String Furniture lanserar snapsskåp i design av Nisse Strinning

Den ikoniska Stringhyllan har använts som förvaring för allt upptänkligt under sju decennier. Genom året har systemet utvecklats och blivit allt mer mångsidigt. Det senaste tillskottet – ett snapsskåp i vacker valnöt – tillför en elegant flärd och en skopa dekadent lyx. Skåpet, som ritades av Nisse Strinning 1957, smälter sömlöst in i Stringsystemet och ger ännu fler möjligheter att skapa unika och personliga kombinationer.

Kajsa och Nisse Strinning är för gemene man mest kända som skaparna av hyllsystemet String men faktum är att de hade en bredare portfolio än så. De var likt många under 1900-talet första halva praktiska personer som gick efter devisen ”form följer funktion”. Trots att varken Kajsa eller Nisse är i livet idag kan String Furniture stolt presentera snapsskåpet Tiny cabinet – ursprungligen ritad av Nisse Strinning år 1957. Skåpets ritning har vidareutvecklats av String Furniture för att lanseras under våren 2022. Ett nytillskott i String-familjen som väntat länge på att få se dagens ljus.

Sidorna av skåpets insida är klädda i borstat, rostfritt stål och längst in finns en spegelskiva. Snapsskåpet passar alla 30 cm djupa trådgavlar och placeras på en hylla – eller i ett av Stringsystemets andra skåp – och fästs enkelt i en av gavlarna för extra stabilitet.

– Vi har ett stort arkiv av ritningar som paret Strinning lämnade efter sig. Det var här vi fann ett elegant litet snapsskåp. Tiny cabinet är designat för att vara öppet, innandömet i borstat stål och spegeln i ryggen accentuerar vad du än väljer att placera i skåpet, säger Bo Hellberg, CMO för String Furniture.

Snapsskåpet är ett perfekt komplement till String System. När det står öppet och visar en exklusiv flaska förhöjer det omedelbart festkänslan, medan en stängd dörr ger ett sobert intryck med löfte om hemligheter. Använd det för att förvara din favoritdryck eller vackra accessoarer – som alltid med Stringssystemet är det bara fantasin som sätter gränser.

Foto: String
Jenny & Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *