Sidobordet Tracy nytillskott i Pieces-serien

År 2016 lanserade Maze Interior sin första möbel i serien Pieces, formgiven av Louise Hellström. På Stockholm Furniture Fair 2018 utökades serien med det nätta och lättplacerade sidobordet Tracy som passar såväl i vardagsrummet som i sovrummet eller hallen. 

– Maze är ett företag som utvecklas snabbt och som har rätt ambitioner vad gäller kvalitet och hållbarhet. Det är väldigt roligt att få chansen att fortsätta mitt arbete med dem och utveckla kollektionen jag tagit fram under åren. Möblerna i Pieces-serien handlar om ett uttryck som är rätt stramt men samtidigt inbjudande. Tracy är en naturlig utveckling av detta uttryck. Jag såg ett behov av ett litet bord som är lättplacerad i alla typer av rum, berättar formgivaren Louise Hellström.

Tracy, med sin vackra keramiska skiva och fina detaljer, passar både som avlastningsbord i hallen, sideboard vid soffan och fåtöljen eller som sängbord i sovrummet. Den övre hyllan döljer med sin perforerade plåt saker som inte behöver vara framme, samtidigt som den nedre hyllan lämpar sig väl för tidningar eller böcker. 

– Att jobba med grundmaterial som plåt och metall samt att addera läder och keramik skapar ett nytt värde och uttryck i materialen. Keramikskivan ger metallen en ny värdighet och är dessutom bättre ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom vi inte tar av naturtillgångar utan använder industriellt avfall, säger Louise Hellström. 

Sedan starten 2003 har Maze spelat en aktiv roll för att påverka design- och möbelbranschens produktion och konsumtion. Tracy är formgiven med ett underrede i pulverlackerad metall och huvudmaterialen i keramikskivan är till 20-40 procent återvunnet material från industriellt avfall. Materialets täthet i skivan gör den enkel att hålla ren och motståndskraftig mot både repor och värme vilket gör att kaffekoppen utan problem kan placeras direkt på skivan.

/Jenny & Linda

 NOY ROAD
NOY ROAD
Foto: Maze Interior 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *