Vårnytt hos Norrgavel 2018

Våren har kommit tidigt till Norrgavel-butikerna och här sprakar det redan av färg. Ända sedan starten av Norrgavel för 25 år sedan har de vurmat för äggoljetempera. Den livfullhet och sammetslyster som de små pigmentskornen i äggoljetemperafärgen ger, är helt unik. En fantastisk färg som lever med dygnets olika ljusskiftningar. Inför våren har de uppdaterat sin väggfärgsserie från Ovolin. Nytt för våren är även att du kan få stolen Högsäte med lackad yta som är mycket slitstark. Och deras tavelhylla som numera även finns i varmgrå. I deras linneserie har färgen isblå tillkommit 🙂

aparring-norrgavel-ljusgr-hyllplan_norrgavel
Multi-sidobord-linoleum-hgste-lack-varmgr_detalj_2_norrgavel
Multi-sidobord-linoleum-hgste-lack-varmgr_detalj_norrgavel
Högsäte – favorit i repris. Åter i produktion sedan 2013.
multi-sidobord-sparring-hyllplan-hgste-pinnpall-rund-hg_2_norrgavel

7107556_630px
Emma von Brömssen är en frilansande mönsterformgivare. Hon tog examen från HDK, Högskolan för Design och Konstverk i Göteborg, och startade sedan sitt eget varumärke 2008. I februari 2016 tilldelades hon Elle Decorations pris ”Årets stjärnskott” med motiveringen ”Bländande skicklighet kombinerad med en stark känsla för all den inspiration som naturen ger är grunden till den mönsterskatt som Årets stjärnskott skapat. Hon är en konstnär som lyckas överföra sitt unika uttryck till tapeter och textilier”. Kuddvar Field finns i färgerna blå, grön, gul och korall.

 

tavelhylla-lack-bjork-ek_630px1
Nu kan Tavelhyllan även fås i lackkulören varmgrå.

Ovolin_2-630x630
Måla ekologiskt
Äggoljetempera – en av världens äldsta färgtyper! Äggoljetempera är en sund kretsloppsanpassad färg, fri från kemiska substanser som parabener, azo- och ftalo färgämnen, petroleumprodukter, mjukgörare, lösningsmedel m.m. Den livfullhet och sammetslyster som de små pigmentskornen i färgen ger, är helt unik. Det är otroligt spännande med en färg som lever så med dygnets olika ljusskiftningar.


linnelakan-terra_630px
Norrgavel vår 2016

Processed with VSCO with f2 preset

Foto: Norrgavel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *