Trendspanarna tipsar om höstens färgtrender 2015

Du som följer vår blogg vet att vi tipsar om inredning varje månad på Royaldesign. Här är septembers inlägg med fokus på höstens inredningstrender 🙂

Hösten är här med buller och bång och vi ser nu fram emot att umgås med vänner och familj inomhus. Laga köttgrytor, tända massor av ljus, duka fint och njuta av varandras sällskap. Vi båda älskar hösten i alla dess former en årstid då man kan bona in sig och njuta av att bara vara inne. Många utav oss funderar på att göra om hemma. Men vad är då höstens trender när det gäller inredning denna säsong? Här kommer en liten trendspaning 😉

En ny säsong innebär att nya inredningstrender tar fart, en fortsättning på det som vi har kunnat se så smått under sommaren. I höst är färgskalan betydligt mörkare och mer mättad än vad vi sett på länge. Vitt som baskulör har ersatts av grå toner, och de beiga kulörerna smyger sig in igen från 2000-talet. Till den mörka färgskala är det snyggt med detaljer i gult, orange och mässing. Det är helt enkelt mer färg på både väggar och inredningsdetaljer denna hösten mot vad det har varit tidigare. Andra kulörer som är trendigt denna hösten är mättat blått och gröna toner.

Gemensamt för flera av höstens inredningstrender är att naturen är en stor inspirationskälla – både när det gäller färgskalor, material och mönsterbilder. Framöver kommer vi att inreda med ännu mer trä och naturmaterial. Men den övergripande temat över alla trender är naturen som huvudinspiration.

Snabba tips!
1. Den svartavita trenden som har varit ett tag kommer att fortsätta även i höst men då med en mörkare bas. Väggarna är målade i gråbeige toner. Då man tar in rått och rustikt där mässing och keramik är inslag.

2. Låt din hobby flytta in. Vi har själva surfing som stort intresse och brädorna är alldeles för fina för att stå ute i garaget och är nu dekoration inne i väntan på varmare dagar. Gillar du inte att surfa så fyll väggen med poesi, broderi eller origami. Hantverkstrenden fortsätter att växa även denna hösten.

3. Vi vill tillbaka till det robusta och rustika och gärna mixa trä, marmor och glas i olika storlekar

4. Orange i alla nyanser syns i både modet och inredningen, och fungerar som en riktig vitamininjektion.

Vet du inte hur du ska inreda och inte är så slavisk när det gäller trender så är vårt tips! Tänk natur där råder det alltid en harmoni mellan färgerna. En färgskala för att skapa en levande men behaglig känsla. Tänk på hur naturens färger skiftar beroende på årstid.

Lycka till!
Kram Jenny & Linda

Shibuy

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *