String flyttar ut

Strings mångsidiga hyllsystem återfinns i otaliga hem och offentliga miljöer. Under våren 2019 lanseras String Outdoor, den ikoniska designen i galvaniserad metall – avsedd för att användas i utomhusmiljö. De klassiska gavlarna kombineras med hyllplan designade av formgivarna Anna von Schewen och Björn Dahlström.

Det populära hyllsystemet har varit älskat i många decennier och känns lätt igen på sina ikoniska gavlar som kan liknas vid en stege av metalltråd. Stringhyllorna hittas i alla möjliga miljöer runtom i världen. Nu går det tidlösa hyllsystemet även att använda för elegant och funktionell förvaring utomhus.

Den nya galvaniserade versionen av hyllsystemet är tillverkad i två olika material. Hyllplanen är tillverkade i materialet aluzink, som är en stålplåt belagd med aluminium-zink som står emot väta och rost.

– Materialet vi använt oss av behöver ingen ytterligare ytbehandling. Skulle det uppstå rostangrepp så har materialet förmågan att självläka dessa och hindra dem från att sprida sig, säger Jonas Wetterlöf, VD på String Furniture.

Gavlarna är tillverkade av oblyat stål som ytbehandlats genom varmförzinkning, vilket innebär att gavlarna doppats i ett stort bad av zink. När gaveln av metalltråd behandlas med zink uppstår en kemisk reaktion vilket skapar ett starkt korrosionsskydd som håller över tid.

Både hyllplanen och gavlarna tillverkas i södra Sverige, precis som övriga produkter i sortimentet.

Foto: String

/Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *