :))

      /Jenny

    • Visst är det vackert. Magiskt fint 🙂 Läget är helt underbart. Tänk att vakna där och gå ner och ta sig ett morgondopp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *