Tävling! Vinn coffeemaker + muggar från Muuto

Hej Alla 🙂 Nu kör vi en tävling med underbara danska Muuto.  Där du har chansen att vinna fina och coola PUSH Coffemaker + muggar. En vinst som är perfekt nu till vårens och sommarens utflykter och fikastunder! Vi är själva ett sort fan utav Muuto och har gillat deras design under en lång tid. En vinnare i potten! Svara på de enkla frågorna nedan för att vara med och tävla.

Vinst:
1:a: pris: Push coffemaker + 4 muggar  (värde 1447 kr)

Svara på följande frågor:

1. Vad kommer ordet Muuto ifrån och vad betyder det? http://www.muuto.com/
2. Vem skulle du vilja bjuda en kopp kaffe på i vår?

Skriv i kommentarsfältet nedan!
(Du behöver även ange en giltig e-postadress (är ej synlig)

Tävlingen pågår till den 21:e februari

Stort lycka till!
Jenny & Linda, Trendspanarna.nu
Line, Muuto

Tavling_muuto_trendspanarna

213 svar på ”Tävling! Vinn coffeemaker + muggar från Muuto

 1. Nya perspektiv – vilket är passande då det ständigt dyker upp nyskapande “villha” ur deras sortiment.
  Bjuda på kaffe? Med tanke på att vi snart flyttar kommer kanna och koppar väl till pass, till make, flyttgubbar/kompisar, föräldrar och andra som hjälper till…en kopp kaffe i det läget tackar ingen nej till☕

 2. 1. Betyder nya perspektiv och kommer från finskan.
  2. Jag skulle bjuda min nyfunna vän och granne på en kopp kaffe för att hon är en så härlig tjej som jag vill lära känna mer!

 3. 1. Det betyder Nya perspektiv på finska.
  2. Jag kommer att bjuda mina hantverkare på mycket kaffe hela våren, då vi ska bygga vårt drömhus.

 4. 1. Kommer från finskan och betyder nya perspektiv.

  2 Jag skulle bjuda min barndomsvän. Vi har varit bästa vänner i över 30 år, och är det fortfarande. Hon är en glad, social och supertrevlig person. Hon prioriterar ofta sina medmänniskor före sig själv. Skulle nog även vilja påstå att hon är en pålitlig person som ofta ställer upp om det behövs. Hon är verkligen en person jag ser upp till. Så jag skulle såklart bjuda henne på en kopp kaffe och nåt gott till.

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

 5. 1. Muuto kommer från ordet muutos som på finska betyder ”nya perspektiv”.
  2. Jag skulle vilja bjuda min kompis Per på kaffe och hans barn på saft i kopparna och sedan sitta ner och planera och drömma om vårens skidresa som vi skall göra tillsammans 🙂

 6. 1. Betyder nya perspektiv!
  2. Inatt blev jag pappa och min fru ligger inne på intensiven just nu efter komplikationer. Jag skulle så gärna vilja bjuda henne på kaffe i denna när vi kom hem till vår lilla by, när det nu blir. Att strosa hemma i mjukisbyxor och en några dagar liten bebis och dricka kaffe ur denna vore tipp topp. Nya perspektiv, ja det kan man lugnt säga att man får när man blir pappa! ??

 7. 1) Muuto är finska och betyder “nya perspektiv”

  2) Kaffe, frihet och en nära vän i en perfekt kombination, är vad jag per definition, benämner perfektion. Drömmen skulle bli sann, om jag denna fantastiska serie av keramik från Muuto vann, då jag tyvärr inte av någon kaffe tillsammans med min nyfunna vän under dessa intensiva dagar av utbildningar hann, varav jag med denna fina vinst min underbar Amanda på nypressat kaffe bjuda på kan! Håller tummarna extra hårt, för att det nypressade kaffet inom kort blir vårt, kan dock se att all konkurrans gör det svårt. Jag vill inte påstå att vi är mer värdiga att vinna än någon annan, men jag kan lova att den fina vinsten skulle komma till stor användning varav vi med stor glädje skulle njuta av det godaste kaffet ur just denna presskannan!

 8. 1) Muuto kommer från finskans muutos som betyder nya perspektiv!
  2) Mamma! När jag tänker efter så är det ju nästan pinsamt vad lite jag gör för min älskade mamma och ändå är det så lite som räcker för min mamma, för att hon ska bli så glad och tacksam! Älskade mamma! Jag hoppas att jag får bjuda hem min mamma till mig på både en kopp kaffe och en helhelg i vår hos mig, 100 mil bort!

 9. 1. Muuto betyder egentligen flytt på finska, men eftersom alla andra svarar nya perspektiv så får jag väl följa strömmen.
  2. Min älskade fru Helena kan behöva få nåt gott och varmt i sig

 10. Muuto betyder nya perspektiv på finska.
  Jag vill bjuda min roomie på en kopp kaffe ur dessa koppar för att pigga upp henne och få henne att se saker från nya perspektiv 🙂

 11. Muuto kommer från Finskan och betyder nya perspektiv.
  Jag skulle bjuda mina vänner på lite vardags lyx med fin kaffe i lyx muggar!

 12. 1. Muuto kommer från det finska språket och betyder “nya perspektiv”.

  2. Jag skulle vilja bjuda över en gammal klasskamrat som jag inte sett på år och dar!

 13. Muuto kommer från finskans muutos som betyder nya perspektiv!

  Jag skulle dricka en kopp kaffe ihop med min sambo ute på verandan en dag då solen lyser.
  Skulle kännas som att det snart är vår.

 14. 1. Kommer från finskan och betyder nya perspektiv.
  2. Skulle bjuda min farmor som aldrig varit i stockholm, och jag bor där. Skulle vara kul att bjuda hem henne så hon får se huvudstaden och dricka lite kaffe med henne och låta henne dela med sig av sin visdom.

 15. 1. Muuto härstammar från finskan och betyder ”nya perspektiv” 🙂

  2. Jag är nyinflyttad och har precis börjat lära känna mina trevliga grannar. En fikastund på vår gemensamma uteplats i vårsolen vore härligt!

 16. 1. Muuto kommer från finskans muutos som betyder nya perspektiv!

  2. Jag skulle vilja bjuda min kära mamma på en kopp kaffe. Hon stöttar mig i allt och hjälper mig på ett fantastiskt sätt och att få spendera en stilla stund med henne och dricka en kopp tillsammans med detta fina set vore mysigt. Jag tänker mig att vi sitter på trappen till altanen i vårsolen och planerar vad som ska planteras i trädgården 🙂

 17. 1. Muuto kommer från ordet muutos som betyder “nya perspektiv” på finska.

  2. Jag skulle vilja bjuda min pappa på en kopp kaffe i vår. Jag är själv ingen stor kaffedrickare och har ingen pressbryggare hemma. Alltid när han kommer och hälsar på mig får han istället te. Den här skulle vara en present både till honom, mig och alla andra kaffeälskare som kommer och hälsar på mig!

 18. 1. Muuto kommer från finskan och betyder nya perspektiv.
  2. Jag skulle vilja bjuda min svärmor på kaffe i vårsolen, för att visa henne allt det fina i livet. Vi skulle sitta i trädgården och njuta av solen och allt det fina livet kan ge. Hon har cancer och bestämde sig i förrgår för att ge upp på livet, jag önskar att jag kunde visa henne att det finns saker att kämpa för. Att det finns många fina kaffestunder med familjen kvar, om hon bara vill.

 19. 1. Ordet Muuto kommer från finskan och betyder “nya perspektiv”

  2. Jag skulle vilja bjuda mina föräldrar på en kopp kaffe i vår när jag äntligen kan berätta att de ska bli morföräldrar till sitt första barnbarn.

 20. Det betyder nya perspektiv och härstammar från finskan.

  Hon har varit hjälpsam sen första dag jag flytta in,
  jag minns hur jag tänkte, “tänk om hon var min”.
  Från bostadsföreningen till tvättstugans tider,
  men allt jag kunde fixa den kvällen var avslagen Cider.
  Veckorna gick och i trappan “sprang vi på varann”,
  men jag tog aldrig chansen, aldrig modet riktigt fann.
  När jag denna tävling såg jag tog bladet från min mun,
  tog chansen och kastade myntet i min önskebrunn.
  Frågade om hon någon kväll ville komma in på en kaffe med fika,
  hon svarade ja, men något datum har vi ännu inte spika.
  Tänk om jag fick hälla upp via en PUSH coffeemaker med matchande muggar,
  då kanske kärlekens hjul äntligen i varandra kuggar.

 21. Hej!

  1. Kommer från finskan och betyder förändring eller nytt perspektiv.

  2. Jag skulle vilja bjuda min mamma, sist familjen var samlad hade mamma influenska med hög feber och fick stanna hemma. Hon blir 89 i sommar och har gjort så mycket för oss två barn ned familjer så hon är värd så mycket gott i form av kärlek och omtanke. Vi barn med respektive, barnbarn och barnbarnsbarn älskar henne, så det ska bli extra gott kaffe med god kaka och tårta. Kanske blir det semmelkladdkaka som hon missade när hon var sjuk.

  Hälsningar
  Elin

 22. 1. De kommer ifrån finskan och betyder nya / nytt perspektiv 2. Jag skulle vilja bjuda min 85åriga farmor på en kopp kaffe i vårsolen.Hon är min förebild i livet och jag vill spendera så mycket tid med henne som möjligt så hon även får leka med sina barnbarnsbarn så ofta som hon önskar. Dessutom är vi båda lika fika och kaffetokiga

 23. 1. Muuto kommer från Finskan och betyder nya perspektiv.
  2. Jag skulle helt klart vilja bjuda min kaffegalne far på en kopp kaffe. Det skulle vara så himla mysigt att sitta ute i vårsolen och njuta av en varm kopp kaffe i varandras sällskap. Och att dricka ur dessa charmiga koppar vore garanterat top notch!

 24. Betyder; Förändring eller nytt perspektiv. Jag ska bjuda mina nya arbetskompisar och fira det nya Min förändring och just att se livet med nytt perspektiv. Love/ Anneli

 25. 1. Det kommer från Finska ordet Muutos som betyder “nya/nytt perspektiv”.

  2. Jag skulle bjuda hem mina syskon på en sen födelsedagsfika, då jag kör med snabbkaffe nu så skulle det vara rena rama lyxen att få bjuda på en ordentlig kopp kaffe i superfräna muggar. ☺️

 26. Kommer fr finskan och betyder Nya Petspektiv. Då vi precis har flyttat och fått så mycket hjälp av inte bara nära och kära utan även personer i vår nya stad. Dessa vill jag gärna bjuda på utsökt kaffe!

 27. 1: Muuto Kommer från finskan och betyder nya perspektiv .

  2: Jag skulle vilja slå mig ner i en skön soffa med denna härliga vinst tillsammans mer ER, Linda och Jenny! Vi skulle kunna “tjöta” inredning i timmar och ni skulle även få ge mig massvis med inspiration och tips till mitt kommande hus!

 28. 1) Muuto kommer från finska språket och betyder: Nya perspektiv.

  2) Jag skulle baka en hel massa goda kardemumma/vaniljbullar, fluffigt goda sockerkakor och sju sorters kakor, vad sägs om; bondkakor, brysselkex, finska pinnar, wienerstänger, syltgrottor, chokladsnitt och riktigt spröda drömmar! Sedan skulle jag med makens hjälp packa bilen full med allt fikabröd, flera vackra kakfat och uppläggningsfat, (kaffeserviser finns på stället dit vi ställer kosan!)Sedan skulle vi åka till servicehuset, före detta ålderdomshemmet, som ligger ett par mil bort. Så skulle vi ställa till med ett riktigt gammaldags stort fikakalas och bjuda alla gamla, vet att många av dem sitter helt ensamma, har inga släktingar, eller de bor i andra ändan av vårt land. Vi skulle duka långbord och alla skulle fika och dricka kaffe med grädde och vi skulle prata om gamla tider och njuta av tillvaron tillsammans. Så trivsamt vi skulle ha, så många trevliga och vackra minnen vi kommer att få höra, även sorgliga förstås.
  Att få se glädjen i de gamlas ögon, det skulle vara den största belöningen, det minnet skulle jag för alltid bära med mig.

 29. 1:från finskan muutos som betyder förändring.
  2:bjuda min mor som är 93 år och är född i Finland men har bott i Sverige över 60 år.
  Hon är helt klar i huvudet och klarar av att bo kvar i sitt hem.

 30. 1. Muuto betyder nya perspektiv på finska.
  2. Jag skulle bjuda på en kopp min mamma som bor i Kroatien och hon kommer på besök. Det var mer än 3 år sedan hon var på besök och jag längtar så mycket för att hon är världens bästa mamma. Och vi har så mycket att prata om vid en kopp kaffe.

 31. 1. Nya perspektiv
  2. Jag skulle vilja bjuda min mamma på en rykande het kaffekopp en solig vårmorgon på hennes altan! Vi har aldrig tid att verkligen sitta ned och prata, skvallra och skratta nu för tiden. Dessa stunder är guld värda och något jag riktigt längtar till!

 32. 1. Det betyder nya perspektiv på finska

  2. Jag skulle bjuda min väninna som har haft det mycket tufft en längre tid. Själv har hon drabbats av 2 stroke på kort tid och därefter förlorade hon sin son som tog sitt liv. Så mycket tragiskt.

 33. 1.Ordet Muuto kommer från finskan och betyder Nya perspektiv.
  2. Jag skulle vilja bjuda min sambo på en kopp kaffe. Sedan vår tredje dotter föddes känns det som om vi aldrig har tid för varandra. När han kommer hem från jobbet är det full fart, sedan somnar jag med barnen. När jag vaknar är han på jobbet. På helgerna går all tid åt till barnen och sen somnar jag vid nattningen. Det tar på krafterna att ha en 4-månaders, en 3-åring och en 5-åring.

 34. Från finskan, och betyder “nya perspektiv”.

  Farmor får mer än gärna bli min kaffegäst nu i vår. Hon fixar kakorna, och jag kaffet.
  Vår fikadejt skulle förmodligen starta med att hon undrar var tusan “öronen” på kopparna har tagit vägen, och PANG så skulle diskussionen om framtid, nutid och dåtid vara igång. Alltid lika spännande. Bästa farmor!

 35. 1. Nya perspektiv
  2. Min småländska mamma, blomman som på besök skildrar min vår!
  Muutos kaffe med henne på balkongen sprider ut doften som grannarna når,
  Nya perspektiv som föreningen får…även om i avgiften detta inte ingår!

 36. Muuto kommer från muutos som betyder nytt perspektiv.

  I vår skulle jag vilja bjuda min mormor på en kopp kaffe i det som ska bli min alldeles egna och första lägenhet. Hon hade verkligen tyckt om PUSH.
  Mormor finns inte med mig längre. Det jag saknar nästintill bottenlöst mycket är att göra så enkla saker, som är så självklart när någon är i livet, som att kunna slå henne en signal, komma över för att ta en kopp kaffe med varandra och få en kram med gränslös mormorskärlek.

 37. Ordet Muuto kommer från finskan och betyder Nya perspektiv.

  Jag som inte ens kaffe lyckas koka,
  därav tycker kompisarna att jag är en riktig toka.
  Vilken dröm att med ett enkelt tryck,
  rakt ner i koppen, få denna ädla dryck!
  Med en vinst skulle jag återfå lite respekt,
  och mina vänner bjuds in på underbart kaffe direkt…

 38. 1. Det kommer från finska ordet “muutos” som betyder “nytt perspektiv”.

  2. Jag vill bjuda min blivande make, pappan till snart 2 barn och min själsfrände på kaffe. Till det även våra 2 bästa vänner! Kan inte bli så mycket bättre än en kopp kaffe med de bästa i ens liv. Hoppas på turen.

 39. Från finskan o betyder nya perspektiv

  Jag vill gärna bjuda mina 10 syskon på kaffe. Det är snart ett år sedan vår älskade mamma gick bort och sedan dess träffas vi alltför sällan. Men ett riktigt kaffekalas med oss alla hade varit så roligt

 40. Muuto betyder nya perspektiv.
  Jag skulle vilja bjuda in ALLA på en kopp kaffe i år! Jag valde att som “nyårslöfte” i år att jag vill umgås med min familj, mina vänner, mina nära och kära. Jag vill i år satsa på att umgås och att ta vara på människorna omkring mig för utan dem är livet bra mycket tråkigare!

 41. 1. Kommer från finskan och betyder nya perspektiv eller förändring.
  2. Min man skulle få gott kaffe i snygg mugg på altanen i härligt vårväder!

 42. Vilken generös tävling!
  1. Kommer från finskans “muutos” som betyder “nya perspektiv”.
  2.
  Känner begär till Muutos coola PUSH
  pirrar i magen och låter SWOOSH!
  Kan lätt min mamma Muuta på en fika
  det kan vi säkert på förhand spika.
  Just PUSH passar bra då hon pushar mej
  kaffesetet dekorerar tristaste leverpastej.
  Lämpligt också att muggarna är fyra
  den ädla dryckens droppar är rätt dyra
  mamma, pappa, bror och så jag
  kaffediggare är vi varendaste dag.
  Ja, jag behöver blinga mitt koffein
  får påslag på påslag av adrenalin!!
  “Life begins after coffee” är min tro
  hoppas vinstpotten hos mig vill bo.

  Med vänlig hälsning
  Elisabet

 43. 1. Det betyder nya perspektiv.
  2. Skulle bjudningar mamma på kaffe. Tyvärr ses vi inte så ofta trots bara 5 mil mellan oss. Vi är båda kroniskt sjuka och handikappade. Svårt att tajma in när vi båda orkar.
  Men en lång fika med kaffe och godsaker och massa prat och skratt vore underbart!

 44. Ordet Muuto kommer från finskan och betyder Nya perspektiv.
  Jag skulle vilja bjuda vännen, som trots att hen själv kämpar med sjukdom och psykisk ohälsa, alltid, i vått och tort ställer upp för mig.

 45. Det betyder förändring och det kan vi behöva här i landet och i resten av världen. Tänk så mysigt det varit att bjuda mina kära och nära på kaffe utav detta. Det namnet kommer från Finland har några vänner vars föräldrar kommer där ifrån.

 46. 1. Muuto Kommer från finskan och betyder nya perspektiv .

  2. Jag håller på och längtar ihjäl mig efter min dotter och de två barnbarnen som ska komma ner till Skåne på besök i mars – så det blir min dotter som jag skulle bjuda på kaffe. Tänk att man kan sakna någon så det gör ont!

  Kram Jennya

 47. 1. betyder nya perspektiv
  2 Jag skulle fika med nya perspektiv och min älskade mamma – hon skulle älska dessa meddetsamma! Man vet ju inte hur många fikastuner man tillsammans får – så då får man med 77 åriga mamma fika så ofta det bara går!

 48. Svar: 1. Muuto Kommer från finska och betyder nya perspektiv .

  Svar: 2. Skulle bjuda en bardomsvän och prata våra minnen vilka bravader vi gjorde och de samtalet kommer ta tid fniss.

 49. 1. Det betyder nytt perspektiv
  2. Min mamma! Har inte träffat henne på snart ett halvår och min lilla bebis har hunnit bli ett barn. Hon bor 100 mil bort så det är inte alltid lätt att planera men en kaffestund brukar folk inte tacka nej til 🙂

 50. Muuto betyder nya perspektiv på finska (enligt Muutos hemsida).

  Till våren, när energin återkommer, ser jag fram emot att bjuda vänner på middag. Det bästa är nästan när huvudrätten är överstökad och man kan sitta och bara njuta av stunden med en kopp gott kaffe och såklart någon god efterrätt. Fast jag tycker nog att kaffet är viktigast (delad plats med trevligt sällskap). Vännerna som bjuds på middag är överlag personer vi känt i över halva våra liv och som vi har en speciell relation med allihop, det är ju så med goda vänner.

 51. 1) Muuto betyder nya perspektiv på finska.
  2) Jag skulle vilja bjuda min man på kaffe i vår, vi hinner aldrig fika tillsammans känns det som. Det kommer alltid något annat i vägen.

 52. 1. Det betyder “nya perspektiv” på finska.
  2. Jag skulle vilja bjuda min mormor på kaffe i de fina Muuto-muggarna! Hon har arbetat med inredning i hela sitt liv, skulle vara roligt att för en gångs skull få impa på henne istället för tvärtom :).

 53. 1. FInska för nytt perspektiv eller förändring
  2. Jag skulle vilja bjuda min mamma, syster och svåger som jag inte hinner träffa så ofta längre. Det skulle vara så roligt att få bjuda dom på mysig fika och använda de fina kopparna och kaffepressen. Fikat blir så mycket roligare om man använder fina saker.

 54. Svar 1. Det betyder nya perspektiv och härstammar från finskan.
  2. Min bästa vän då vi aldrig får någon riktig kvalitetstid tillsammans längre.

 55. 1. Muuto=nya perspektiv
  2. Jag vill så gärna bjuda sonen och hans sambo på riktigt gott kaffe i dessa muggar. De flyttar in i sitt nya hus i maj och då passar detta perfekt!

  • 1. Kommer från finskan och betyder “nya perspektiv”

   2. Jag skulle baka bullar & brygga kaffe i den snygga caffemakern till våran härliga granne Ingmar som är gamal & ganska ensam.Är säket på att han skulle må bra av om fi tog honom på en härlig utflykt ?❤???✊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *