Village nya koncept – Skandinaviskt, genuint och hållbart

Allt startade för 20 år sen i en liten svensk by utanför Varberg. En inredningskedja med fokus på skandinavisk form. 2014 köptes man av On Interiör och för första gången presenteras nu VILLAGE nya koncept. En kollektion med fokus på detaljerna.

Varje produkt i VILLAGE nya linje är unik. Hantverket är genuint, råvarorna ekologiska och formen skandinavisk. Kollektionen är framtagen med fokus på hållbarhet, både vad gäller produktion och design. Produkter med en självklar plats i hemmet under en lång tid. Färgskalan i årets kollektion bygger på svarta, gråa och neutrala toner.

Kollektionen innehåller bland annat en organisk kroppsvårdsserie tillverkad i Sverige, ekologiska yllefiltar gjorda i naturfärgad svensk ull, genuina träprodukter så som skärbrädor och hyllor tillverkade i Europeisk Ask, samt skinnprodukter i svenskt vegetabiliskt garvat läder, så som förkläde, grytlapp och sittdyna. I kollektionen ingår även en liten serie betongprodukter med läderdetaljer signerad formgivaren Anna Christians.

– Bland leverantörerna finns bland andra Tärnsjö Garveri som arbetar enbart med vegetabiliskt garvat läder från svenska djur och Ekelund Weavers som har en av världens mest miljöanpassade textila produktionsanläggningar, säger John Mörlid.

VILLAGE kommer finnas hos utvalda återförsäljare i hela Europa.

VILLAGE våren 2016 VILLAGE_grytlapp VILLAGE_kroppsvard5 VILLAGE_kroppsvardsserie VILLAGE_kudde VILLAGE_lader VILLAGE_linneservett-servettring VILLAGE_läderförkläde VILLAGE_PRODFOTN_1512-066 VILLAGE_PRODFOTN_1512-310 VILLAGE_PRODFOTN_1512-457 VILLAGE_skinn VILLAGE_träpall VILLAGE_ull VILLAGE_yllefilt
Foto: VILLAGE
/Jenny & Linda, Trendspanarna.nu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *