Sommarminnen är temat för Tigron & Floyds nya tapetkollektion “Mormorlandet”

Mormorlandet existerade egentligen bara på sommaren och låg långt bort i en skog vid ett hav. För att komma dit behövde man vänta en hel höst och en hel vår och sedan fylla väskan med badkläder, gummistövlar och Fia med knuff. Där fanns en trädgård full av vita blommor och ormbunkar, en stig ner till stranden med tusen blåmusselskal, en radio där sjörapporten alltid stod på och ett kök som doftade kaffe och stekt potatis 🙂

Med detta som inspiration släpper nu det nystartade tapetföretaget Tigron & Floyd släpper sin andra tapetkollektion. Kollektionen som heter Mormorlandet består av fyra fotografiska mönster inspirerade av minnen från somrar som varit (Morfars trädgård, Fiskelycka, I min lilla lilla värld av blåmusslor och Hortensia). Tidigare i år släppte företaget kollektionen Svenskt vemod som är inspirerad av välkända svenska konstnärers arbete.

Kollektionen finns att köpa från den 22 juni 2016.

/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

160621_fiskelycka_1000x1400px_prod_1024x1024
“Doften av utombordsbensin och tång som ju närmare boden man kom mer och mer övergick i gammalt trä. Den lilla fönstergluggen som alltid var öppen, haspen som glappade lite och alltid skulle lagas nästa år. Spindelväven i springan, över det knarrande golvet som ledde fram till arbetsbänken.”
Mönstret i fiskelycka består av makrill, blåstång och vass. Färgerna går i ljust grå med makrillskimmer och blåstångsblå.

160621_hortensia_1000x1400px_prod_1024x1024
“Mormor sade att hortensian i fönstret hade blommat sedan 1949. Hon hade varit i Korea och hämtat den berättade hon. Då var det förbjudet att ta med den hem så hon hade stoppat den i en plastpåse, knutit fast adressen och låtit havets vågor ta den hela vägen hem till Sverige”.
Mönstret i tapeten Hortensia är uppbyggt av hortensiablad och färgskalan går i olika blåa nyanser
160621_morfarstradgard_1000x1400px_prod_1024x1024
Mönstret i Morfars trädgård består av Olvon, Lejongap, Afrikas lilja och Ormbunke. Färgerna går i ljusgrå, försommarvit och bladgrönt.

160621_mussla_1000x1400px_prod_1024x1024
”Skagerack, växlande 3-7, god sikt, i natt någon skur”. Sjörapporten och sörplandet av kaffet på fat var allt som hördes i stugan. Hon undrade var han var men mest undrade hon om han skulle få med sig några musslor hem.
Mönstret i tapeten I min lilla, lilla värld av musslor är uppbyggt av blåmusslor och färgskalan går från pärlemovit till djuphavsblå.

Foto: Tigron & Floyd
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *