Tambur lanserar piedestal i massiv vitbetsad furu

Inredningsbutiken Tambur utökar nu den egna kollektionen med piedestalen Furan i massiv furu. Piedestalen tillverkas av skickliga hantverkare hos Unnaryds Snickeri i Småland.

– Det är lätt att känna hantverket när man drar handen över podiets alla kanter, där varje hörn bildar en distinkt men samtidigt behaglig kant, sägen Tamburs grundare Anders Widegren, och fortsätter:

– Efter otaliga förfrågningar från kunder om en snygg piedestal tog vi kontakt med Anders Holmberg på Unnaryds Snickeri, som redan tillverkar övriga produkter i Tambur Collection. Innan vi kontaktade snickeriet hade vi på Tambur skissat på en i vårt tycke enkel konstruktion och undrade om de kunde tillverka den. Men det visade sig mer komplicerat än vi trott att tillverka piedestalen med den finish och kvalité som vi önskade.

– Att tillverka en kvadratisk trälåda kan verka enkelt, men man ska veta att trä är ett material som rör sig beroende på luftfuktighet och hela tiden försöker ”komma i jämnvikt”. Mellan sommar och vinter kan det skilja så mycket som 10mm på 1000mm. Att få alla skarvar täta och jämna med en bra finish var en utmaning i sig. För just denna produkt var vi tvungna att utveckla ett speciellt fräsverktyg. – Anders Holmberg, Unnaryds Snickeri

Piedestalen finns i två höjder och kan användas till allt från blomkrukor och vaser, skulpturer, samt andra prydnadsföremål.

/Jenny & Linda

Furan-Piedestal-gruppbild
Vas Iki Doll
Furan-Piedestal-Tambur-Collection-40cm Furan-Piedestal-Tambur-Collection-80cm
Linné carafe

Foto: Tambur 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *