Skatt till möbelverkstad får nya ägare

Möbelföretaget Olby Design har fått nya ägare och får därmed chansen att leva vidare. Tina och Kerstin Olby startade möbelsnickeriet år 1980 och har sedan dess drivit det med mycket själ och hjärta och lyckats bygga upp ett möbelsnickeri som levererat högkvalitativa möbler till några av Sveriges, och till viss del världens, mest prestigefulla miljöer. De nya ägarna Mathias Tholin och Kim Hovbjer ser mycket positivt på att driva vidare företaget. ”Det är fantastiskt att det finns en sån här skatt till möbelproduktion kvar. Vårt mål är att Olby ska bli ett välmående företag igen.”, säger Mathias.

Systrarna Tina och Kerstin Olby grundade Olby Design 1980 och har sedan dess lyckats bygga upp ett gediget och exklusivt möbelsnickeri som levererat möbler av hög kvalitet till många svenska hem och anrika kunder och miljöer runt om i världen. T.ex. är många svenska ambassader runt om i världen delvis möblerade med möbler från Olby Design.

I somras bytte företaget ägare och det är Mathias Tholin och Kim Hovbjer som nu tar över. De är från Skövde där också Olby Design har sitt säte och vill fortsätta driva företaget med hjärta och själ precis som systrarna gjort. Personalen från möbelproduktionen arbetar kvar och är otroligt värdefull. Olby Design ligger i ett gammalt bageri och där satsas det på att kunna visa upp snickeriet för intresserade personer betydligt mer än vad som gjorts tidigare. Att ha en sådan närhet till en möbelproduktion är idag väldigt unikt och ger kunden en helt fantastisk upplevelse och känsla för möbeln. Fokus ligger såklart på att fortsätta producera möbler av mycket god kvalitet. ”Vi fortsätter producera Kerstins möbler men har även startat en produktutvecklingsprocess där vi samarbetar med nya formgivare och har som mål att kunna presentera några nya möbler under februari 2019”, säger Tove Sventoft som är anställd för att tillsammans med Mathias och Kim driva Olby Design vidare.

”Vi ser väldigt positivt på framtiden och har god tilltro till att kunna få detta företag att må bra igen. Vi kommer in i rätt tid.” säger Kim. Fokuset på marknaden ligger mer och mer på att gå ifrån slit-och-släng-samhället och göra mer hållbara inköp. För att hålla länge är Olbys möbler tillverkade av gedigna material med gedigna konstruktioner, de ska tåla ögats slitage och förenkla och underlätta vardagen.


Brannmarkning_2000

England_Bord_stol
Englandbord_tapp_detalj
Hand_slip_2000
Koj_ask
Stolsflatning_ovan_1500
Foto: Olby Design

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *