Vinn den klassiska Grand cru karaffen från Rosendahl

Vi har glädjen att presentera en ny tävling där ni har chansen att vinna den tidlösa karaffen Grand cru + 6 glas från Rosendahl. Perfekt till sommarens saftpauser. Vi har den själva hemma i kylskåpet och använder den dagligen. Värde 450 kr. Tävlingen pågår tom 20 Maj 2012!

Svara på dessa frågor för att vara med i tävlingen!
(skriv i kommentarsfältet nedan)
1. Vilket år grundades Rosendahl? (du hittar svaret på Rosendahl.dk)
2. Beskriv karaffen och glasen – Grand cru – med dina egna ord?

(Lite kuriosa: Karaffen dyker upp vid flera tillfällen i Tom Fords film ”A single man”, vilket är helt extraordnärt, då allt i filmen är konceptualiserat och utplockat av Tom Ford själv. Karaffen är unik på så sätt att den är både tidlös, modern och samtidigt en del av den populära retrovågen – allt i ett. ;))

Vinnaren utses av Linda & Jenny från trendspanarna.nu och Jenny Kesselfors på House of communication. Beslut kan ej överklagas.

Lycka till 🙂
Jenny och Linda
-Trendspanarna

85 svar på ”Vinn den klassiska Grand cru karaffen från Rosendahl

 1. 1. Rosendahl grundades 1984.
  2. Tidlös design som ger en stilrena lijner & exklusiv elegans. Passar till alla stilar, perfekt till finare middagar eller till sommarfikat!

 2. 1. Rosendahl grundades 1984.

  2. Om jag skulle beskriva Grand cru efter mitt första intryck skulle jag säga att det är ett ett vackert och oerhört stilrent set, med en inbjudande karaff som instinktivt lockar fram en vilja att hålla upp innehållet och avnjuta det i dem vackra och eleganta glasen.

  Hoppas att jag lyckas vinna, då detta set skulle fungera som pricken över i:et vid varje middag,lunch och fika ute i sommarsolen.

  All lycka till alla medtävlande och tack trendspanarna för en trevlig tävling

  //
  Martin

 3. 1984 grundades Rosendahl.
  En tidlös design som en Grand Cru karaff, inte nog påminner den om en giraff, utan snarare som något ur en dröm, kanske jag den vinner – vilken dröm. Då

 4. 1.Rosendahl grundades 1984
  2.Karaffen ser ut som en stolt fransk Madame med 2 små telingar i släptåg

 5. 1984

  Den ser ut som en häger, det var min första tanke.Den som sparar och serverar vatten på det här sättet som verkligen behövs. Både och – fågeln och karaffen är inte som vanligt att träffas i dem ofentliga platser och så här väcker de uppmärksamhet och känslan av intressen. Både och är snygga och eleganta och varje av oss skulle träffa den eller bara ha.En naturligt elegance är en adjektiv som passar bäst till den enkelt men på sammma sätt lyxig dansk design.
  Den är en exemplarisk sak som visar att det är naturen den bästa man tar inspirationen från.

  Är man en ägare till en sådan karaff då kan man skåla för världens bästa smak.
  P. S när det handlar om design…

 6. 1. Grundades år 1984
  2. Stilren, snygg, modern, i en klass för sig vilket jag älskar. Snyggare än så här ska det inte vara 🙂

 7. 1. Rosendahl grundades år 1984

  2. 28 år av tidlös elegans och skönhet, fantastiskt att den fortfarande är lika omtyckt och brännhet, den pryder varje hem och vrå som få, alltid mittpunkten vid varje middag, fika och fest, Rosendahl har lyckats bäst!!

 8. Grundades 1984.
  Grand Cru var precis min stil. Så fint. Stilren och klassisk. Gillade dom rundade glasen som balanserade upp den raka designen i karaffen. Heja!

 9. 1. 1984
  2. En tidlös, stilren karaff, som passar lika bra på picknicken eller fikat hemma som på bröllopsmiddagen. Gillar saker som kan ärvas 🙂

 10. Svar;
  1. 1984
  2. Grand cru karaffen looks like it is drowning in water
  Glasen lyckas nog by volyme tillägna sig en Quater.

 11. 1. Rosendahl grundas 1984
  2. Karaffen är kraftfull, porlande och sval i sin form. Den visar tydligt sin styrka och tålighet samtidigt som den i sköraste glas bländar mig med sin skönhet. Det väcker lusten att släcka min törst i ett av de vackra glasen.

 12. 1. 1984
  2. Karaffen och glasen får mig att tänka på en stolt ankmamma med näbben i vädret, vaktandes sina två små runda kycklingar. Det porlande vattnet förstärker bilden av ankorna i en strömmande å med fantastiskt klart vatten.

 13. Grundad 1984.

  Grand cru; En storhet som utstrålar en nätt skönhet som inte behöver förklars med mer än vad den utstrålar.

 14. 1. Rosendahl grundades 1984, mitt i ett galet designer era av galna kläder!
  2. Kannan Grand cru, är en enkel design som håller i alla tider o jag älskar glas karaffer har några av mina kvar resten försvann i min seperation tillsammans med en hel glasservis i handblåst glas … känner att denna underbara kanna kan passa mig.

 15. 1: Rosendahl grundades 1984

  2: Rak tidlös design som påminner om saftkalas på en rutig duk en sommardag under en hägg.

 16. Svar: 1984
  Beskrivning: Glasklar genuin design med tidlös karaktär, väcker min törst och mitt “habegär”!!!

 17. 1984
  Grand Cru-serien gör mig helnöjd,
  bjuder på både funktion coh ögonfröjd,
  eldar på min inredningspassion,
  alla delar får min stående ovation…

 18. 1984
  Grand cru karaffen är en elegant dam som står i sin bästa galaklänning
  där glasen, kvällens kavaljér? Otåligt väntar på att få bjuda upp till dans.

 19. 1. Rosendahl grundades 1984

  2. “Grand cru” är klassik, snygg och väldigt användbar. Min man (och jag också) är helt såld på “a single man” det skulle verkligen vara roligt att få överraska honom med rekvisita ur filmen!

 20. 1) 1984

  2)
  Grand Cru soft, mjuka linjer som en sommarbris.
  Förgyller min hemgjorda lemonad med is.
  Glas och rostfritt stål för tidlös elegans,
  enkelhet i all sin briljans.
  Glaset med dess linjer förvillar,
  en synvilla jag verkligen gillar.

 21. 1. 1984
  2. Grand crus stramt eleganta och klassiskt tidlösa form gör den till en designkameleont som passar in överallt!

 22. Pingback: Vinn karaffen Grand cru | Tävla online

 23. Rosendahl startade 1984.
  Som lite kuriosa kan jag berätta att till min sambos syskonbarn har vi genom åren uppvaktat med Rosendahlsserien vid varje födelsedag, julafton, konfirmation, student osv.
  Kanske har det inte varit superkul när paketet i fantasin innehållit StarWars-TV-spel eller så, men nu har den lille gossen flyttat hemifrån och säger sig vara otroligt glad att han har sina fina “lyx-glas”.
  Och tidlösa är de verkligen i sin design!
  Med sin glimrande transparans sträcker kannan stolt sin långa hals för att i nästa ögonblick buga och bjuda de blommande glasen.
  Glasen ser väldigt goda att dricka ur med den där tippiga kanten.
  Glada Hudikhälsningar
  Annica

 24. 1 – Rosendahl grundades 1984

  2 – Grand cru med sin speciella elegans, fångar blicken och sätter en i trans. Tidlös och enkel men dock så perfekt, använder vi till sommardagarna med vänner och släkt.

 25. Hej!
  Svaret på fråga ett är 1984.
  Svaret på fråga två är svårare…
  Jag tycker att Grand Cru karaffen är stilistiskt epokgörande med sin strama elegans och sitt manliga formspråk. Den glänsande metallkragen bryter av och ger den ett spännande och lite lyxigt utseende där den tycks sväva mellan 1900-talets början och slut…
  Glasen har lite rundare,kvinnligare former och andas 50-tal,fyllda med farmors hallonsaft ute i syrenbersån. Hemtrevliga och med ett mjukt formspråk. Tillsammans ett vackert par som hyllar glaset som material.

 26. 1984 är svaret
  GRand Gru får mig att tänka på 1900-talets början och dess design.inom glas. Nostalgitripp med andra ord.

 27. 1. Rosendahl grundades 1984

  2. Karaffen är för det första fantastiskt snygg, men också elegant, praktisk och användbar både till vardags och till fest. Glasen känns lite mer retro, men samtidigt tidlösa, och tillsammans med karaffen blir det en perfekt kombination av modernt och klassiskt!

 28. 1) Året var 1984 då Rosendahl grundades

  2) Grand Cru –Karaffen och glasen har en tidslös look vilket gör att de passar in i många olika sammanhang och hushåll. Till vardagsdukningen eller till finmiddagen går lika bra vilket som. Glas och porslin ska användas och inte stå hela livet i ett vitrinskåp.

 29. Dansk design har nästan alltid legat i topp klass i design genom tiderna. Der är där vi hittar många inspirerande bilder på produkter som sedan tas till vara och skapar andra designers produkter Sverige och andra nordiska länder. Rosendahl startade 1984 och är en stilren klassisk stil på alla sina produkter och som komplement utmärkt kvalitè på alla sina bruks föremål till köket. Här ser vi en bild av en karaff och glas av högsta klass och passar att ge bort i present till alla generationer från studenten till 90 års kalaset. Läskande vattenkaraff till alla fester och kan även användas i den vanliga vardagen.

 30. 1, grundades 1984

  2, Grand cru, elegant, stilren och tidlös. Bara att inse vanligt kran vatten smakar lite bättre i en snygg karaff än direkt ur kranen.

 31. 1984 Rosendahl Grundades detta år
  piffigt set ser verkligen tidlöst och elegant ut man känner sig sugen på lemonad
  Titti

 32. 1. 1984

  2. Jag skulle vilja likna den vid den gamla sortens filmstjärnor. Den blir verkligen centrum av allas uppmärksamhet utan att vara överdådig som många av nutidens stjärnor. Stilren, elegant, tidlös och enkel utan att vara oansenlig!

 33. Svar 1: Rosendahl grundades 1984 (samma år som jag kom till världen!)
  Svar 2: Jag tycker att ni har plockat med det mesta i er kuriosa-beskrivning! Men jag skulle vilja tillägga att setet är väldigt elegant och ser lyxigt ut – med Grand Cru-setet blir man stolt och lycklig när man ska servera sig själv eller sina gäster! Dessutom – något så enkelt som kranvatten smakar ju ofta liiiite godare när man häller upp det ur en vacker karaff och dricker det ur fantastiska glas!

 34. Svar 1: Rosendahl grundades 1984 (samma år som jag kom till världen!)
  Svar 2: Jag tycker att ni har plockat med det mesta i er kuriosa-beskrivning! Men jag skulle vilja tillägga att setet är väldigt elegant och ser lyxigt ut – med Grand Cru-setet blir man stolt och lycklig när man ska servera sig själv eller sina gäster! Dessutom – något så enkelt som kranvatten smakar ju ofta liiiite godare när man häller upp det ur en vacker karaff och dricker det ur fantastiska glas!

 35. Svar 1: Rosendahl grundades 1984…
  Svar 2: Det enkla är oftast det snyggaste, här är kombinationen av
  elegans kontra “vardagspraktiskt” helt oemotståndlig.
  Så Grand Cru karaffen med tillhörande glas, av designern
  Erik Bagger är en riktig fullträff! Välkommen hem…

 36. Svar: 1984!

  “Elegant, tidlös och flexibel”, kan visserligen låta som stora ord för en karaff, men det är det första som slår mig när jag ser uteseendet och genast tänker på de många skillda tillfällena den skulle kunna förgylla!

 37. Svar: Rosendahl grundades år 1984.

  Glas och karaff från Grand cru är en fröjd för mig som hemmafru,
  mina gäster vet att jag vid alla middagsbjudningar levererar och det är inte svårt att lyckas när man ur Grand Crus sortiment sina gäster serverar.

 38. 1. 1984
  2. Grand Cru – Karaffen i stilren, tidlös design och glasen minner mig om barndomens saftkalas.

 39. Rosendahl grundades 1984.
  Denna karaff
  gör mig alldeles paff
  pryder sin plats på bordet
  tack för ordet!

 40. 1. Rosendahl grundades 1984.
  2. Glasen är riktigt snygga, fin form och tidlös.Karaffen är också fin men formen kom mer till sin rätt i glasen.

 41. Rosendahl grundades 1984.

  “Grand Cru” snygg design och hög kvallitét,
  allt i ett och samma paket

 42. 1984 grundades Rosendahl

  Grand Cru – tidlös design kombinerad med klassisk elegans. Harmonierar väl med en sparsmakad miljö, där man låter denna serien ta plats.

 43. 1, Rosendahl grundades 1984!

  2, “Grand cru” ser verkligen riktigt modernt ut, speciellt karaffen, vilket jag älskar! Mycket snyggt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *