Tävling! Adventskalender – Lucka 3

Tipp tapp tipp tapp…. 🙂 vi har redan kommit fram till 3:e advent. Granen står så gran i stugan och glöggen sprider sin doft i köket och idag har vi en ny tävling till er. I dagens lucka kan du vinna en ljuvlig plant box från Ferm Living, värde 1 899 kr i ljusgrått. Planteringslådan är tillverkad i pulverlackerad metall och fungerar lika bra till blomsterplanteringen som till avlastningsbord eller förvaring av böcker och tidningar. Även snygg som rumsavdelare när du vill skapa ett rum i rummet

Perfekt julklapp till dig själv eller någon du håller kär. Svara bara på frågan nedan så är du med!

Svara på frågan:
– Var skulle du använda din Plantbox om du vann? 

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig epostadress (är ej synlig))

Tävlingen pågår tom 23 december 2018 och du kan även tävla på Instagram. På grund av tekniskt strul med bloggen under några dagar så förlängs sista tävlingsdag till 27 december 2018.

Lycka till!

Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

42 svar på ”Tävling! Adventskalender – Lucka 3

 1. Har svårt vardagsrummet bra möblera,
  så denna snygga plantbox skulle agera
  som avdelare mellan vardagsrum och kök,
  till smart förvaring och att minska stök.
  Boxen är dessutom lätt att förflytta
  om behovet ändras av nöje och nytta!

 2. Min mammas elefantöron har vuxit sig stora och behöver omplanteras. Om det finns plats kvar efter det skulle jag nog fylla på med någon härlig kryddört. Det skulle bli vår lilla trädgård mitt i stan, inomhus.

 3. Igår läste jag gonattsaga för vår 4,5-åring. ”Majas lilla gröna”. Då sa hon att ”vi måste plantera mamma” och vad hade då inte passat bättre än i en fin plant box. Så den skulle få stå i hennes rum så hon kan följa processen från frö/böna till färdigt resultat. Både snyggt och pedagogiskt. Win-win!

 4. Vilken fin Plantbox, den skulle mer än gärna få flytta hem till mig!
  Mitt största intresse är blommor av alla de slag – krukväxter året om, många äldre
  krukväxter som fanns när jag var barn, som min mor hade i fönsterna och vårdade med
  sina gröna händer – har blivit populära och kommit tillbaka igen, vilket jag tycker är så
  roligt. Jag vårdar och sköter om de på bästa sätt, småpratar även med de varje dag!

  Elefantöra är en stor favorit och även Paradisträd och Gullranka, blev jag den lyckliga
  vinnaren så skulle jag ha dessa växter i Plantboxen under vintern, jättefint skulle det
  bli, en mycket fin inredningsdetalj!

  Favoritblomman på våren, sommaren och långt in på hösten är Pelargoner av alla oika
  sorter och färger mina älsklingskrukväxter! Då skulle jag plantera massor med pelargoner
  i olika rosa nyanser, allt från en ljusaste rosa Mårbacka till en mörk ceriserosa
  Herrgårdspelargonia. Den sistnämnda har så dekorativa och vackra blad i vitt och
  ljusgrönt, som är så dekorativa i sig.

  Det skulle bli en sådan vacker färgprakt med prunkande, rikt blommande pelargoner som
  kommer att sprida glädje under lång tid! Under sommarhalvåret skulle jag placera
  Plantboxen i vårt inglasade uterum, oj vad pelargonerna kommer att växa, blomma och
  må alldeles prima, och våra gäster skulle också få ta del av denna ljuva blomsterprakt!

 5. Färska örter i maten är något jag använder nästan dagligen, så skulle plantera allt från timjan till mynta och ställa den i vår inglasade terrass.

 6. Åh skulle bli så glad om jag vann en supersnygg och praktisk Plantbox. Älskar att odla för det får mig att må bra både till kropp o själ. Om jag vann så skulle jag ställa den på min inglasade balkong där den skulle göra sig perfekt. På vinterhalvåret skulle jag ha den vid fönstret i sovrummet eftersom jag har för lite plats i lägenheten till alla växter under säsong när jag inte kan ha några på balkongen. 🙂

 7. Wao vad läcker! Den skulle jag kunna ha på många ställen, men just nu har jag ett trist tomt hörn i vardagsrummet som behöver bli “upplyft”. Så det här vore perfekt där!

 8. Den skulle få stå i mitt kök. O ge mig massa med micro grönt o kryddor till min matlagning. Så familjen blir stora o starka

 9. Till nyinköpta villan fattas möbler till de flesta rum – fast om blomster har jag tyvärr inte ett hum…

  Så fann jag Plant box vid googling efter sidobord – man kan ha annat i denna än en massa jord.

  En perfekt liten pjäs med flexibilitet – en fikamöbel med stödkanter eller ett mini-bibliotek!

 10. Har flyttat till ett litet hus med fönster ner till golvet och jag och mina blommor saknar fönsterbrädor! Så mot fönstret i köket där jag ser den bäst skulle den få stå.

 11. Chilisäsongen börjar strax efter jul så denna toppenfina Plant box skulle hamna vid ett fönster i väntan på att värmen kommer så mycket att den får flytta ut i uterummet.

 12. på syrrans gård. Har 2 fantastiska systerdöttrar och vi skulle pyssla och plantera egna örter som vi sedan använder i gemensam matlagning. Ett projekt där de får vara med i processen från början till lsut

 13. Jag har precis börjat måla och ska gå en akvarellkurs i vår. Det är verkligen avkopplande att måla och man får vara kreativ och uttrycka sig. Jag skulle använda denna fantastiska förvaring till mina akryl- och akvarellfärger, min burk med penslar och mindre målarblock. Hade varit så fint att ha denna ståendes bredvid staffliet jag precis införskaffat.

 14. Jag skulle helt klart ge den en hedersplats i vårt blomsterrum, där fina plantor till växthuset kan drivas upp, för att sedan fyllas med ljuvliga sommarblommor som sprider glädje och lycka. När hösten sedan kommer kan astra och andra fina höstblommor få ta plats, för att sedan till jul fyllas med julstjärnor och hyacinter. När våren kommer åker de ut i rabatten och nya plantor får plats att drivas upp, så är cirkeln sluten!

 15. Jag bor i en etta med kokvrå. Denna skulle vara perfekt som avdelare mellan kokvrån och resterande del av rummet. I denna skulle jag ha en fin växt, till exempel en fönsterfikus och sen skulle jag ha fina kokböcker bredvid. 🙂

 16. Hej!
  Jag skulle placera min plantbox mellan vardagsrummet och köket. Det finns en plats under en färggrann tavla som stått tom i över 10 år. Man kan se den från både vardagsrummet och köket och jag drömmer om att plantera en ny variant av blomman Monstera som heter Monstera monkey mask. En otroligt häftig blomma som skulle platsa i den snygga och stilrena plantboxen! Hela väggen skulle bli ett riktigt snyggt blickfång.

 17. I vardagsrummet framför stora fönstret, och fylla den med växter. Bra med de smäckra benen så att värmen från elementet fortfarande kan strömma in i rummet.

 18. Jag skulle nog plantera färska örter, då jag gärna använder det dagligen när jag lagar mat…. Det är så fantastiskt gott och härligt med färska örter 🤩Och så doftar det så underbart ❤️
  Hoppas på lite tur i er fina tävling 🙏

 19. Vårt hus med mer än 100 år på nacken
  Härligt, men rummen är små
  Så fint om vi kunde flytta in växterna
  från trängsel i fönstret
  in i rummet och skapa liv.

 20. Åå om jag vann en Plantbox så skulle jag placera den ute på min balkong så att jag till våren kunde odla massor av härliga, ekologiska kryddor!

  Tänk er Basilika, timjan, koriander, gräslök…. 🙂

  God Jul!

  //Frida

 21. Jag skulle placera den framför dörrens sidofönster så att entrén i huset mjukas upp av en stor grön växt, kanske en monstera, och en vacker blomsterställning. Den skulle då också minska insynen, vilket hade passat perfekt.

 22. Den första februari flyttar jag till min nya lya.
  Två rum och kök, och en jättelik balkong.
  Jag har inga gamla möbler utan jag behöver nya,
  men kan omöjligt ha råd att köpa allt på en gång!
  Inreda kan man dessutom göra på flera olika sätt,
  och när det gäller just möbler är det viktigt att hitta rätt!
  Ja, när det gäller inredning har jag faktiskt en vision,
  att möbler är så mycket mer än bara sin funktion!
  Inredning är ju en stor del av varje kultur,
  och en planteringslåda fungerar även som skulptur!
  Och konst ska givetvis synas och denna likaså,
  så i fokus ska självklart denna planteringslåda stå!
  I hallen tror jag att denna skulle passa alldeles perfekt,
  så att när man kommer hem får syn på den direkt!
  Kanhända får den till sommaren flytta ut på min balkong,
  för att likt livet anpassa sig från säsong till säsong!

 23. Jag skulle placera plantboxen i vår nya sommarstuga vid ångermanälvens strand. Stugan förväntas stå klar i slutet av januari, och plantboxen skulle bli det första som fick flytta in!
  Mvh Erika

 24. Jag skull ge den till min brors fru eftersom jag vet att hon älskar allt som har med växter att göra, + att hon fyller år på nyårsafton och hon har pratat om just denna plantboxen!:)

 25. Jag skulle odla sallad inomhus i den på vintern och på sommaren skulle den stå på min altan med massor av vackra blommor för att ge blomsterglädje både till mig och alla små humlor och bin.

 26. Jag skulle plantera mina monstera ,de håller på att ta över sovrummet.Så de skulle få stå i samlad trupp vid fönstret i sovrummet.

 27. Om jag vann den skulle jag och dottern plantera lite godsaker som melon, smultron och kanske lite gräslök som är perfekt till sommaren. Den hade med andra ord blivit en fin inredningsdetalj i hemmet, samtidigt som den hade gett stor glädje hos oss bägge då vi älskar att pyssla och greja med våra gröna fingrar.

  Kram Sanna

 28. Jag har precis flyttat hem igen till min mamma, tillfälligt.
  Jag har världens bästa mamma, som alltid ställer upp,
  så hon får den här fina plantboxen full med blommor.

 29. Jag har flyttat hem igen till min mamma, tillfälligt.
  Hon är världens bästa mamma som alltid ställer upp,
  så min mamma får den fina plantboxen full med blommor!

 30. I TV – rummet för att lägga tidningar i – eller i badrummet för tidningar ! Det kan också bli aktuellt med blommor till våren – med blommande pelargoner t.ex

 31. Skulle ge den till min mamma i julklapp som verkligen har de där ” gröna fingrarna ” som jag saknar . Efter ett år med sjukdom och operation så kan hon behöva all uppmuntran hon kan få ❤️

 32. “Min” Plant Box skulle jag vilja slå in i födelsedagspresent till min mamma (Hon fyller år i februari). Mina föräldrar är nyskilda och hon har ännu inte kommit i ordning i sitt nya boende. Jag älskar hur multifunktionell denna produkt/möbel är, och hur dess användningsområde kan varieras beroende på säsong och behov. =) Jag vet att hon skulle bli så himla glad, då den är både vacker och praktisk. <3
  Känner jag min kära mamma rätt så skulle hon använda den till fullo på vilket sätt det än blir.. =)
  Jag håller tummarna och hoppas innerligt, innerligt.

  Mvh & God Jul, / D decibels@live.se

 33. Jag skulle använda den till att odla min sambos chillis i. Att se dem växa från frön, till små plantor, till att se dem blomma och tillslut skörda frukterna när de är klara. Det är en så himla givande process och ser fram emot att uppleva det med denna plant-box.

 34. Om jag vann plantboxen skulle jag ge den till min son och flickvän. De har köpt hus, en gammal skola, som de flyttar in i i februari. Den skulle passa perfekt där.

 35. Hej! Snygga och stilrena plantboxen längtar till min stora balkong. Bland krukor, fat, stolar och ljus skulle den få många nya vänner!

 36. Jag skulle använda den som avlastningsbord till mina krukväxter och låta det stå i vardagsrummet och bilda en grön oas i ett hörn bredvid fönstret

 37. Mäh, har ni läst min önskelista eller va!?
  Under året har jag letat men bara hittat svarta lådor (av olika slag),
  men det är ju en ljusare plats för mina blommor jag vill ha.
  Nu står de och kämpar på köksbordet mina stora och små,
  men de (och jag) kommer överlyckliga bli,
  när de bredvid soffan under fönstret får stå!
  Jag är egentligen ingen blomstertjej,
  men nu har de samlats till ett antal ändå här hos mig,
  och då borde de ju få bo, i en växtanpassad grej.

  GOD JUL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *